x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Agenda gurmanda

Agenda gurmanda

10 Ian 2007   •   00:00
IN TARA
  • Marin Raica/JURNALUL NATIONAL
    Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007. Incepand cu luna ianuarie, locuitorii Sibiului au devenit cetateni ai Europei. Din prima zi a anului, orasul Sibiu este ce-a de-a 32-a Capitala Culturala Europeana, alaturi de Luxemburg, ca urmare a nominalizarii sale in 2004 de Consiliul Ministrilor Culturii din UE. Timp de trei ani, autoritatile locale au desfasurat un program de renovare si au pregatit evenimente care vor promova cooperarea culturala si buna intelegere pe continent. Acest oras legendar este un muzeu in aer liber. El ofera vizitatorilor o bogatie de obiective culturale. Un punct de pornire ar fi Complexul Muzeal National ASTRA, cel mai mare muzeu in aer liber din Europa, ce incanta vizitatorii cu cele 340 de cladiri, printre care mori de apa si de vant, prese imense pentru vin, fructe si ulei etc. Muzeul Bruckental prezinta colectiile de arta si biblioteca lui Samuel von Bruckental, fost guvernator al Transilvaniei. Muzeul gazduieste tablouri semnate de Rubens, Botticelli, Jan van Dyck si Tizian. Pe langa aceste tezaure mostenite, incepand din acest an aici se vor desfasura numeroase actiuni culturale europene. (C.D.)
  • Expozitie de sculptura si arta naiva, 29 noiembrie 2006-15 ianuarie 2007, Iasi. Ateneul Tatarasi este gazda unei expozitii a artistului Gheorghe Ciobanu, prin care se reinvie atmosfera satului romanesc. (C.D.)

    IN LUME
  • Salon de gastronomie,14-17 ianuarie 2007, Nürenberg. In Germania va avea loc un salon de gastronomie care va contine si elemente din cadrul activitatilor hoteliere. (F.C.)
  • Summit-ul International, 15-18 ianuarie 2007, Madrid. Summit-ul International de Gastronomie Madrid Fusion se va desfasura la mijlocul lunii ianuarie in capitala Spaniei. (F.C.)
  • Festivalul Lamailor. 11-21 ianuarie 2007, Florida. Evenimentul ii va reuni pe toti admiratorii citricelor, ocazie cu care vor fi savurate preparate pe baza de lamai. (C.C.)
  • Festivalul Fructelor de mare. 13 ianuarie 2007, Florida. Se vor servi preparate cu ingrediente proaspat pescuite. (S.C.)
  • Festivalul Coconut Grove. 14 ianuarie 2007, Florida. 25 de restaurante participa la festival. Turistii vor putea servi preparate delicioase si bauturi. (S.C.)
  • ×
    Subiecte în articol: ianuarie