x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bunătăţi la târg

Bunătăţi la târg

04 Mai 2011   •   18:28
Bunătăţi la târg

În Săptămâna Luminată, în perioada 29 aprilie-1 mai, la Târgul naţional al produselor ecolo­gice, tradiţionale şi naturale, produse în ferme şi gospodării ţărăneşti, din Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ediţia a 45-a), bucureştenii s-au putut bucura de  miel la ceaun cu mirodenii şi mujdei, varză murată ca în Maramureş, sărmăluţe cu pasat şi carne, mici, cârnăciori proaspeţi din carne de berbecuţ, cârnaţi ciobăneşti afumaţi din carne de oaie şi de vită, cârnaţi vânătoreşti afumaţi, costiţă ţărănească, slăninuţă, pastramă, cotlet haiducesc, piept de curcan afumat, muşchiuleţ de porc afumat, tobă de casă ţărănească şi purcel la grătar. Din meniu nu a lipsit muzica populară. Cei prezenţi s-au putut delecta şi cu un pahar cu bragă.

 

În ţară
3-5 mai. Congres Internaţional de Turism Rural. Alba Iulia. La congresul desfăşurat în Cetatea Medievală din oraş se vor căuta soluţii pentru îmbunătăţirea turismului rural.

În lume
6-8 mai. Festivalul crabului. Crystal Beach, Texas. Este cea de-a 26-a ediţie a acestui festival. Se vor organiza expoziţii cu produse alimentare, degustări, concursuri de gătit şi un carnaval.

7 mai. Festivalul căpşunei. Chad­bourne. Carolina de Nord. Evenimentul se organizează de pes­te 75 de ani. Cei prezenţi vor avea parte de concursuri, muzică live, ba­loane, clovni şi multe, multe căpşune.

7 mai. Sărbătoarea cartofului şi a verzei. Hastings, Florida. Oraşul va găzdui o zi plină de distracţie, cu expoziţii, degustări şi divertisment pentru toate vârstele.

7 mai. Festivalul cepei. Maui, Ha­wai. Ceapa din această zonă se consideră a fi cea mai dulce din lume. Mii de vizitatori sunt aşteptaţi să cumpere ceapă de la acest festival.

8-12 mai. Tuttofood. Milano, Italia. La expoziţia de alimente şi prepa­rate culinare vor fi expuse spre degustare şi vânzare atât produ­se italiene, cât şi din alte ţări. (C.D.)

×
Subiecte în articol: culinar