x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bamele - legumele care merită un loc de cinste în orice meniu

Bamele - legumele care merită un loc de cinste în orice meniu

31 Aug 2016   •   21:01
Bamele - legumele care merită un loc de cinste în orice meniu

De proveniență din Etiopia, însă cultivate la scară redusă în România, bamele sunt unele dintre cele mai recomandate legume, pentru valoarea lor terapeutică

Din aceeași familie cu bumbacul, cafeaua și hibiscusul, legumele verzi și lunguiețe reprezintă o sursă importantă de nutrienți vitali pentru organism.

Sărace în calorii, dar bogate în vitamine şi minerale: A, C, tiamina, calciu, zinc, fibre, riboflavina, betacaroten, potasiu, magneziu şi vitamina B6, bamele sunt recomandate în special viitoarelor mame, datorită acidul folic pe care îl conțin și care ajută la dezvoltarea tubului neural al fătului.

Mucilagiul din bame micşorează nivelul de colesterol şi acidul din bilă, eliminând astfel toxinele prin filtrarea ficatului şi curaţă intestinul gros, graţie proprietăţilor laxative.

Consumate cu regularitate, bamele vindecă întregul organism. Astfel, tratează inflamaţia plămânilor şi calmează simptomele de colon iritabil. Datorită conţinutului de vitamina C, bamele au și un puternic efect antioxidant şi antiinflamator.

Iar beneficiile bamelor pentru organism nu se opresc aici:

................

Află de ce e bine să introduci bamele în alimentație și cum le poți folosi pentru tratamente naturiste

×