x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bulete de brânză cu legume

Bulete de brânză cu legume

07 Oct 2010   •   00:00
Bulete de brânză cu legume
5955-133300-untitled1.jpg● Ingrediente: doi dovlecei, doi ardei capia, două cepe albe, o vânătă, doi căţei de usturoi, 500 g brânză de vaci, 100 g smântână, 50 g fulgi de porumb, 100 ml ulei de floarea-soarelui, 3 roşii, sare, piper, pătrunjel, sos de roşii.

● Mod de preparare:
1
Vânăta se spală, se taie felii sau cuburi şi se pune într-un bol. Dovleceii se spală, se taie rondele sau bucăţi mici. Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie cuburi.

2 Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Ustu­roiul se curăţă, se spală şi se taie felii. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă ceapa, ardeii şi dovleceii şi se călesc până se înmoaie.  

3 Se adaugă usturoiul şi vânăta, se condimentează şi se prăjeşte până devine aurie. Se adaugă roşiile tăiate cuburi, pătrunjel tocat şi se mai ţine pe foc cinci minute.

4 Brânza de vaci se amestecă cu smântâna, sare, piper şi pătrunjel tocat după gust.

5 Se formează biluţe, se trec prin fulgii de porumb sfărâmaţi se şi introduc la rece minimum 20 de minute.

● Sfat: Buletele se servesc alături de legumele calde, ca atare sau cu sos de roşii.
● Băutura: Ţuică

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din legume