x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Campionatul Internaţional de Gătit În Aer Liber

Campionatul Internaţional de Gătit În Aer Liber

de Diana Radu    |    04 Mar 2008   •   00:00

Etapa Azuga 2008 a Campionatului de Gătit În Aer Liber s-a Încheiat. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 29 februarie -2 martie. Concurenţii, profesionişti şi amatori, s-au înscris la două clase distincte: Artă culinară (care s-a desfăşurat vineri, 29 februarie) şi Mâncăruri gătite În aer liber (care a avut loc sâmbătă, 1 martie).



Etapa Azuga 2008 a Campionatului de Gătit În Aer Liber s-a Încheiat. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 29 februarie -2 martie. Concurenţii, profesionişti şi amatori, s-au înscris la două clase distincte: Artă culinară (care s-a desfăşurat vineri, 29 februarie) şi Mâncăruri gătite În aer liber (care a avut loc sâmbătă, 1 martie). Pentru prima clasă, au fost preparate produse culinare reci. Pentru cea de-a doua clasă, au fost gătite mâncăruri la ceaun, plită şi grătar. Punctul de atracţie al zilei de duminică a fost “Duelul maeştrilor” – demonstraţie de artă culinară oferită de Ştefan Bercea şi Vlad Florica. Tot duminică au avut loc lansări de carte, precum şi degustări de vinuri.


JURIU. Trebuie amintit că, pentru fiecare categorie, s-a format un juriu care să evalueze produsele. Pentru clasa Artă culinară, juriul a fost format din: Robert Rainford (profesor la Colegiul George Brown din Toronto), Dumitru Burtea (preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism), Nicolae Nejloveanu (maestro al artei culinare), Şerban Ionescu (actor) şi Silviu Miron. Observatori oficiali au fost: Bernard Nemnon, Tyler Smith şi Anthony Leguai. La clasa Mâncăruri gătite În aer liber, membrii ai juriului au fost: Robert Rainford, Dan Chişu, Vlad Florica, Şerban Huidu şi Cornelia Ghişoi.


CASTIGATORII. |n urma degustărilor, juriul a desemnat câştigătorii. La clasa Artă culinară, cupa a fost adjudecată de echipa “Cabana Vânătorilor 2”. Aceeaşi echipă a ocupat şi locul I la secţiunile “Aperitive”, “Dulciuri”, “Creaţie”. La secţiunea “Alternativ”, locul I a fost ocupat de Vasilica Pitorac, o gospodină inimoasă, care a pregătit cozonaci după o reţeta tradiţională.


Cupa clasei Mâncăruri gătite în aer liber a fost câştigată de echipa “Omega 3”, un grup de prieteni, finanţişti de profesie, care au impresionat juriul prin originalitatea şi Îndemânarea de care au dat dovadă. Locul I la secţiunea “Mâncăruri la grătar” a fost acordat lui Ioan Florescu. La secţiunile “Mâncăruri preparate pe plită” şi “Mâncăruri preparate la ceaun”, echipa “Omega 3” şi-a adjudecat din nou primul loc. Asta În timp ce locul I pentru “Creaţie” a fost luat de Ilie Roman. Premiul pentru popularitate l-au primit “Haiducii secolului XXI”, o gaşcă de prieteni veniţi la competiţie pe motociclete şi cu chitara de gât. Ei au Încins admosfera cu muzică de petrecere. |n afara concursului de gătit, cei care au participat la eveniment s-au putut delecta cu spectacole de teatru de păpuşi, mimă şi pantomimă. Nu au lipsit nici concertele de muzică populară.


×
Subiecte în articol: gastronomie mâncăruri