x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Banana split

Banana split

26 Sep 2008   •   00:00

Având în vedere că banana este un fruct bogat în potasiu, puteţi împăca atât nevoia de dulce, cât şi necesarul de vitamine.



Având în vedere că banana este un fruct bogat în potasiu, puteţi împăca atât nevoia de dulce, cât şi necesarul de vitamine.

Fructul conţine zinc, vitamina A, B, B6, acid folic, vitamina C etc., de asemenea are şi un puternic efect antidepresiv. Deci, dacă aţi avut o zi nu prea bună sau tocul de la pantofi vi s-a rupt ştiţi ce aveţi… de mâncat.

Desertul de vară clasic în Statele Unite ale Americii este preparat dintr-o banană tăiată de-a lungul şi trei linguri de îngheţată aşezate între jumătăţile de banană, totul stropindu-se cu un topping. Se pare că desertul a fost creat în anul 1904, într-un orăşel de la poalele munţilor Allegheny, de ucenicul unui farmacist pe nume David Strickler. În acele vremuri, în SUA, farmacişii erau cei care deţineau snak-baruri şi magazine de îngheţată. Deşi pare foarte simplu, acestui desert i-a fost dedicată şi o carte “Banana split: Tot ceea ce trebuie să ştim despre cel mai grozav desert al Americii”, scrisă de Michael Turback. În versiunea clasică, desertul conţine o lingură de îngheţată de vanilie, stropită cu sirop de ananas, o lingură de îngheţată de ciocolată, stropită cu sirop de ciocolată şi o lingură de îngheţată de căpşune, stropită cu sirop de căpşune. Dar nu trebuie să uitaţi să “acoperiţi” desertul cu un strat de nuci tocate în bucăţi mari, să-i adăugaţi o lingură bună de frişcă şi o cireaşă maraschino! Deseori, acest desert se serveşte pe un platou special, de forma unei bărci.

×
Subiecte în articol: gastronomie