x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

de Veronica Bectas    |    17 Sep 2009   •   00:00

Au început ploile şi toamna ne face curte. Gata! Trebuie să ne punem la punct cu aprovizionările clasice, pentru iarnă. Şi, dacă suntem plini de inspiraţie şi talent, punem îmbogăţi gama de conserve.



Minuni de legume conservate în fel şi chip, de la saramuri şi oţeturi care mai de care mai aromate, până la pregătitul diverselor ghivece sau combinaţii de legume ce pot fi folosite direct din borcan. Unora le putem adăuga, după imaginaţie, sau conform unor reguli ale casei, diverse verdeţuri, mirodenii sau condimente care să le facă mai apetisante şi atrăgătoare. O  mâncărică de fasole lată, de la borcan, peste care arunci doi cartofi tăiaţi cubuleţe, fierţi în apă cu sare, trei căţei de usturoi striviţi în duşmănie şi o legătură de pătrunjel verde, folosită ca garnitură pentru niscai pulpiţe de pui înăbuşite la cuptor, face cât toate bunătăţile din lume!

×
Subiecte în articol: povestiri din bucătărie