x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber ”Chefi la cuțite”: lider detașat de piață cu ediția de luni seară, Chef Scărlătescu a ales un bucătar ”de aur” în echipa sa

”Chefi la cuțite”: lider detașat de piață cu ediția de luni seară, Chef Scărlătescu a ales un bucătar ”de aur” în echipa sa

06 Noi 2018   •   15:31
”Chefi la cuțite”: lider detașat de piață cu ediția de luni seară, Chef Scărlătescu a ales un bucătar ”de aur” în echipa sa

Seară cu totul și cu totul specială la Chefi la cuțite, în cea de-a treia ediție a sezonului 6, difuzată luni pe Antena 1. Invitați speciali au ajuns în fața juraților, concurenți care au mai participat în audițiile show-ului s-au întors pentru o a doua șansă, iar farfuriile excepționale nu au rămas nepremiate. Un prim cuțit de aur a fost oferit aseară de Cătălin Scărlătescu, ce i-a oferit șansa unui bucătar de a ajunge direct în echipa sa, fără a mai participa în probele eliminatorii de Bootcamp. 

Ediția de luni seară a fost prima alegere a telespectatorilor, astfel încât cel mai iubit show culinar s-a clasat ca lider de piață atât la nivelul publicului comercial din mediu urban, cât și la orașe. 1.672.000 de telespectatori la nivel național urmăreau cea de-a treia ediție a sezonului 6, în minutul de maximă audiență de la 20.46. În intervalul orar în care a fost difuzată emisiunea, 19.59-23.12, „Chefi la cuțite” a fost lider pe publicul comercial, dar și la nivel urban. Așa se face că la nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani Antena 1 a condus cu o medie de 8.6 puncte de rating și 23 % cota de piață, fiind urmată de Pro TV cu 7.2 puncte de rating și 19,1 procente din cota de piață. Și la orașe cei mai mulți telespectatori au ales să urmărească „Chefi la cuțite”, astfel că emisiunea a fost lider de audiență cu o medie de 7,6 puncte de rating și 16,7 % cota de piață, în vreme ce Pro TV se clasa pe locul al doilea cu o medie de 6,8 puncte de rating și 15 % cota de piață.

Cu un preparat echilibrat perfect din punct de vedere al gustului și plating-ului, Maria Burlacu a reușit să impresioneze definitiv papilele gustative ale chefilor: Este pe departe cea mai bună farfurie primită până acum, cea mai completă.”, a afirmat Sorin Bontea chiar înainte de a-i acorda cuțitul. Concurenta, ce lucrează în bucătărie de peste 16 ani, s-a înscris în concurs cu dorința de a demonstra că gastronomia nu este o lume a bărbaților:  ”În prezent, sunt șef bucătar într-o echipă exclusiv formată din bărbați.    Mi-aș dori să fiu singura femeie bucătar din acest sezon, să mă lupt doar cu băieții și să câștig. Să demonstrez că și o femeie poate câștiga un concurs de genul acesta!”, a afirmat încrezătoare Maria Burlacu. Deși toți cei trei chefi au rămas impresionați de tehnica, gustul, dar și aspectul fără cusur al farfuriei, bucureșteanca a dat de înțeles că anul acesta își dorește să obțină titlul alături de chef Scărlătescu, motiv pentru care a acceptat cuțitul de aur oferit de jurat și a devenit primul bucătar din echipa sa din sezonul 6.

Tot luni seară, Romică Țociu, ce și-a întâlnit sosia la un banc de lucru alăturat, a reușit să aducă zâmbetele la masa jurizării, în vreme ce o concurentă de 92 de ani a oferit o adevărată lecție de viață. Cu o ambiție ce depășește orice limită, Elena Pagu a ajuns campioană mondială la marșuri și a adunat în palmares 17 titluri valoroase. Cu un desert gustos și o farfurie decorată special pentru Cătălin Scărlătescu, cea mai în vârstă concurentă din show a reușit să adauge lângă premiile sale speciale și un cuțit din partea celor trei jurați.

Sezonul unei noi șanse a adus noroc unui concurent curajos, care s-a întors în show-ul culinar dornic să demonstreze că este mai pregătit și mai serios. De când a apărut în fața chefilor pentru prima dată, Marius Greab a avansat din punct de vedere profesional, iar în prezent lucrează ca bucătar șef la Palatul Brukenthal. Totuși, concurentul consideră că încă mai are multe de învățat în acest domeniu, motiv pentru care a ales să se reînscrie în cea mai tensionată luptă culinară. Cu trei cuțite și cu multe așteptări în ceea ce privește parcursul său în competiție, Marius a reușit să obțină un pașaport către etapa următoare. Alți doi concurenți care au revenit în fața chefilor mai motivați și mai încrezători au reușit să fructifice această șansă a sezonului 6 și s-au calificat datorită unor farfurii delicioase.

Lupta pentru cea de-a treia amuletă i-a provocat pe chefii Bontea Dumitrescu și Scărlătescu la o probă simplă ce a testat ingeniozitatea fiecăruia. Deși au avut de gătit șnițele, juratul invitat special, chef  Antonio Passarelli, a analizat cu exigență plusurile și minusurile fiecărei farfurii. A căutat o textură crocantă și fragedă, dar a fost ”câștigat” de sosul de roșii din farfuria lui chef Bontea, asemănător cu cel pe care i-l pregătea mama sa în copilărie. Atfel, chef Sorin a reușit să câștige prima amuletă din sezonul 6, dar și cea mai importantă de până acum. În confruntările pe echipe ce vor urma, acesta va avea dreptul de a bloca un concurent din echipele adverse pentru jumătate din durata unei probe, iar acest lucru deja pare să stârnească tensiune în platou: ”Aș fi dat orice pe avantajul acesta!, afirma chef Cătălin.

Audițiile pe nevăzute continuă și în această seară, de la 20:00, când jurații Chefi la cuțite vor reintra în lupta amuletelor pentru un a obține avantaj controversat. Despre ce bonus este vorba și ce farfurii vor găti chefii pentru a-l impresiona pe juratul invitat special, telespectatorii Antena 1 vor vedea în această seară, într-o nouă ediție a celui mai iubit show culinar!

 

Sursa:Kantar Media

Copyright:ARMADATA S.R.L.

Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group

Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All urban si National

Perioada 5 noiembrie 2018

 

×
Subiecte în articol: Chefi la cuțite