x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Alimentele vegane sunt tot mai căutate de români. Vânzările au crescut spectaculos în acest an

Alimentele vegane sunt tot mai căutate de români. Vânzările au crescut spectaculos în acest an

08 Noi 2019   •   12:36
Alimentele vegane sunt tot mai căutate de români. Vânzările au crescut spectaculos în acest an
Sursa foto: serezniy/Getty Images/iStockphoto

Vânzările de preparate vegane au crescut de şase ori în ultimul an şi de 40 de ori faţă de anul 2017, iar pentru anul viitor este aşteptat un avans de circa 50% al vânzărilor pe acest segment, potrivit unei platforme de comenzi şi livrare de mâncare.
Pe primul loc în topul preparatelor vegane comandate online de către clienţii platformei se numără salata cu cinci ingrediente fără carne, urmată de burgerul vegan, curry cu linte şi spanac, budinca de chia cu piersici şi salata de vinete.

În medie, clienţii foodpanda.ro care au adoptat alimentaţia vegană optează pentru aproximativ 4 feluri de mâncare la fiecare comandă. Valoarea medie a unei astfel de comenzi este de peste 65 lei.
"Observăm o creştere spectaculoasă a comenzilor cu preparate vegane înregistrate pe platformă, mai ales în ultimii doi ani, fapt ce arată că mulţi dintre clienţii noştri încep să acorde o atenţie mai mare stilului alimentar. De asemenea, numărul tot mai mare de restaurante cu specific exclusiv vegan, precum şi diversitatea preparatelor care nu conţin ingrediente de origine animală, de la salate şi burger vegan la deserturi vegane, au contribuit semnificativ la creşterea numărului de comenzi", a declarat Andreea Petrişor, Managing Director Delivery Hero România.

În topul oraşelor în care se înregistrează cele mai multe comenzi cu preparate vegane se află Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Braşov şi Oradea. În prezent, pe platforma foodpanda sunt listate 34 de restaurante cu specific exclusiv vegan, dintre care 12 în Capitală.

foodpanda.ro, parte a grupului Delivery Hero, este o platformă online de comenzi de mâncare, care colaborează, în prezent, cu peste 1500 de restaurante din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi, Braşov, Constanţa, Arad, Ploieşti, Oradea, Galaţi, Craiova, Sibiu, Piteşti, Târgu Mureş, Baia Mare şi Brăila.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: vegan