x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

227 de stele pe cerul tokiot

0
20 Noi 2008 - 00:00

Tokio este oraşul cel mai înstelat din întreaga lume, dacă ne luăm după numărul de stele Michelin. În a doua ediţie a Ghidului Michelin, care va vedea lumina tiparului la 21 noiembrie, capitala Japoniei este cea mai strălucitoare.



Tokio este pe cale să devină oraşul cu cea mai bună bucătărie din lume. De aceea Ghidul Michelin nu l-a ocolit nici anul acesta, acordându-i în total 227 de stele pentru 173 de restaurante. În 2008 apare primul Ghid în Japonia, ce oferă un clasament al celor mai elegante  restaurante. "Anul trecut am avut o echipă echilibrată de inspectori japonezi şi europeni. Pentru 2009 am ales şase inspectori japonezi şi unul singur european", a declarat Jean-Luc Naret, directorul Ghidului Michelin. Numeroşi shefi au refuzat să fie analizaţi în această carte. "Este alegerea lor dacă unele restaurante nu figurează în Ghid nostru. De asemenea, unele localuri au primit stele în plus, sau au pierdut în urma controlului", a mai precizat Naret. Ediţia de anul trecut a avut un adevărat succes, cu peste 300.000 de exemplare vândute în mai puţin de două luni, ceea ce a fost un adevărat record. Pentru ediţia de anul acesta a fost prevăzut un tiraj de 300.000 de exemplare, cu posibilitatea de a mai scoate dacă va mai fi nevoie. Ghidul 2009 se prezintă în acelaşi format ca şi anul trecut, cu două pagini consacrate fiecărui restaurant, în care apar câteva fotografii şi un plan al cartierului. Ca o noutate, există pictograme pentru a indica dacă restaurantul are separeuri, săli cu tatami şi dacă sunt nevoiţi clienţii să se descalţe.

Reţeta pentru stele


În anul 1900, André Michelin a iniţiat celebrul "Ghid Roşu Michelin", carte de referinţă pentru gurmanzii din lumea întreagă, dar şi pentru proprietarii de restaurante. Primul ghid includea recomandări cu privire la cele mai primitoare popasuri, de la restaurante şi moteluri la benzinării. În 1926 s-a mers mai departe şi s-a introdus ierarhizarea prin acordarea stelelor Michelin. Astăzi, pentru a obţine o singură "stea" condiţiile sunt drastice: lipsa congelatoarelor (pentru ca produsele să fie proaspete), servirea ireproşabilă şi bucătăria excelentă. O stea înseamnă "interesant", două stele se traduc prin "merită să vizitaţi", iar trei stele: "merită să porniţi într-o călătorie specială pentru a vizita acest local". "Trei stele Michelin" este titlul suprem pe care îl poate obţine un restaurant. În lume sunt doar 72 de astfel de restaurante, iar numărul acestora este fix, aşa că în fiecare an unele restaurante pierd stele, altele câştigă. În cele din urmă, stelele Michelin înseamnă multe zerouri, fie că acestea se adaugă la cifra de afaceri, la onorariul chef-ilor sau la preţul de pe meniul à la carte.

În sud-estul Europei nu există nici un restaurant cu stele Michelin, însă există bucătari cu astfel de stele care au dobândit experienţă în alte ţări europene. În România sunt şi bucătari care au lucrat numai în restaurante cu 3 stele Michelin, însă pentru moment printre aceştia nu se află nici un român. Dintre restaurante, Héritage din Bucureşti îşi propune să devină primul restaurant din sud-estul Europei care să deţină o asemenea stea. De asemenea, chef-ul italian Giovanni Piselli speră să atragă inspectorii Michelin la restaurantul Vesuvius din Braşov, printr-o reţetă napoletană.

Citeşte mai multe despre:   gastronomie,   stele,   restaurante,   michelin

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Bryan Adams în concert la Cluj Napoca

Bryan Adams în concert la Cluj Napoca
Superstarul canadian Bryan Adams a cucerit inimile clujenilor cu vocea și chitara sa. Iar de această dată expresia este foarte departe de a fi doar un clișeu. Anunțat în urmă cu doar două luni, concertul de...

Dorian Popa, moment incredibil pe scena iUmor: “Am stat în sicriu, cu capacul închis, 20 minute!”

Dorian Popa, moment incredibil pe scena iUmor:  “Am stat în sicriu, cu capacul închis, 20 minute!”
Simion Ștefan, mentalistul despre care se spune că poate intra în mintea oricărui om revine în cea mai nouã ediţie iUmor, difuzatã mâine searã, de la 20:00, la Antena 1. Artistul nu vine singur, ci împreunã c...

Oase – probleme mari cu căldura în Asia Express

Oase – probleme mari cu căldura în Asia Express
Galerie Foto Rolul de coprezentator nu este lipsit de “surprize” pentru un proiect ca Asia Express, iar Oase a simțit asta pe propria piele. Una din zilele de filmare a avut loc la celebrul Vulcan Pinatubo, un vulcan activ de pe...

Harry și Megan au publicat o fotografie cu fiul lor, Archie, cu ocazia zilei de naștere a prințului Charles

Harry și Megan au publicat o fotografie  cu fiul lor, Archie, cu ocazia zilei de naștere a prințului Charles
Ducele şi ducesa de Sussex au publicat o nouă fotografie a fiului lor, Archie, împreună cu Harry şi prinţul de Wales, pentru a marca împlinirea vârstei de 71 de ani de către bunicul său, Charles. Fotografia...

Antena 1 lanseazã campania Ajut eu

Antena 1 lanseazã campania Ajut eu
La împlinirea a 26 de ani de existenţã pe piaţa media din România, Antena 1 lanseazã campania Ajut eu, un punct de întâlnire al oamenilor care au nevoie de ajutor, cu cei care îl pot acorda. Astfel, pe 29...

Alina Ceușan și Carmen Grebenișan despre Asia Express: “Tot ce se întâmplă aici e la un alt nivel”

Alina Ceușan și Carmen Grebenișan despre Asia Express: “Tot ce se întâmplă aici e la un alt nivel”
Galerie Foto Alina Ceușan și Carmen Grebenișan au lăsat lumea digitală și au plecat în aventura vieții lor în cel de-al treilea sezon Asia Express, show ce va începe la Antena 1 în primăvara anului viitor. Deși aveau...

Chef Scãrlãtescu a pierdut încã un concurent din echipa mov. Emisiunea, lider detaşat de audienţã

 Chef Scãrlãtescu a pierdut încã un concurent din echipa mov. Emisiunea, lider detaşat de audienţã
Galerie Foto Cea de-a doua confruntare a show-ului culinar “Chefi la cuțite” a fost marţi seară lider incontestabil de audiență, pe toate segmente de public. Emisiunea prezentată de Gina Pistol a adunat în fața micilor ec...

Neatza transmite live din cel mai mare centru logistic din Sud-Estul Europei

Neatza transmite live din cel mai mare centru logistic din Sud-Estul Europei
Galerie Foto Se cunosc de mai bine de 30 de ani şi tot de atunci îi leagã o frumoasã prietenie. Au acumulat împreunã mii de ore de transmisiuni în direct şi sute de ediţii speciale, au bifat premierã dupã premierã şi...

Robert de Niro, impresionat de tehnologia care l-a întinerit pentru rolul din "The Irishman"

Robert de Niro, impresionat de tehnologia care l-a întinerit pentru rolul din "The Irishman"
Noile tehnologii de modificare facială îl ajută pe Robert De Niro să arate cu zeci de ani mai tânăr în noul film Netflix "The Irishman", însă actorul american recunoaşte că este îngrijorat că îmbătrâneşt...

Nico despre experiența Asia Express: “Am emoții în fiecare zi”

Nico despre experiența Asia Express: “Am emoții în fiecare zi”
Galerie Foto Nico a plecat împreună cu fiica ei, Alexandra, pe Drumul Comorilor în cel de-al treilea sezon Asia Express. Chiar dacă avea o idee despre ce urmează să se întâmple, cursa a luat-o prin surprindere. “E o...

Financial Times va avea o femeie redactor șef, după demisia veteranului Lionel Barber

Financial Times va avea o femeie redactor șef, după demisia veteranului Lionel Barber
Lionel Barber va demisiona în ianuarie 2019 din funcţia de redactor şef al publicaţiei britanice Financial Times (FT), încheind un mandat de 14 ani. Cele mai important evenimente din această perioadă au...

Echipa FreeStay, juraţii celui de-al doilea battle Chefi la cuţite

Echipa FreeStay, juraţii celui de-al doilea battle Chefi la cuţite
Galerie Foto Dupã o primã confruntare pe echipe şi un prim duel în care chef Cãtãlin Scãrlãtescu a pierdut deja primul om din echipa mov, seara de marţi le va aduce celor 20 de concurenţi rãmaşi în lupta pentru marele...

Prima confruntare pe echipe ”Chefi la cuțite”, lider absolut de audiență. Primul concurent eliminat, din echipa lui chef Scãrlãtescu

Prima confruntare pe echipe ”Chefi la cuțite”, lider absolut de audiență. Primul concurent eliminat, din echipa lui chef Scãrlãtescu
Galerie Foto Prima confruntare pe echipe a clasat cel mai iubit show culinar ca lider detașat de piață pe toate categoriile de public, în intervalul 19.59-23.51 în care a fost difuzat. Cei din fața micilor ecrane au urmărit...

Pachete speciale la Bansko, pentru sporturile de iarnă

Pachete speciale la Bansko, pentru sporturile de iarnă
Galerie Foto În timp ce România așteaptă dezvoltarea infrastructurii, Bulgaria urcă, în fiecare an, în topul celor mai bine vândute destinații de iarnă. Pachetele turistice pentru stațiunea Bansko sunt din ce în ce mai...

Valea Prahovei rămâne în topul preferințelor pentru sărbătorile de iarnă

Valea Prahovei rămâne în topul preferințelor pentru sărbătorile de iarnă
Galerie Foto România ar putea fi o țară 100% turistică, însă acest lucru este greu de realizat, mai ales acolo unde autoritățile locale și proprietarii de hoteluri nu vor să se promoveze. Deși pare imposibil, sunt zone...
Serviciul de email marketing furnizat de