x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Când e indicat să iei ultima masă a zilei

Când e indicat să iei ultima masă a zilei

23 Aug 2017   •   17:31
Când e indicat să iei ultima masă a zilei

Dacă îți dorești să pierzi kilogramele acumulate, e important să ai un program de masă bine stabilit. De la ce oră e recomandat să nu mai mănânci nimic afli în cele ce urmează, scrie clicksanatate.ro.

Cum seara suntem mai puțin activi, e indicat ca ultima masă a zilei să fie luată undeva în jurul orei 19.00, după cum explică unii nutriționiști.

Cina consumată mai târziu, urmată în timp scurt de odihna nocturnă sporește riscul de îngrășare din cauza unui aport caloric mare. E de preferat să treacă măcar 2-3 ore de la cină până la somnul de noapte.

Cei care iau cina mai aproape de momentul în care merg la culcare au un nivel crescut de glucoză în sânge, ceea ce-i face să nu poată dormi sau să aibă un somn agitat. Pe de altă parte, un somn calitativ favorizează scăderea în greutate.

E important și ce mănânci

Potrivit unei cercetări realizate de o echipă de cercetători americani, contează și mai mult ce pui în farfurie. Dacă alegi alimente grase sau hipocalorice e mai bine să aștepți câteva ore înainte să te culci sau să iei masa mai devreme.

×
Subiecte în articol: masa cina mancare mesele zilei