x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bucatarul bucatarilor - Competitie pentru cel mai bun bucatar din lume

Bucatarul bucatarilor - Competitie pentru cel mai bun bucatar din lume

de Cristina Andreea Catana    |    04 Mai 2006   •   00:00
Bucatarul bucatarilor - Competitie pentru cel mai bun bucatar din lume

In 2008 se va alege cel mai bun bucatar al planetei. Competitia se va desfasura sub indrumarea Asociatiei Mondiale a Bucatarilor (WACS).

La Congresul WACS, aflat la cea de-a 32-a editie, au participat delegati din 51 de tari. Echipa Romaniei a fost condusa de Dumitru Burtea, presedintele Asociatiei Nationale a Bucatarilor si Cofetarilor. Surpriza pregatita de organizatori a fost anuntarea primului concurs Global Chef, care va avea loc in anul 2008, in Dubai. Regulamentul acestuia prevede ca fiecare tara membra a WACS sa isi delege un singur competitor pentru a participa. In prima faza va avea loc un concurs la nivel continental, in 2007. Dupa aceea, in afara de Europa, care va avea trei reprezentanti, celelalte continente vor avea un singur participant la marea finala din 2008. Congresul nu i-a uitat nici pe tinerii bucatari pana in 21 de ani. Pentru acestia va avea loc concursul "Junior Forum", prin care se doreste promovarea valorilor acestei organizatii mondiale in randul tinerilor bucatari. Pentru a-i stimula pe cei dornici sa participe la aceste competitii, pe toata durata congresului au avut loc demonstratii practice de arta culinara. Demonstratiile internationale de arta culinara au inceput cu Martin Yan, expert in arta culinara din SUA, care a prezentat peste sola in forma de arici de mare, scoici neozeelandeze in wok si file de porc copt de doua ori. Tot la partea practica, Philip Johnson, expert din Noua Zeelanda, a tinut un seminar despre modul in care se aleg preparatele culinare pentru un bistro modern.

EXPERIENTA. Dumitru Burtea spune ca "deplasarea noastra a fost un succes. Echipa noastra a invatat multe lucruri noi, dar si noi, la randul nostru, le-am impartasit din experienta noastra". Rezultatele se vor vedea la urmatoarele competitii gastronomice la care Romania va lua parte.

×
Subiecte în articol: gastronomie