x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Berea, băutură şi ingredient

0
09 Ian 2008 - 00:00
In lume există sute de tipuri de bere care se incadrează in două mari categorii: „ale" şi „leger". „Ale" sunt berile obţinute prin fermentare rapidă, in timp ce „leger-urile" se prepară prin fermentaţie lentă şi obţin gustul final după imbătrănirea la rece, fiind mai deschise la culoare, mai slab alcoolizate şi mai spumoase.

Utilizare

Berea este făcută din malţ, hamei şi drojdie. Hameiul are un rol-cheie in procesul de fabricaţie. Gustul particular al fiecărui tip de bere este dat de combinaţia de soiuri de hamei. Pe lăngă berea blondă şi cea brună există o categorie aparte a berilor „speciale". Astfel de tipuri de bere sunt: cea fără alcool, cea hipocalorică (pentru diabetici) şi cea slab alcoolizată pentru tineri. |n categoria berilor speciale se mai incadrează berea dietetică, cea nutritivă şi berea caramel.

Deşi cei mai mulţi oameni consideră berea doar o băutură de vară, in realitate, ea este un ingredient clasic in arta gastronomică. Berea este folosită ca bază pentru diferite sosuri calde, avănd rolul de a frăgezi carnea de porc, pui, găscă, curcan, vită sau chiar peşte.

De reţinut că la temperaturi mari, alcoolul se evaporă, iar aroma berii se imprimă in preparat. Tocmai de aceea, atunci cănd gătiţi cu bere, alegeţi acel sortiment pe care il şi beţi. In plus, berea poate fi folosită şi la prepararea diferitelor aluaturi, fiindcă le face mai pufoase.

Antricot de vită

Ingrediente: 2,2 kg antricot de vită, 700 g ceapă, 350 ml ulei, 100 g făină, 500 g ardei gras, 200 g pastă de tomate, 75 g pastă de ardei, 5 g piper, 5 g cimbru, două legături de verdeaţă, 50 g sare, doi litri de bere neagră.

Preparare: Antricotul se tranşează, se bate, se crestează şi se dă prin făină. Ceapa se taie peştişori. Ardeiul gras se taie rondele. Antricoatele se prăjesc in ulei, se mută in alt vas, se adaugă in uleiul rămas ceapa, se căleşte, se stinge cu pasta de tomate, pasta de ardei şi berea, apoi se adaugă cimbrul. După ce se dă in clocot, se adaugă antricoatele şi se fierb incă 25 minute. Se prezintă cu decor de ardei gras.

Păstrăv cu bere

Ingrediente: 10 păstrăvi, 10 lămăi, 10 cepe, 150 g făină, două foi de dafin, un litru de bere, 50 g sare, două g piper.

Preparare: Păstrăvii curăţaţi se spală cu apă şi cu zeama de la jumătate de lămăie. Se usucă, se presară sare şi piper peste ei, apoi se dau prin făină. Ceapa şi lămăile rămase se taie in rondele. Frunzele de dafin se rup bucăţele. Păstrăvii se pun in tavă, se inconjoară cu rondele de ceapă şi se pun feliile de lămăie deasupra. Se stropesc cu ulei şi se toarnă bere căt să ii acopere. Vasul acoperit cu folie de aluminiu se ţine la cuptor, la foc potrivit, 30 minute. Se scoate folia de aluminiu şi se mai lasă 10 minute să se rumenească peştii.

Pui cu bere şi ardei iute

Ingrediente: două kg piept de pui, 5 ardei iuţi roşii in oţet, 300 g ceapă, 50 g usturoi, 50 g roşii in bulion, 1.500 ml bere neagră, 800 g arpagic, oregano, 250 ml ulei, 50 g sare.

Preparare: Pieptul de pui se taie julienne şi se rumeneşte in ulei. Usturoiul se pisează. Ardeiul se toacă mărunt. Roşiile se zdrobesc, se amestecă impreună cu usturoiul, ceapa şi ardeiul. Sosul de roşii se pune intr-o cratiţă cu puţin ulei, se fierbe două minute, se adaugă puiul, arpagicul, berea, oregano, se sărează şi se lasă la foc mic pănă cănd fierbe carnea. Se prezintă pe platou cu decor de verdeaţă.

Crap Orly

Ingrediente: un crap de aproximativ un kg, două ouă, 120 g făină, 3 linguri de ulei, sare, piper, ulei pentru prăjit, bere; sosul: 450 g maioneză, 100 ml frişcă, 60 ml vin alb, o lingură de zeamă de lămăie, o lingură de muştar, sare, piper alb.

Preparare: Se amestecă maioneza cu frişca, se adaugă piperul alb, o lingură de muştar, zeama de lămăie şi sarea. După ce s-a omogenizat, compoziţia se bagă la frigider. Crapul curăţat se porţionează şi se sărează. Gălbenuşurile se amestecă bine cu două linguri de ulei şi cu făina. Se adaugă berea, iar la sfărşit albuşurile bătute spumă. Aluatul rezultat trebuie să aibă consistenţa compoziţiei de clătite. Peştele se trece prin acest aluat şi se prăjeşte pănă se rumeneşte frumos. Se serveşte cu garnitură de cartofi şi sos.

Pulpe umplute

Ingrediente: 10 pulpe de pui, 900 g ciuperci proaspete, 500 g ceapă, 100 g usturoi, două kg roşii, 10 porţii de orez sărbesc gata preparat, 50 g sare, 5 g piper, 250 ml Cognac; sosul: 500 g miere, 300 g ketchup, 500 ml bere neagră, 50 g sare, 5 g piper, 250 g sos Worchesterhire.

Preparare: Pulpele dezosate se aplatizează. Ciupercile şi pătrunjelul se taie mărunt. Usturoiul se pisează. Se taie capacul roşiilor, se scobesc şi se umplu cu orez sărbesc. Ciupercile se trag in unt cu ceapă, se adaugă usturoi, sare, piper, cimbru şi pătrunjel. Se lasă la răcit. Se umplu pulpele cu compoziţia rezultată, se invelesc in folie de aluminiu şi se mai lasă 10 minute ca să se rumenească. Sosul de bere se pregăteşte din mierea ţinută pe foc mic, peste care se adaugă ketchupul, sarea, piperul, sosul Worchesterhire şi berea neagră. Se lasă la fiert pănă cănd se leagă.

Citeşte mai multe despre:   două,   sare,   ulei,   piper,   bere,   berea,   caiet de retete

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

VIDEO Premiera iUmor s-a impus ca lider detaşat de audienţă, la nivelul tuturor categoriilor de public

VIDEO Premiera iUmor s-a impus ca lider detaşat de audienţă, la nivelul tuturor categoriilor de public
Primul episod din sezonul cu numărul opt iUmor, difuzat aseară, în intervalul 19:59-22:50, la Antena 1, a fost lider detașat de audiență, atât pe publicul comercial din mediul urban, cât și la nivelul...

Carnavalul de la Rio de Janeiro a început. Cele mai renumite școli de samba vor defila pe străzile orașului

Carnavalul de la Rio de Janeiro a început. Cele mai renumite școli de samba vor defila pe străzile orașului
Celebrul carnaval de la Rio de Janeiro începe astăzi și se va încheia pe 29 februarie. În mod tradițional acesta  are loc înainte de intrarea în Postul Paștelui catolic. Este cel mai mare...

Primarul Stelian Manole este eliberat din închisoare și se întoarce în Mangalița

Primarul Stelian Manole este eliberat din închisoare și se întoarce în Mangalița
Galerie Foto Sâmbătă, 22 februarie, de la ora 22:30, la Antena 1, în primul episod al celui de-al doilea sezon al serialului de comedie Mangalița, telespectatorii vor descoperi un nou oraș Mangalița, mai frumos și mai curat....

Victoria's Secret își schimbă proprietarul. Brandul este afectat de recentele acuzații de hărțuire sexuală

Victoria's Secret își schimbă proprietarul. Brandul este afectat de recentele acuzații de hărțuire sexuală
Societatea de investiții Sycamore Partners va achiziționa pachetul majoritar al brandului Victoria's Secret de la compania L Brands pentru suma de 525 milioane de dolari. Aceasta din urmă va păstra...

Clipe de groazã pentru Anamaria Prodan: „Am rămas fãrã aer! Simţeam cã se prãbuşeşte cerul!”

Clipe de groazã pentru Anamaria Prodan: „Am rămas fãrã aer! Simţeam cã se prãbuşeşte cerul!”
Galerie Foto Cel mai nou reality show ce îi are ca protagonişti pe Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf revine duminicã, de la 19:45, la Antena Stars cu un nou episod în care telespectatorii vor putea urmãri momentele cumpl...

Un număr de magie digitală va ului jurații în prima ediție din noul sezon iUmor “Umanitatea se îndreaptă către digital cu toate forțele”

Un număr de magie digitală va ului jurații în prima ediție din noul sezon iUmor  “Umanitatea se îndreaptă către digital cu toate forțele”
Galerie Foto Momente incendiare în cel mai aşteptat show de umor, iUmor, ce revine mâine seară, de la 20:00, la Antena 1, cu premiera sezonului cu numărul opt. Tk Jiang, concurentul venit tocmai din Singapore, s-a apucat de...

Tradiții și obiceiuri în Sâmbăta Morților. Când se intră în Postul Paștelui

Tradiții și obiceiuri în Sâmbăta Morților. Când se intră în Postul Paștelui
Întrucât în acest an Sărbătoarea Învierii Domnului va avea loc pe 19 aprilie, Moșii de Iarnă ori Sâmbăta Morților se sărbătorește pe 22 februarie. Această zi este dedicată omagierii celor trecuți în...

Primele nume anunțate la Untold 2020. The Pussycat Dolls și Iggy Azalea, pentru prima dată în România

Primele nume anunțate la Untold 2020. The Pussycat Dolls și Iggy Azalea, pentru prima dată în România
Video Organizatorii Untold au anunțat primele nume confirmate pentru ediția din 2020 a festivalului, care va avea loc între 30 iulie și 2 august, în Cluj-Napoca. The Pussycat Dolls, Iggy Azalea, Eric Prydz, Amelie...

Alessandra Stoicescu va prezenta Observatorul de la ora 19.00 la Antena 1

Alessandra Stoicescu va prezenta Observatorul de la ora 19.00 la Antena 1
Începând din această primăvară, Alessandra Stoicescu va prezenta Observatorul de la ora 19.00, de luni până vineri, la Antena 1. “Într-o perioadă cu schimbări majore în viața mea, pe care le-am primit cu...

Frigul și trezitul foarte devreme le-au creat probleme actorilor din Mangalița, la filmările pentru cel de-al doilea sezon

Frigul și trezitul foarte devreme le-au creat probleme actorilor din Mangalița,  la filmările pentru cel de-al doilea sezon
Galerie Foto Filmările pentru cel de-al doilea sezon Mangalița, serialul de comedie care revine, din 22 februarie, la Antena 1, au fost așteptate cu nerăbdare de actori. Desfășurate spre finele anului trecut, în localitatea Bo...

Alex Velea și Mario Fresh continuă aventura Asia Express- Drumul Comorilor Cea de-a patra ediţie a show-ului, lider de audienţã

Alex Velea și Mario Fresh continuă aventura Asia Express- Drumul Comorilor  Cea de-a patra ediţie a show-ului, lider de audienţã
Galerie Foto Alex Velea și Mario Fresh au trecut aseară prin cea mai grea încercare de până acum, la Asia Express - Drumul Comorilor. În ritmul de ”totul sau nimic” al cursei pentru ultima șansă, cei doi prieteni s-au...

Delia, despre evoluția sa ca jurat iUmor: “Cred că sunt plină de surprize în acest sezon”

Delia, despre evoluția sa ca jurat iUmor:  “Cred că sunt plină de surprize în acest sezon”
Galerie Foto După filmările audițiilor pentru sezonul cu numărul opt iUmor, emisiune ce va avea premiera sâmbătă, pe 22 februarie, de la 20:00, la Antena 1, Delia a tras concluziile și știe ce s-a schimbat încă de la...

(P) Ceasuri barbati: 7 reguli pe care trebuie sa le cunosti

(P) Ceasuri barbati: 7 reguli pe care trebuie sa le cunosti
Galerie Foto Orice barbat stilat stie ca nu trebuie sa poarte curea neagra cu pantofi maro, insa putini cunosc regulile fundamentale atunci cand vine vorba despre ceasuri barbati. Se intampla destul de des sa vezi barbati ce poarta...

Asia Express- Drumul Comorilor, lider detașat de piață Diseară, echipele se luptă în cursa pentru ultima șansă

Asia Express- Drumul Comorilor, lider detașat de piață  Diseară, echipele se luptă în cursa pentru ultima șansă
Galerie Foto Luni seară, cursa de pe Drumul Comorilor a pus în joc o miză importantă, cea de-a doua imunitate a primei etape din Filipine. Cea mai nebună cursă de la capătul pământului a împins spiritul echipelor într-o...

Noi tendințe în teambuilding: jocuri și concursuri în natură

Noi tendințe în teambuilding: jocuri și concursuri în natură
Galerie Foto Turismul are mult de câștigat, în România, din ideile de „teambuilding” ale organizatorilor de evenimente pentru companii. Dacă în anii 2000, până la declanșarea crizei economice, erau preferate zonele...
Serviciul de email marketing furnizat de