x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar 6 țări, 6 rețete savuroase din vinete, legumele-vedetă ale verii

6 țări, 6 rețete savuroase din vinete, legumele-vedetă ale verii

09 Aug 2014   •   08:23
6 țări, 6 rețete savuroase din vinete, legumele-vedetă ale verii

 Foarte apreciate în bucătăria românească, vinetele pot fi pregătite fierte, prăjite sau înăbuşite în ulei, cu ardei, roşii şi condimente. Sunt combinaţia ideală cu usturoi, carne de miel sau vită.

Când cumperi vinete, verifică-le: să fie tari, grele, cu coaja netedă. Pot fi păstrate la frigider câteva zile, în sertarul pentru legume. Ţinute la temperatura camerei, se amărăsc. La congelator rezistă până la şase luni. Vinetele se curăţă cu puţin timp înainte de preparare, pentru a evita înnegrirea; unii bucătari freacă vinetele cu sare şi le lasă să stea, 15 minute, pentru a evita gustul amar. Gătite într-o multitudine de reţete, vinetele îşi păstrează proprietăţile, chiar dacă sunt preparate termic. Versatilitatea vinetelor face posibilă combinarea lor în numeroase variante.

Dacă vreți să plecați în călătorie, vara asta, vă propunem o altfel de vacanță, una făcut cu ajutorul... papilelor gustative, pe urmele unora dintre cele mai îndrăgite legume ale verii.6 țări,  6 rețete delcioase cu vinete, pentru călătorul gurmand din tine.

Franța
1. Ratatouille

Ingrediente: 2 vinete, 4 ardei capia, 2 dovlecei, 1 ceapă, 2 roşii, 50 g ciuperci, 1 cană suc de roşii, verdeaţă, sare, piper negru măcinat, 200 ml smântână.
Preparare: Se curăţă legumele. Se pregăteşte un vas puţin adânc, care merge la cuptor. Se toacă ardeiul şi ceapa, apoi se călesc în puţin ulei. Se răstoarnă legumele în vasul pentru cuptor. Se pun la călit vinetele tăiate cubuleţe, apoi ciupercile. Se răstoarnă şi ele în vas. Se călesc dovleceii tăiaţi feliuţe, apoi roşiile tăiate bucăţi mari. Se adaugă......................

Citește continuarea rețetei AICI

Alte rețete: 

Liban - Salafat el Rehab (salată libaneză de vinete)

Turcia - Karniyarik (Vinete umplute cu carne)

Italia - Parmigiana de vinete

Franța - Cordon bleu de vinete

China - Vinete prăjite cu usturoi și ghimbir


×
Subiecte în articol: felicia retete vinete