x close
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Reţeta zilei: Pui Shanghai

Reţeta zilei: Pui Shanghai
Ingrediente 100 g amidon de porumb 1 cească semințe de susan 4 lingurițe făină 2 lingurițe muștar simplu 6 lingurițe sos de soia 3 ouă 1 piept mare de pui ulei sare și piper M...
Rețeta zilei: Savarine

Rețeta zilei: Savarine

Ingrediente: 250 g făina 2 ouă 30 ml ulei 150 ml lapte cald o lingură zahăr un praf sare un pliculet drojdie uscată Ingrediente pentru sirop 400 ml apă, 150 g zahăr, o fiolă esență...
Reţeta zilei: Gem de caise cu fistic

Reţeta zilei: Gem de caise cu fistic

Ingrediente: 2 kg caise, 650 gr zahăr, sucul de la ½ lămâie, 100 gr fistic (fără coajă și pielițe) Mod de preparare: Caisele se spală și li se scot sâmburii. Se trec prin mașina de roșii până...
PUBLICITATE
  

  

  

Reţeta zilei:Tapas cu creveţi şi brânză

Reţeta zilei:Tapas cu creveţi şi brânză

Ingrediente: 200 g cremă de brânză, 100 g telemea de capră, 10 măsline negre fără sâmburi, 10 creveţi decorticaţi, o legătură de pătrunjel, o lingură de unt, un căţel de usturoi, sare Mod de...
Reţeta zilei: Tartă cu brânză, portocale şi migdale

Reţeta zilei: Tartă cu brânză, portocale şi migdale

Ingrediente: 100 g cremă de brânză, 100 g smântână pentru gătit, 250 g fulgi de ovăz, 125 g zahăr pudră, 100 g unt, 2 ouă, 2 portocale, o linguriţă extras de vanilie, fulgi de migdale Mod de...
Tarte cu brânză și cireșe (rețetă pentru vremea secerișului)

Tarte cu brânză și cireșe (rețetă pentru vremea secerișului)

Odinioară, înainte de a se apuca de seceriș, gospodarii curățau toate acareturile din curte, inclusiv podurile, pentru că acolo se aflau nu numai uneltele agricole necesare, cât mai ales pentru că în hambare va...
Reţeta zilei: Tartă cu cireşe

Reţeta zilei: Tartă cu cireşe

Ingrediente: 200 gr făină, 3 ouă, 120 gr zahăr, 1 vârf cuţit sare, 80 gr unt, 250 ml lapte, 500 gr cireşe. Mod de preparare: Se curăţă cireşele de codiţe şi sâmburi. Făina se amestecă cu...
Supa de roșii cu zdrențe (rețetă pentru bolnavii de rinichi)

Supa de roșii cu zdrențe (rețetă pentru bolnavii de rinichi)

În dieta bolnavului de rinichi, se recomandă ca masa de prânz să înceapă cu o supă sau cu o ciorbă caldă, preparată în acea zi ori cel mult în seara precedentă (în general, nu sunt recomandate...
Ciuperci umplute cu caș dospit (rețetă ciobănească)

Ciuperci umplute cu caș dospit (rețetă ciobănească)

Se pare că obiceiul de a găti și consuma ciuperci, omul l-a avut încă din epoca primitivă. Și tot de pe atunci a descoperit care sunt calitățile lor... terapeutice. Noi mergem mai departe cu o poveste și o...
Rețeta zilei: Cotlet de porc umplut cu cârnaţi

Rețeta zilei: Cotlet de porc umplut cu cârnaţi

Ingrediente: 500 g cotlet de porc, un cârnat de casă afumat, o foaie de dafin, 2-3 căţei usturoi, 1/2 linguriţă piper negru boabe, 1/2 linguriţă sare. Pentru crustă: boia, piper măcinat, ierburi...
Dulceață de pepene galben (sau cantalup)

Dulceață de pepene galben (sau cantalup)

Primii oameni care s-au bucurat de gustul deosebit al dulceții au fost locuitorii din Orientul Mijlociu. Acum câteva sute de ani ei au găsit o metodă de conservare a fructelor, pregătind dulceață, dar și peltea,...
Reţeta zilei: Clătitele Reginei Elisabeta

Reţeta zilei: Clătitele Reginei Elisabeta

Ingrediente: 280 g făină, 4 linguri zahăr, 250 ml lapte, 2 ouă, 2 linguriţe bicarbonat de sodiu, 2 linguriţe zeamă de lămâie, 2 linguri unt topit Mod de preparare: Se bat ouăle cu zahărul în...
Oblete de Dunăre, gătit ca la Oltenița

Oblete de Dunăre, gătit ca la Oltenița

Ajungem absolut din întâmplare la Dunăre. Ieșisem dintre lanurile de floarea-soarelui, sora-soarelui - bântuisem pe un drum județean, sinonim cu "plin de gropi" - și intrăm pe DN 4 București-Oltenița. În...
Reţeta zilei: Croissante cu şuncă şi caşcaval

Reţeta zilei: Croissante cu şuncă şi caşcaval

Ingrediente: un pachet de aluat foitaj, 200 g şuncă, 400 g caşcaval feliat, 1/4 linguriţă boia, 2 linguriţe seminţe chimen, un gălbenuş de ou, 2 linguri lapte Mod de preparare: Se decongelează aluatul...
Plăcinta pe piatră (rețetă din Țara Moților)

Plăcinta pe piatră (rețetă din Țara Moților)

Mult îmi mai place să vântur țara, în căutare de suflete bune și de rețete gustoase! Și tare mă încântă, când ajung în țara Moților, să muşc zdravăn din plăcinta gătită pe lespede, povestind de...
Serviciul de email marketing furnizat de