x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

227 de stele pe cerul tokiot

0
20 Noi 2008 - 00:00

Tokio este oraşul cel mai înstelat din întreaga lume, dacă ne luăm după numărul de stele Michelin. În a doua ediţie a Ghidului Michelin, care va vedea lumina tiparului la 21 noiembrie, capitala Japoniei este cea mai strălucitoare.



Tokio este pe cale să devină oraşul cu cea mai bună bucătărie din lume. De aceea Ghidul Michelin nu l-a ocolit nici anul acesta, acordându-i în total 227 de stele pentru 173 de restaurante. În 2008 apare primul Ghid în Japonia, ce oferă un clasament al celor mai elegante  restaurante. "Anul trecut am avut o echipă echilibrată de inspectori japonezi şi europeni. Pentru 2009 am ales şase inspectori japonezi şi unul singur european", a declarat Jean-Luc Naret, directorul Ghidului Michelin. Numeroşi shefi au refuzat să fie analizaţi în această carte. "Este alegerea lor dacă unele restaurante nu figurează în Ghid nostru. De asemenea, unele localuri au primit stele în plus, sau au pierdut în urma controlului", a mai precizat Naret. Ediţia de anul trecut a avut un adevărat succes, cu peste 300.000 de exemplare vândute în mai puţin de două luni, ceea ce a fost un adevărat record. Pentru ediţia de anul acesta a fost prevăzut un tiraj de 300.000 de exemplare, cu posibilitatea de a mai scoate dacă va mai fi nevoie. Ghidul 2009 se prezintă în acelaşi format ca şi anul trecut, cu două pagini consacrate fiecărui restaurant, în care apar câteva fotografii şi un plan al cartierului. Ca o noutate, există pictograme pentru a indica dacă restaurantul are separeuri, săli cu tatami şi dacă sunt nevoiţi clienţii să se descalţe.

Reţeta pentru stele


În anul 1900, André Michelin a iniţiat celebrul "Ghid Roşu Michelin", carte de referinţă pentru gurmanzii din lumea întreagă, dar şi pentru proprietarii de restaurante. Primul ghid includea recomandări cu privire la cele mai primitoare popasuri, de la restaurante şi moteluri la benzinării. În 1926 s-a mers mai departe şi s-a introdus ierarhizarea prin acordarea stelelor Michelin. Astăzi, pentru a obţine o singură "stea" condiţiile sunt drastice: lipsa congelatoarelor (pentru ca produsele să fie proaspete), servirea ireproşabilă şi bucătăria excelentă. O stea înseamnă "interesant", două stele se traduc prin "merită să vizitaţi", iar trei stele: "merită să porniţi într-o călătorie specială pentru a vizita acest local". "Trei stele Michelin" este titlul suprem pe care îl poate obţine un restaurant. În lume sunt doar 72 de astfel de restaurante, iar numărul acestora este fix, aşa că în fiecare an unele restaurante pierd stele, altele câştigă. În cele din urmă, stelele Michelin înseamnă multe zerouri, fie că acestea se adaugă la cifra de afaceri, la onorariul chef-ilor sau la preţul de pe meniul à la carte.

În sud-estul Europei nu există nici un restaurant cu stele Michelin, însă există bucătari cu astfel de stele care au dobândit experienţă în alte ţări europene. În România sunt şi bucătari care au lucrat numai în restaurante cu 3 stele Michelin, însă pentru moment printre aceştia nu se află nici un român. Dintre restaurante, Héritage din Bucureşti îşi propune să devină primul restaurant din sud-estul Europei care să deţină o asemenea stea. De asemenea, chef-ul italian Giovanni Piselli speră să atragă inspectorii Michelin la restaurantul Vesuvius din Braşov, printr-o reţetă napoletană.

Citeşte mai multe despre:   gastronomie,   stele,   restaurante,   michelin

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Rețete de cozonaci și pască din Moldova, bune de încercat acasă

Rețete de cozonaci și pască din Moldova, bune de încercat acasă
Galerie Foto Deși par la fel, cozonacii tradiționali sunt diferiți de la o zonă a țării la alta. Dacă astăzi sunt căutați cozonacii cât mai pufoși, rețeta tradițională din Moldova și din Bucovina este pentru cozonaci...

Cum se poate prepara o friptură fragedă de miel

Cum se poate prepara o friptură fragedă de miel
Natura a reînviat, grădinile s-au umplut de zarzavaturi, organismul uman simte nevoia să revină la alimentația bazată pe verdețuri și, după 40 de zile de post, în care oricum mesele sunt bazate mai mult pe...

Dezvăluiri șocante ale lui Duffy: Am fost drogată, violată şi ţinută captivă timp de mai multe zile

Dezvăluiri șocante ale lui Duffy: Am fost drogată, violată şi ţinută captivă timp de mai multe zile
Cântăreaţa galeză Duffy a povestit despre calvarul prin care a trecut: a fost răpită, drogată şi violată timp de patru săptămâni. Aceasta este pentru prima dată când artista a oferit detalii despre...

Viața la țară: peisaje de vis și internet de mare viteză

Viața la țară: peisaje de vis și internet de mare viteză
Galerie Foto Satele din România nu mai sunt așa cum le știam cu 20 de ani sau chiar cu 10 ani în urmă. Multe localități din țara noastră au drumuri asfaltate, electricitate, alimentare cu gaze naturale, apă curentă și...

Apel al Uniunii Europene de Radio și Televiziune

Apel al Uniunii Europene de Radio și Televiziune
Uniunea Europeană de Radio și Televiziune a făcut un apel la guverne să nu profite de măsurile de urgență luate de criza coronavirus pentru a restrânge libertatea de expresie, libertatea mass-media și...

Un celebru designer italian a decedat din cauza infecției cu coronavirus

Un celebru designer italian a decedat din cauza infecției cu coronavirus
Designerul de încălțăminte de lux, Sergio Rossi, a murit la vârsta de 85 de ani,din cauza infecției cu coronavirus, a anunţat primarul localităţii unde s-a născut, transmite AFP. Acesta era...

(P) Recomandarea săptămânii: Ingrediente pentru mâncăruri sofisticate, cu „atestat” de la clienți

(P) Recomandarea săptămânii: Ingrediente pentru mâncăruri sofisticate, cu „atestat” de la clienți
Bazarul cu bunătăți orientale, condimente, fructe uscate sau confiate, nuci, alune, semințe și alte minunății poate fi găsit acum, foarte ușor, în mediul online. Magazinul de condimente din Piața Obor, din...

Peste 4 milioane de Euro s-au strâns pânã acum în cadrul Teledonului Români Împreunã 48.000 de mãşti au plecat deja spre Spitalul Judeţean din Suceava

Peste 4 milioane de Euro s-au strâns pânã acum în cadrul Teledonului Români Împreunã  48.000 de mãşti au plecat deja spre Spitalul Judeţean din Suceava
Solidaritatea poate salva România, iar acest lucru este confirmat de fiecare sumã nouã de bani care ajunge zilele acestea în conturile Fundaţiei Mereu Aproape, în urma Teledonului Români Împreunã, cea mai...

Pasionaților de paste, totul e mai ușor când gătiți cu pasiune!

Pasionaților de paste, totul e mai ușor când gătiți cu pasiune!
Cum vă sună: macaroane cu șuncă și sos de roșii, tăiței vego, fusilli cu salatã mediteraneeană, cous-cous cu telemea și broccoli, supă cu pătrate mici, fidea cu legume și cașcaval, fusilli cu brânză de...

Viața e frumoasă și sănătoasă, chiar în izolare

Viața e frumoasă și sănătoasă, chiar în izolare
Galerie Foto Mulți dintre cei care stau în casă în această perioadă au reușit să transforme situația de criză în oportunitate și transmit zilnic mesaje mobilizatoare pentru semenii lor. Lucrul cu cei mici, pentru...
Serviciul de email marketing furnizat de