x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bobocii lui Jamie

Bobocii lui Jamie

de Daniela Cârlea Şontică    |    15 Oct 2009   •   00:00
Bobocii lui Jamie
Sursa foto: Copyright: Editura Curtea Veche/

Jamie si Jools s-au cunoscut la Newport Free Gramar School pe cînd aveau 16 ani. Jamie a ramas efectiv cu gura căscată atunci când a văzut-o, dar ea l-a remarcat un pic mai târziu. "La început a crezut că sunt un prostănac. Ştiu că aşa e, pentru că mi-a spus-o chiar ea mai târziu."



Relaţia lor a durat 7 ani, până când s-au căsătorit, în 2000. De atunci, Jools a devenit regina casei lor, în timp ce el a rămas doar regele bucătăriei.

Ceea ce presupunem că nu este un motiv de tristeţe pentru ea. Oricum, Jools a renunţat de dragul familiei la cariera sa de model, dedicându-se celor trei fete ale lor, declarând că îi place să-i asigure "background"-ul lui Jamie, să fie în umbra lui. Fericita familie Oliver locuieşte într-un paradis la câţiva kilometri depărtare de Londra, au propria fermă şi grădină în care cultivă cele mai diverse legume şi zarzavaturi.

Apariţiile în public ale cuplului Oliver sunt ale unor oameni cât se poate de normali. Nici cei mai înrăiţi paparazzi nu se chinuiesc să surprindă ceva compromiţător, asta pentru că nici nu prea au ce, dar şi pentru motivul că Jamie este foarte iubit de britanici.

PETALA ÎNFLOREŞTE
Când Jools a apărut de curând cu micuţa lor nou-născută în parc, un ziar britanic a scris sub fotografia mamei cu fiica: "Micuţa Petală într-adevăr Înfloreşte!". Jocul de cuvinte s-a pretat, deoarece pe mezină o cheamă Petal Blossom Rainbow. A ieşit tot o floare şi de data aceasta, deşi cei doi soţi îşi doreau foarte mult ca al treilea copil să fie băiat. Acum sunt foarte fericiţi de existenţa ei.

Au botezat şi a treia fată tot cu nume de floare, Blossom însemnând Boboc. Pe fata cea mare (7 ani) o cheamă Poppy Honey, Poppy fiind Floarea de Mac, iar pe cea de-a doua Daisy Boo (6 ani), primul nume traducându-se Margareta, Boo fiind doar un nume de alint. Mac, Margareta şi Bobocul înfloresc sub ochii unui tată extrem de iubitor şi grijuliu, mereu preocupat de viaţa lor sănătoasă şi frumoasă.

REŢETA FERICIRII
Iar dacă el e preocupat de hrana sănătoasă şi nu doar gustoasă, soţia lui are mania curăţeniei. Când un ziarist l-a întrebat cum de mai are chef să gătească şi acasă şi dacă nu cumva e un obsedat de profesia lui, el a replicat: "Eu sunt ciudat?! Nu o ştiţi atunci pe nevastă-mea. Jools este obsedată de curăţenie. E un robot programat pe făcut curat, nu glumă. Este un fel de John Wayne al curăţeniei! Are orice fel de dezinfectant inventat vreodată".

Simpatici, frumoşi, celebri şi din ce în ce mai bogaţi, Jamie şi Jools Oliver par a fi inventat la ei acasă un Minister al Fericirii. Trebuie să adăugăm că geniul din bucătărie al lui Jamie şi carisma sa sunt ingredientele fără de care toate acestea n-ar fi fost posibile. Cu atât mai puţin celebritatea şi banii.

×