x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bucătar de rezervă

Bucătar de rezervă

de Veronica Bectas    |    23 Feb 2011   •   12:14

Mă gândeam să prepar ceva cu praz. Cum cu praz? Aşa bine. Prazul este o legumă, un fel de ceapă laminată, specifică oltenilor. Aşa se spune. Cu toate că am întâlnit oltence care nu ştiau să prepare prazul. În foloseau doar în loc de ceapă. Dar le-am spus eu cât de minunată este o mâncare de praz cu măsline sau o mâncare de praz cu orez. Ce să mai spun de nişte praz umplut cu carne tocată. Aşa, ca sarmalele, numai că trebuie să le pui în picioare. Tuburile alea din praz se taie egal şi după ce le umpli le aranjezi unul lângă altul, ca soldaţii. Pe urmă torni un sos de roşii, câteva rondele de măsline pui la sfârşit, când este aproape gata, şi trei căţei de ustu­roi, ca să facă o diferenţă între gustul lui şi al cepei laminate.

×