x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

de Veronica Bectas    |    10 Ian 2011   •   21:10

Pentru astăzi m-am gândit să pregătesc nişte… nişte… Na, că n-am nici o idee, dar vreau să pregătesc "o cocăraie", cum zicea o mătuşă de-a mea, ceva aluat la cuptor. Nu prea aveam habar de ce aş fi vrut să fac şi am plecat hai-hui, ca să mă inspir. De la prima cofetărie în care am intrat am şi primit un "clic" de inspiraţie, aşa că mi-am cumpărat nişte esenţă de rom şi drojdie de bere din cea proaspătă. Cum am ajuns acasă am făcut un aluat fraged, pentru două plăcinte! Una cu varză şi alta cu dovleac. Am pus-o la cuptor pe cea cu dovleac şi, între timp am tocat şi călit varza. Am făcut şi pe cea cu varză. Au ieşit minunate şi au umplut toată scara blocului de miros, cât să-i "omoare" pe vecini. E, asta înseamnă să mai schimbi câte ceva în meniu! Şi unde mai pui că plăcintă cu varză nici nu se găseşte la pati­serie!

×