x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Borș mănăstiresc, ca la Căldărușani (rețete românești pe gustul tău)

Borș mănăstiresc, ca la Căldărușani (rețete românești pe gustul tău)

02 Apr 2018   •   21:32
Borș mănăstiresc, ca la Căldărușani (rețete românești pe gustul tău)

Ca de fiecare dată, vă îndemn a afla adevăratele retete romanesti de post în mănăstirile noastre cele vechi! Acolo veți primi, pe lângă rețete, și pilde, și binecuvântare - toate de mare folos în zilele Postului Paștelui.

Părintele Dionisie, șeful cuhniilor de la Mănăstirea Căldărușani, îmi mărturisea cu un deceniu în urmă că niciodată nu i-a fost teamă că nu va avea ingredientele necesare în cămară. Și asta pentru că simpla rugăciune era de ajuns pentru a completa ceea ce lipsea.

Îmi spunea părintele că dacă n-avea zahăr, sau orez, ori ceapă, bulion, atunci starețul mănăstirii îl îndemna: „Roagă-te, părinte Dionis, și vei primi ce-ți lipsește. Și numai ce termina rugăciunea, că intra în curte un binecredincios care-i aducea, ca danie pentru cuhnie, taman ceea ce-i trebuia. De la părintele Dionisie citire, eu vă aduc… Rețeta de borș mănăstiresc.

Ai trebuință de: un kg de varză dulce, 3 cepe, 3 ardei grași, un morcov, 3 roșii, 700 ml borș, o legătură de leuștean, sare, piper; facultativ: 100 ml untdelemn, 150 g urdă (atunci când nu e zi de post).

.........................

Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

×