x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ceaiul cu unt tibetan, indicații terapeutice și rețeta

Ceaiul cu unt tibetan, indicații terapeutice și rețeta

25 Iul 2018   •   15:10
Ceaiul cu unt tibetan, indicații terapeutice și rețeta

Ceaiul cu unt este băutura națională în Tibet și are tendința să deruteze la prima degustare. Ca să-l apreciezi, trebuie să te gândești că e ca și cum ai bea o supă caldă.

Caracteristice pentru ceaiul cu unt sunt pregătirea la foc de lemn, conform normelor budiste, și ritualul în care este inclus, în timpul slujbelor din mănăstirile închinate lui Budha.

La început, ceaiul cu unt – căruia i se mai spune în mod frecvent „ceai tibetan”, pentru că originile lui sunt din Tibet – se făcea numai cu lapte și unt de yak, specie de bovine endemică pentru acea parte a lumii.

Sarmale cu urdă în foi de ștevie (pentru cardiaci)

Istoria ceaiului tibetan începe în secolul al VII-lea, pe timpul dinastiei Tang, iar răspândirea lui în toate zonele montane și submontane himalayene s-a făcut abia către veacul XIII-lea. În mod tradițional, se pregătește într-un vas de cupru, dar se servește în vase de lut sau de ceramică.

Dacă ajungi să călătorești prin Asia, trebuie să știi că, în funcție de țară și de regiune, poartă nume diferite: po cha – numele original tibetan, cha süma, goor goor cha, cha suskan.

Ceaiul cu unt – recomandare terapeutică: În principal, acest ceai cu lapte și unt este recomandat pentru creșterea imunității, dar este recunoscut și pentru calitatea lui de a genera o stare de bine și de a lunga oboseala, stările de nervozitate și depresia.

Ceaiul cu unt – rețeta

Ingrediente: ................................

Află rețeta ceaiului miraculos

 

×