x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bucate thailandeze pline de exotism

Bucate thailandeze pline de exotism

de Marilena Stanescu    |    29 Sep 2007   •   00:00
Bucate thailandeze pline de exotism

Un eveniment de excepţie, la care au participat oaspeţii de seamă din lumea bună, a avut loc joi, 27 septembrie, in cadrul primei ediţie a Festivalului de degustare a preparatelor cu specific thailandez.

Centrul artei culinare thailandeze s-a mutat pentru o seară in sala unui celebru hotel din centrul Bucureştiului. Scopul acestui festival gastronomic a fost acela de a promova imaginea regatului ca destinaţie pentru turişti şi oameni de afaceri.


STIL. Printre organizatorii acestui eveniment culinar s-a numărat Autoritatea de Turism a Thailandei care a avut prilejul de a deschide seara printr-o demonstraţie artistică de mare excepţie. Printre personalităţile care au participat la acest eveniment se numără: Peter Martin, managerul general al hotelului - gazdă, Henrik Sebok, celebru bucătar canadian, Graţiela Bădicu şi Laura Hamzea care au devenit pentru o seară "naşele" acestei festivităţii de mare amploare. Bineinţeles nu puteau să lipsească reprezentanţii ţărilor organizatoare, ambasadorii Indoneziei, Malaeziei şi Thailandei.


RAFINAMENT. In ceea ce priveşte măncarea, bucătarii s-au intrecut pe sine in pregătirea celor mai rafinate preparate. Cele mai apreciate au fost fructele exotice care au constituit deliciul multor invitaţi. Pe lăngă "banalele" portocale, banane şi mandarine s-au putut găsi pe platouri o mulţime de alte fructe mai puţin exportate pe pieţele europene. Printre acestea se numără: guava, un fruct sub formă de ciorchine, kraton, un fruct de culoare galbenă cu miez maroniu care de regulă este servit cu sirop. Din farfuriile oaspeţilor nu putea să lipsească celebrul orez, uşor condimentat, care putea fi asociat cu castraveţi muraţi sau varză călită. In meniu s-au mai regăsit: supă de tăieţei de orez, banană in lapte de cocos, sosuri puternic condimentate.


Friptură de pui "Sa Ie"

INGREDIENTE: o lingură de curry cu adaos de boia iute (de culoare roşie), o lingură de ulei de floarea-soarelui, o lingură de zahăr, sucul şi coaja de la o lămăie,4 bucăţi de piept de pui curăţate de pieliţe, 250 g tăieţei de orez, o legătură de ceapă verde, un ardei iute, două linguri de sos de soia.

PREPARARE: Se amestecă intr-un bol de sticlă, uleiul, zahărul, curry şi jumătate din cantitatea de suc de lămăie. Se crestează pieptul de pui şi se unge cu ulei, lăsăndu-l la rece aproximativ 30 de minute. Se preincălzeşte cuptorul şi se frige carnea timp de 20 de minute, intorcănd din cănd in cand, pănă ce se pătrunde complet. Se fierb tăieţeii şi se stropeşte cu restul de suc de lămăie. Se presară coaja de lămăie rămasă şi se adaugă ceapa, ardeiul, sosul de soia şi pătrunjelul. Se serveşte friptura de pui cu tăieţeii fierbinţi.

×
Subiecte în articol: gastronomie