x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cartoful, leguma-medicament pentru organismul tău

Cartoful, leguma-medicament pentru organismul tău

24 Oct 2017   •   16:00
Cartoful, leguma-medicament pentru organismul tău

Una dintre cele mai consumate legume, nelipsit din casele românilor, cartoful pare a se bucura de adevărate efecte terapeutice pentru organismul uman, scrie clicksanatate.ro.

Deși nu au existat dintotdeauna pe pământul românesc, cartoful este extrem de versatil și se pot transforma cu ușurință într-un fel delicios de mâncare.

În plus are avantajul că se găsește ușor pe tot parcursul anului, este ieftin și poate fi combinat cu foarte multe alte alimente.

Însă calitățile sale nu sunt doar culinare, un cartof ras poate face minuni îna fecțiuni precum: abcesul dentar, acidoză, afecțiuni ale sistemului digestiv și ale ficatului, arsuri, artritism, blocaj urinar, constipatie, crampe abdominale, crăpături ale pielii, dezechilibre nutriționale, diabet, flegmoane, furuncule, gastrita,hemoroizi, insomnie, intestine lezate, nevralgii, obezitate, panaritiu, reumatism, sciatica, tuse nervoasa, ulcer gastric si duodenal.
Reduce nivelul glicemiei

Dacă diabetul îți dă bătăi de cap atunci poți apela la gustosul cartof, ce este indicat a se consuma  copt fie în cenușă fie la cuptor. În felul acesta nu își va pierde calitățile sale nutritive și ajută la reducerea glicemiei din sânge, contribuind în același timp la eliminarea acidului uric din organism. Astfel combate cu succes problemele apărute din cauza reumatismului, și ajută la detoxifierea organismului datorită nivelului d epotasiu de care se bucură.

Reducând glicozuria acesta va ameliora starea generală și va contribui la revitalizarea țesuturilor, favorizând totodată și procesul de cicatrizare.

×
Subiecte în articol: cartof medicamente