x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Agenda gurmandă

Agenda gurmandă

27 Iun 2011   •   21:00

Cupa Banatului
Dupa Cupa Moldovei, organizata la Iasi si Cupa Munteniei, de la Pitesti, urmeaza Cupa Banatului. In zilele de 1, 2 si 3 iulie, Timisoara va fi gazda Campionatului de Gatit in Aer Liber, eveniment organizat de Asociatia Culturala Euro Est Alternativ (ACEEA), in parteneriat cu World Associations of Chefs Societies (WACS). Profesionisti si amatori in arta culinara isi vor arata masura talentului in fata unui juriu foarte sever, condus de asta data de insusi presedintele WACS, Gissur Gudmundsson. Participantii vor demonstra ca mancarea la ceaun si gratar este foarte gustoasa si sanatoasa. (C.D.)

Calatorie culinara
In zilele de sarbatoare ale acestei veri, mai exact de Sf. Apostoli Petru si Pa­vel (1-3 iulie), de Lasatul secului pentru Postul Sf. Fecioare Maria (29-31 iulie), de Adormirea Maicii Domnului (12-14 august), de Nasterea Maicii Domnului (2-4 septembrie), Parcul Sebastian din Bucuresti va fi gazda unor targuri de bucate tra­ditionale, numite Festin romanesc. Bu­cu­res­te­nii vor avea parte de o calatorie culinara prin toate zonele tarii. Vizitatorii vor putea cumpara specialitati din carne, din branza, dulciuri traditionale etc. In parc se vor putea gasi mancaruri proaspat gatite si renumitul vitel la protap. (C.D.)

Cununa florilor
In localitatea Bunesti, din judetul Brasov, ziua Sfintilor Petru si Pavel este considerata sarbatoarea florilor, a vegetatiei abundente ce aduce speranta in rodnicia pamantului. Evenimentul este specific locuitorilor din satele unde au existat comunitati puternice de sasi. Primarul comunei, Palasan Mircea, povesteste cum se desfasoara acest eveniment: 'Se realizeaza doua cununi care se asaza pe stalpii din curtea bisericii. Printre ramurile cununii se ascund o bucata de branza si o sticla de rachiu, cu care vor fi cinstiti participantii'. (C.D.)

Targ cu traditie
In perioada 1-3 iulie, iesenii vor putea sa se bucure de exponate facute din lut. In Parcul Copou se organizeaza cea de-a XIX-a editie a Targului de ceramica 'Cu­cuteni 5000'. In acelasi timp, in Parcul Expozitional are loc si Targul mestesugarilor, unde isi dau in­talnire peste 50 de mesteri populari, veniti din judetele Botosani, Galati, Harghita, Iasi, Maramures, Suceava, Valcea, dar si din sate din Republica Moldova. Vor fi prezentate diverse obiecte traditionala, printre care si obiecte folosite in bucatarie, precum linguri, castroane, farfurii, platouri, tocatoare si coveti din lemn. (C.D.)

Expozitie
In perioada 29 iunie-1 iulie, in noul sediu al World Trade Center din Mexico City se organizeaza o expozitie a celor mai apreciate restaurante. Vor fi prezentate diverse preparate culinare specifice localurilor din zona, mai mici sau mai mari, dar si servicii din industria ospitalitatii. Cei prezenti vor putea cumpara preparatele expuse. Este un bun loc de intalnire si pentru patronii si managerii de restaurante cu cei mai buni furnizori. In America Latina expozitia este considerata cel mai important eveniment dedicat restaurantelor si Industriei Alimentare. (C.D.)

×
Subiecte în articol: culinar