x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

REŢETE DE SEZON - Murături asortate

REŢETE DE SEZON - Murături asortate
Murăturile asortate, pentru români, sunt salata zilnică în perioada iernii. Pe lângă varză, gogoşari şi castraveţi, gogonelele în combinaţie cu alte legume, sunt murăturile fundamentale ale bucătăriei a...
Cum să faci cei mai buni castraveți murați

Cum să faci cei mai buni castraveți murați

Secretul unei saramuri perfecte nu este doar alcalinitatea apei, impuritatea sării (sarea iodată nu poate fi folosită, doar cea grunjoasă, altfel murăturile se înmoaie), ci şi condimentele care se adaugă la...
Sașii folosesc această plantă pentru plăcinte și sosuri. Dacă nu știi cum s-o consumi, poți să intri în comă

Sașii folosesc această plantă pentru plăcinte și sosuri. Dacă nu știi cum s-o consumi, poți să intri în comă

Da, este unul dintre ingredientele emblematice pentru sașii din Transilvania. Totuși, dacă nu știi cum să consumi sau cum să manipulezi această plantă, poți să te intoxici și chiar să intri în...
PUBLICITATE
  

  

  

Rețeta zilei: Aganciabur sau ciorba de urechiușe

Rețeta zilei: Aganciabur sau ciorba de urechiușe

Trei lucruri sunt importante pentru armeni si cu ele se mandresc oriunde s-ar afla: credinta, limba armeana si traditiile. O populatie nu poate fi numita popor o data ce nu are traditii, ele fiind baza pentru formarea si...
Zară moață (rețete românești pe gustul tău)

Zară moață (rețete românești pe gustul tău)

Vrei să îți completezi caietul de retete romanesti? Rămânem în universul culinar al românilor - și-al lui Radu Anton Roman - pentru o... zară moață, fel de bucate care încă o dată probează că în...
LINTEA - de ce e bine să o mănânci! Are COLESTEROL ZERO! Află cum trebuie gătită

LINTEA - de ce e bine să o mănânci! Are COLESTEROL ZERO! Află cum trebuie gătită

Lintea - fie ea de culoare oranj, verde, roz, galbenă sau brun deschis - este un aliment bogat în săruri minerale, carbohidrați ușori și fibre benefice. Și este cel mai ușor de...
Mustul - 6 beneficii ale consumului de must de care trebuie să ții seama

Mustul - 6 beneficii ale consumului de must de care trebuie să ții seama

A venit toamna şi odată cu ea începe sezonul recoltelor bogate... mere, pere, prune, struguri, gutui. Recolta continuă apoi cu procesul de producţie a dulceţurilor şi a licorilor din care ne vom înfrupta până...
Vinurile dobrogene vor fi promovate la Festivalul Pontus Euxinus din Constanța

Vinurile dobrogene vor fi promovate la Festivalul Pontus Euxinus din Constanța

La cea de-a doua ediție a Festivalului Pontus Euxinus care se va desfășura în perioada 22-25 august în Piața Ovidiu din Constanța, vor participa meșteșugari, ansambluri folclorice și proprietari...
Între 29 august și 1 septembrie, Chef Scărlătescu organizează ediția de toamnă a Festivalului Scoicilor

Între 29 august și 1 septembrie, Chef Scărlătescu organizează ediția de toamnă a Festivalului Scoicilor

Galerie Foto Toamna aceasta, chef Cătălin Scărlătescu își va relua locul la masa jurizării pentru cel mai nou sezon Chefi la cuțite, însă, până atunci, juratul are în plan să transforme ultimele zile de vară într-un a...
Tartă cu ciocolată dietetică, delicioasă și sănătoasă

Tartă cu ciocolată dietetică, delicioasă și sănătoasă

Fiindcă problema dulciurilor e cea mai spinoasă când vine vorba de mâncat sănătos și slăbit sau păstrat silueta, am zis să vă dau din când în când exemple de dulciuri care să respecte toate criteriile...
Chipsuri de legume

Chipsuri de legume

Galerie Foto Pentru că tuturor ne plac chipsurile servite alături de o bere sau un suc rece, mai ales în perioada estivală, a sosit, în sfârșit, timpul rețetei: Chipsuri de legume preparate în casă. Și pentru că în...
Dulceață din plante de leac (rețetă de Sânziene)

Dulceață din plante de leac (rețetă de Sânziene)

Nu sunt mulți cei care știu că primul „tratat de sulcețuri” a fost scris de Nostradamus. Nostradamus - profetul, Nostradamus - alchimistul, Nostradamus - expertul în poțiuni otrăvitoare ca și în leacuri...
Rețeta tradițională a cârnăciorilor Virșli

Rețeta tradițională a cârnăciorilor Virșli

Comunitățile tradiționale din județul Hunedoara sunt căutate de gurmanzi pentru cârnăciorii Virșli, specifici zonei. Rețeta acestor cârnați picanți, speciali, este veche de peste 300 de ani și a fost...
Prăjitură cu fructe de sezon: Plăcintă cu cireşe

Prăjitură cu fructe de sezon: Plăcintă cu cireşe

Pentru această prăjitură avem nevoie de următoarele ingrediente: 6 gălbenuşuri 6 albuşuri bătute 250 g zahăr 250 g margarină sau unt 250 g făină 50 ml lapte 1 pachet cu zahăr vanilat 1 pachet cu...
Tartă la tigaie cu roșii și zucchine

Tartă la tigaie cu roșii și zucchine

Galerie Foto Este perfectă pentru orice masă din zi o astfel de Tartă la tigaie cu roșii și zucchine. Cu aluat fraged, crocant, mozzarella și legume, garnisită cu ou și ierburi uscate la suprafață, este chiar minunată a...
Serviciul de email marketing furnizat de