x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Anotimpul grătarelor

Anotimpul grătarelor

de Carmen Dragan    |    02 Mai 2011   •   15:02

Francezii sunt în plin sezon al grătarelor. Ei, în mod special, pentru că de anul acesta două firme experte în sosuri care pot însoţi diverse cărnuri puse pe grătar, frigărui, legume etc. au decis să organizeze prima Sărbătoare a anotimpului grătarelor, care va dura nu 3, ci 6 luni. Aşadar, de la 1 aprilie până la 30 septembrie, pasionaţii de grătar din toată Franţa sunt invitaţi să creeze noi reţete de sosuri pentru carnea şi legumele preparate la grătar. Cele mai interesante reţete vor fi premiate astfel: primele două locuri, câte 4000 de euro, următoarele 10 locuri vor primi câte 1000 de euro, iar 2000 de participanţi vor primi câte 9 euro.

Cele două firme organizatoare sunt renumite în întreaga lume prin ketchupul 100% natural pe care îl produc. Acesta conţine cea mai mare concentraţie de roşii utilizată în producţia preparatului: la 100 g sos se folosesc 132 g roşii. Sunt folosite doar ingrediente «de casă»: oţet, zahăr, plante aromate şi mirodenii. Spre deosebire de alţi producători, nu se utilizează agenţi de îngroşare, coloranţi artificiali, arome artificiale sau conservanţi. Acestea sunt şi condiţiile pe care cele două firme le impun participanţilor la concurs.

×
Subiecte în articol: gratar ketchup concurs culinar