x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Alimentul care îți taie rapid pofta de mâncare

Alimentul care îți taie rapid pofta de mâncare

30 Aug 2017   •   12:06
Alimentul care îți taie rapid pofta de mâncare

În momentul în care ești la dietă sau ai luat în sfârșit decizia de mânca mai sănătos, parcă poftele se întețesc. Pentru a le putea ține în frâu și pentru a rezista tentației poți lua o mică gustare – compusă din câteva nuci. Acestea îți vor potoli pofta de alimente nesănătoase și, în plus, sunt foarte hrănitoare, scrie clicksanatate.ro.

În cadrul unui studiu publicat în "Jurnalul despre diabet, obezitate și metabolism" au participat 10 persoane obeze, care au fost ținute sub supraveghere medicală timp de cinci zile. O parte dintre aceștia au băut în fiecare zi sucuri de fructe care aveau în componența lor și 48 de grame de nuci, cantitatea recomandata pentru diabetici, iar ceilalți au băut sucuri, dar fără nuci. Gustul era destul de asemănător, însă rezultatele au fost diferite.

La finalul celor cinci zile, participanților la studiu li s-au făcut poze cu ajutorul rezonanței magnetice în timp ce priveau imagini cu diverse preparate culinare precum dulciuri, mancare de tip fast-food, alimente sănătoase și poze neutre cu flori sau peisaje. Când le erau arătate poze cu preparate delicioase, cei care au consumat sucuri cu nuci au avut o activitate crescută în zona creierului răspunzătoare de reglarea apetitului comparativ cu cei care nu au băut. 

×
Subiecte în articol: pofta de mancare alimente nuci mancare