x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Arta ciocolatei, la malul mării

Arta ciocolatei, la malul mării

de Florina Grigorie    |    15 Aug 2008   •   00:00
Arta ciocolatei, la malul mării

PROVOCARE. Modelaj din ciocolată
Atelierul de ciocolată ChocoArt, din Constanţa, se doreşte a fi un nou punct de atracţie turistică. Indiferent de vîrstă, puteţi pătrunde în lumea copilăriei. Oricine poate realiza sculpturi în ciocolat&am



PROVOCARE. Modelaj din ciocolată
Atelierul de ciocolată ChocoArt, din Constanţa, se doreşte a fi un nou punct de atracţie turistică. Indiferent de vîrstă, puteţi pătrunde în lumea copilăriei. Oricine poate realiza sculpturi în ciocolată şi picturi în cacao pe plăci de zahăr.

O dată cu deschiderea primului atelier de ciocolată din Europa de Sud-Est, la Constanţa a avut loc şi prima experienţă practică. "ChocoArt" a fost lansat de Silvian Miron, Maestru în arta culinară. El este specializat în Franţa în creaţii din zahăr şi din ciocolată şi recunocut pe plan internaţional. Excelează şi la capitolul "torturi" prin creaţii cu totul speciale, personalizate în funcţie de ideile şi visele clienţilor săi. De asemenea, este membru al Uniunii Internaţionale a Patiserilor, Cofetarilor şi Preparatorilor de Îngheţată şi singurul român care a primit Trofeul de Aur "Arch of Europe" pentru excelenţă şi prestigiu anreprenorial. Acest premiu a fost acordat de organizaţia internaţională Business Initiative Directions. Evenimentul a fost găzduit de cîntăreaţa şi prezentatoarea TV Alina Sorescu.

INVITAŢIE.
Sînteţi aşteptaţi cu mic, cu mare, începînd cu 20 august, într-un spaţiu special amenajat în noua clădire Silvian din Constanţa (zona Casa de Cultură), unde veţi avea parte de surprize dulci. Pentru a păşi în lumea ChocoArt, preţul este 15 lei de persoană, pentru materialele consumabile folosite la modelajul în ciocolată. Copiilor li se dă un echipament special, format dintr-un şorţuleţ şi bonetă de cofetar, o prăjitură şi un suc, iar pentru adulţi se oferă o degustare de vin şi ciocolată. Doamnele au posibilitatea de a proba… rochii de ciocolată.

 COLABORATORI.
Cu ocazia lansării atelierului de ciocolată ChocoArt, Silvian ni i-a prezentat pe cei doi invitaţi speciali:  Jean Fran∏ois Arnaud, directorul tehnic al Şcolii Naţionale Superioare de Patiserie, Cofetărie, Ciocolaterie şi Preparare a Îngheţatei, din Franţa, iar cel de-al doilea a fost Sergiu Nedelea, somelier (HoReCa). Acesta a oferit o degustare de vin asociată cu ciocolată pentru senzaţii aparte. Sfatul lui: combinaţi vinul roşu sec cu ciocolata amăruie, iar vinul alb dulce cu o prăjiturică sau cu o ciocolată dulce.

×
Subiecte în articol: ciocolata gastronomie