x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Angelina Jolie și Brad Pitt lansează un sortiment de șampanie rose

Angelina Jolie și Brad Pitt lansează un sortiment de șampanie rose

26 Ian 2020   •   22:35
Angelina Jolie și Brad Pitt lansează un sortiment de șampanie rose
Sursa foto: antena1

Domeniul viticol Miraval, deţinut de fostul cuplu hollywoodian Angelina Jolie - Brad Pitt, asociat familiei de viticultori Perrin alături de care comercializează deja un sortiment de rosé obţinut în regiunea Provence, s-a aliat cu o altă exploataţie viticolă celebră, Pierre Peters, pentru a produce un brand propriu de şampanie rosé, potrivit mai multor surse.

"Aceasta va fi singura exploataţie din regiunea Champagne care va produce doar rosé", a declarat Rodolphe Peters, directorul companiei situate în regiunea în care este produs acest tip de vin spumant, aflată în nord-estul Franţei, confirmând o informaţie publicată în Wine Spectator.

"Volumele vor fi rezonabile. În jur de 10.000 de sticle pentru început şi nu intenţionăm să producem pe termen lung mai mult de 25.000 de sticle pe an. Ambiţia noastră este de a elabora cu adevărat o şampanie rosé de referinţă", a adăugat Rodolphe Peters.

Potrivit dezvăluirilor sale, "proiectul vizează o calitate cât mai ridicată, sprijinindu-se pe expertiza familiei Perrin şi a domeniului Miraval de a elabora sortimente de rosé şi pe expertiza brandului Pierre Peters în obţinerea marilor sortimente Blanc de Blanc şi a unor rosé-uri în cupaj".

"Este un proiect familial între Angelina Jolie, Brad Pitt şi copiii lor, în colaborare cu familiile de viticultori Perrin şi Peters, care se cunosc între ele de mulţi ani", a detaliat Guillaume Jourdan, reprezentant al agenţiei Vitabella şi care se ocupă de comunicare şi PR pentru domeniul Miraval, situat în departamentul Var din sud-estul Franţei.

"Lucrăm la acest proiect de trei-patru ani. Deşi societatea a fost deja înfiinţată, ne mai rămân încă multe detalii de pus la punct, precum alegerea ambalajului şi data de lansare a noului sortiment", a adăugat el, fără să poată preciza momentul în care primele sticle de şampanie rosé Miraval vor fi disponibile pe piaţă.

Instalată din 1858 în Mesnil-sur-Oger (la sud de Reims), familia Peters administrează un domeniu de 19 hectare viticole din care se obţin sortimente de chardonay, în centrul podgoriilor Cote des Blancs. Sortimentul său Blanc de Blanc este vândut în Europa, Asia şi America de Nord. Producţia anuală a acestei podgorii este cuprinsă între 160.000 şi 170.000 de sticle.

Angelina Jolie şi Brad Pitt, fostul "cuplu de aur" de la Hollywood, s-au asociat în 2011 cu familia Perrin pentru a elabora "Miraval Cotes de Provence", un vin ce poartă numele domeniului lor de 500 de hectare din Correns şi care conţine 50 de podgorii, pe care l-au achiziţionat în 2008 cu 40 de milioane de euro. 

AGERPRES

×