x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Chef Paul Siserman recomandă Ciabatta cu tagliata de vită, hribi, rucola și parmesan

0
Autor: Georgiana Ionita 24 Iun 2016 - 21:03
Chef Paul Siserman recomandă Ciabatta cu tagliata de vită, hribi, rucola și parmesan
Vezi galeria foto

Italia ne furnizează unele dintre cele mai interesante și delicioase rețete. În timp ce mă gândeam la ideea culinară a acestui weekend, mi-am adus aminte de perioada mea profesională italiană și de gustul deja faimos al Ciabatta. Nu știu câți sunteți familiarizați cu istoria acestei pâini, dar pot să vă spun că gustul său este unul dintre cele mai deosebite pe care le-ar putea avea o pâine. Pe mine, Ciabatta mă duce mereu cu gândul către zonele din Toscana sau către minunatul oraș Ostuni. Îmi imaginez acele cuptoare de odinioară și simt aroma de Ciabatta caldă.

Această pâine a fost produsă în Verona, în 1982, de către brutarul Francesco Favaron. Din acel moment și până în zilele noastre, creația lui duce brutăria italiană în toate colțurile lumii, fascinându-i pe toți cei care o gustă. Dar, Ciabatta stă și la baza unor preparate culinare absolut delicioase.

Vă invit să descoperiți alături de mine cum putem prepara o rețetă ușoară și hrănitoare: Ciabatta cu tagliata de vită, hribi, rucola și parmesan.

Ingrediente:

•             ciabatta 1 buc

•             pulpă de vită maturată 120 gr

•             hribi 50 gr

•             rucola 5 gr

•             parmezan 5 gr

•             usturoi 5 gr

•             ulei de măsline 10 ml

•             sare, piper 1 gr

•             pătrunjel verde               5 gr

Mod de preparare:

Carnea de vită se rumenește la grill sau direct într-o tigaie nonaderentă, apoi se taie în fâșii. Ciupercile se taie fâșii și se rumenesc la tigaie cu puțin usturoi și pătrunjel verde. Când sunt gata, se adaugă carnea și se mai sotează împreună cca. 1 minut, apoi se condimentează. Ciabatta se unge cu puțin ulei de măsline, se adaugă puțină rucola și amestecul de carne și ciuperci. În momentul servirii se adaugă scalie de parmezan.
 

Până dată vitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman (InkChef)

 

Citeşte mai multe despre:   Ciabatta,   Chef Paul Siserman

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Cum se curăţă pielea întoarsă

Cum se curăţă pielea întoarsă
De câte ori nu ţi s-a întâmplat să încerci din răsputeri să prelungeşti viaţa unei perechi de încălţăminte din piele întoarsă deja uzată? Dacă vrei să păstrezi cât mai mult piesele din acest...

Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară

Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară
Ingrediente: 150 g ciocolată neagră, 30 g unt, 2 ouă, 50 g zahăr pudră, o linguriţă vanilie, 50 ml frişcă, o lingură făină, cacao, piper roz (cât să presari pe deasupra prăjiturii) pentru sos: 50 g...

Andreea Bălan, despre rolul de mamă: “Sunt tolerantă și foarte jucăușă”

Andreea Bălan, despre rolul de mamă: “Sunt tolerantă și foarte jucăușă”
Galerie Foto Artistă de succes și femeie împlinită, Andreea Bălan mărturisește că viața i s-a schimbat total de când a devenit părinte. Invitată în emisiunea “CulTOUR”, aceasta face mărturisiri importante...

Rețeta zilei: Tort cu cremă mascarpone

Rețeta zilei: Tort cu cremă mascarpone
Ingrediente: 30 ml Amaretto 400 g Ciocolata cu lapte 125 g Zahar pudră 400 g Mascarpone 1 buc Blat de tort 1 buc Tableta lapte/amăruie dupa Friscă la tub 1 ceasca Espresso 5 buc Ouă Mod de...

Atenționare de călătorie MAE: Regatul Spaniei - Cod portocaliu de vânt și precipitații în Comunitatea Andaluzia

Atenționare de călătorie MAE: Regatul Spaniei - Cod portocaliu de vânt și precipitații în Comunitatea Andaluzia
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică de Stat - AEMET a emis un cod portocaliu de fenomen...

Ionuț Gojman, prins în vraja Nicoletei: ”Cred că și Cătălin Meșter s-a îndrăgostit de nebunia ei”

Ionuț Gojman, prins în vraja Nicoletei: ”Cred că și Cătălin Meșter s-a îndrăgostit de nebunia ei”
Nicoleta Dragne a acceptat rolul de ispită pentru a doua oară, după ce în sezonul cu numărul 3 a reușit să dezbine unul din cele mai solide cupluri: Nicoleta Molnar și Cătălin Meșter. Cu toate acestea, la...

Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro

Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro
O mică fermă organică din Sud-Vestul Spaniei produce cea mai scumpă șuncă de porc din lume. Un jambon întreg, adică un picior de porc, costă 4.100 de euro. Aceasta a intrat în Cartea...

 “Zilele Dobrogei”

 “Zilele Dobrogei”
În perioada 14 - 17 noiembrie, la Pavilionul Expoziţional Constanţa au loc “Zilele Dobrogei”, la 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria mamă. Expoziţia cu vânzare va reuni producători de produse...

Mara Bănică, despre incidentul violent în care a fost implicat fiul său, la școală: ”Dima a avut niște probleme după acea lovitură”

Mara Bănică, despre incidentul violent în care a fost implicat fiul său, la școală: ”Dima a avut niște probleme după acea lovitură”
Jurnalista Mara Bănică a trecut, de curând, printr-o întâmplare tulburătoare, fiul ei fiind bătut la școală de învățătoare. Despre acest incident violent, despre consecințele lui, dar și despre...

Festivalului Internaţional de Tango Argentinian

Festivalului Internaţional de Tango Argentinian
Timişoara va fi în acest sfârşit de săptămână gazda Festivalului Internaţional de Tango Argentinian care va reuni peste patru sute de dansatori din peste zece ţări, campioni mondiali şi europeni la tango...

Festivalul Marii Uniri, sâmbătă şi duminică, în Parcul Crângaşi

Festivalul Marii Uniri, sâmbătă şi duminică, în Parcul Crângaşi
Festivalul Marii Uniri va avea loc sâmbătă şi duminică, între orele 12,00-18,00, în Parcul Crângaşi, la eveniment fiind prezenţi comercianţii din raionul Hînceşti, dar şi ansambluri folclorice din România...

Diana Dumitrescu: ”Când am fost convinsă că relația mea cu Alin e în regulă, am decis să ne luăm un câine”

Diana Dumitrescu: ”Când am fost convinsă că relația mea cu Alin e în regulă, am decis să ne luăm un câine”
Galerie Foto Diana Dumitrescu este o mare iubitoare de animale și vorbește pe larg despre această pasiune a ei cu Andra Trandaș, sâmbătă, de la ora 13.00, în cadrul emisiunii ”Stăpânii vedetelor”, de la Antena...

Delia a cântat suspendată la o înălțime de 7 metri în prima seară a show-ului „Acadelia”

Delia a cântat suspendată la o înălțime de 7 metri în prima seară a show-ului „Acadelia”
Galerie Foto Un show la înălțime, din toate punctele de vedere! Asta se poate spune despre prima seară a concertului „Acadelia”, când spectatorii Sălii Palatului au putut vedea rezultatul muncii Deliei și-a echipei ei din...

Cum îți dai seama că cineva minte

Cum îți dai seama că cineva minte
În timp ce mulți pot identifica minciunile bazându-se pe limbajul corpului, devine mai greu când cuplurile vorbesc prin mesaje. Așadar, experta în dragoste Louanne Ward, a alcătuit o listă cu cele nouă indicii...

Reţeta zilei:Rulouri de vită cu ardei

Reţeta zilei:Rulouri de vită cu ardei
Ingrediente: 700 g carne de vită, 1 linguriță de oregano uscat, sare și piper proaspăt măcinat, 2 linguri ulei de măsline extra-virgin, 2 ardei grași, tăiați felii, parmezan răzuit Mod de preparare: Carnea...
Serviciul de email marketing furnizat de