x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Chef Paul Siserman recomandă: Pulpă de pui marinată în cognac și învelită în piept de porc, servită cu bulz și sos de ardei copt

0
11 Oct 2016 - 16:36
Chef Paul Siserman recomandă: Pulpă de pui marinată în cognac și învelită în piept de porc, servită cu bulz și sos de ardei copt

Acum câteva zile, aflat prin București, am trecut pe lângă Capșa și mi-am adus aminte de tot ceea ce am citit despre Micul Paris. Casa Capșa, acest loc ce odinioara își purta reputația de spațiu destinat oamenilor din lumea bună, unde la prânz se mânca cu 7-8 lei, în condițiile în care în celelalte restaurante se mânca doar cu 3-4 lei. Am încercat să îmi imaginez cum pe ușa intrau Liviu Rebreanu, Camil Petrescu sau Tudor Arghezi. 

Am facut un mic ocol din drumul meu și am străbătut la pas Calea Victoriei până la Casa Vernescu, locul despre care am citit atât de multe: cum a fost oferit ca dar de nuntă, cum a găzduit Colegiul Militar, Ministerul de Razbel și Statul Major al armatei rusești, ca a fost refăcut de celebrul architect Ion Mincu și cum era locația preferată pentru baluri și serate mondene.

În acel moment m-am decis să îmi imaginez o rețetă pe care aș fi preparat-o fie pentru a fi servită la Casa Capșa, fie cu ocazia unei serate la Vernescu. și am ales: Pulpă de pui marinată în cognac și învelită în piept de porc, servită cu bulz și sos de ardei copt.

Iată care sunt ingredientele (4 porții):

4 bucăți pulpă pui dezosată cca. 100g

4 bucăți (fășii tăiate pe lung) de piept porc cca. 100g

3 ardei Kapia

260 gr făină de mălai

110 gr brânză de capră

50 ml ulei

100ml smantană dulce

Sare/piper

2 caței de usturoi

25 gr miere

100 ml congac 

Mod preparare :

Pulpele de pui se rulează și se așează într-un vas în care, după ce punem toate pulpele, turnam cognac-ul și lăsăm la rece pentru minim 3 ore. Se scot din cognac, se codimentează cu sare, piper și se pune în interior un cațel de usturoi zdrobit, se ruleaza apoi în interiorul pieptului de porc - codimentat la randul său cu sare și piper. Cuptorul se încinge înainte la 180 C’. Pulpele se lasă la cuptor cca. 45 min. Înainte cu 5 minute de a fi scoase se ung cu miere (pentru o crustă caramelizată).

Pentru bulz:

Din făina de mălai facem o mămaligă, apoi (când e aproape rece) introducem cca 25 de brânză de capra în interiorul unei cantități de cca 100 gr mămăligă; ulterior fiecare modelează cum îi place (bilă, patrat etc.).

Acesta se prajește pe grătar (sunt persoane care prefera cuptorul sau baia de ulei).

Pentru sos:

Se coc ardeii pe gratar sau în cuptor, se lasă pentru cca 10 min acoperiți cu o cârpă, apoi se curaăță de coajă, sâmburi și cocean. Împreună cu uleiul, sarea și piperul - adaugate după gust - se pun într-un blender și se amestecă până la obținerea unei paste omogene. Înainte de servire se adaugă și smântâna, amestecând până se incorporeaza bine și aceasta.


 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Reţeta zilei: Ciocolată de casă cu rodie

Reţeta zilei: Ciocolată de casă cu rodie
Ingrediente: 80 g cacao, 160 g sirop de arţar, 70 g ulei de cocos, două rodii, o linguriţă de sare de mare Mod de preparare: Adaugă cacaua, siropul de arţar şi uleiul de cocos într-un bol înalt şi...

Aurel şi Adrian şi-au tãiat brãţãrile şi şi-au tatuat numele ispitelor

Aurel şi Adrian şi-au tãiat brãţãrile şi şi-au tatuat numele ispitelor
Galerie Foto Sezonul cu cele mai rapide cãderi îşi ispitã şi-a reconfirmat statutul din nou, asearã, la Insula Iubirii. Dupã o primã ceremonie care a conţinut cele mai multe veşti din câte a avut Insula vreodatã, în...

Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul de la Antena 1

Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul de la Antena 1
Galerie Foto Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul, noul proiect produs de Ruxandra Ion pentru Antena 1.  Dorian Popa revine în echipa Ruxandrei Ion la cinci ani de când a făcut parte...

Vara vine mai devreme în sudul Spaniei

Vara vine mai devreme în sudul Spaniei
Galerie Foto Amplasarea geografică şi clima favorabilă turismului estival fac din zona de sud a Spaniei locul perfect pentru vacanţele de vară timpurii. La fel ca în Grecia sau în Cipru, vara începe aici la sfârşitul lunii...

Snagovul se reinventează, după 100 de ani

Snagovul se reinventează, după 100 de ani
Galerie Foto Zona verde, încărcată de istorie şi de legende, de lângă Bucureşti, Snagovul aducea în jur de 20.000 de turişti în fiecare duminică, în perioada interbelică. Şi-a păstrat faima şi numărul mare de...

Jurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu își aleg echipele  sezonului special Chefi la cuțite

Jurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu își aleg echipele   sezonului special Chefi la cuțite
Galerie Foto Ultima ediție de jurizări pe nevăzute din sezonul special Chefi la cuțite, dedicat familiilor, va fi difuzată diseară, de la 20:00, pe Antena 1. Pe ultima sută de metri, echipele care vor trece prin emoțiile...

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. 100 de idei pentru sms-uri, felicitări și urări

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. 100 de idei pentru sms-uri, felicitări și urări
Din totalul celor 1,8 milioane de români care îşi aniversează ziua onomastică pe 21 mai, aproximativ 1,1 milioane sunt femei şi circa 640.000 sunt bărbaţi. Dintre femei, circa 880.000 de femei poarta numele de El...

Reţeta zilei: Salată cretană

Reţeta zilei: Salată cretană
Ingrediente: 1 roşie mare, 1 castravete, ½ ceapă roşie, 1/4 legătură pătrunjel, 2-3 frunze busuioc, 1 lingură cu vârf măsline (în ulei), 1 linguriţă cu vârf capere (în sare), 4 felii feta, oregano...

Industria modei din Italia, afectată de tensiunile comerciale globale

Industria modei din Italia, afectată de tensiunile comerciale globale
Veniturile industriei modei au crescut cu doar 0,2% în primul trimestru din 2019, pe fondul tensiunilor comerciale globale, a anunţat luni Camera Naţională de Comerţ din Industria Modei (CNMI), transmite...

Florin Gheorghe, ultimul finalist iUmor

Florin Gheorghe, ultimul finalist iUmor
Florin Gheorghe este câştigãtorul celei de-a 12-a ediții ”iUmor” din acest sezon și va merge în marea finală alături de Trupa Mici, Serghei Dîm, Doi Degeaba, George Ţintã, Magdalena Chihaia, Irena...

Sacrificiul, noul serial produs de Ruxandra Ion va începe în toamnă la Antena 1

Sacrificiul, noul serial produs de Ruxandra Ion va începe în toamnă la Antena 1
Sacrificiul este numele noului proiect pe care Ruxandra Ion îl va produce pentru Antena 1. Serialul, ce urmează a fi difuzat în toamna acestui an,  este un “family drama” cu un scenariu original 100%, bazat...

Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă

Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă
Dorești să îți reînnoiești garderoba de primăvară-vară și nu știi ce se poartă sau ai nevoie de câteva idei care să te inspire în întocmirea listei de cumpărături? Zapatos îți vine în ajutor cu...

Andi pune pe jar imaginaţia a trei dintre concurente 

Andi pune pe jar imaginaţia a trei dintre concurente 
Galerie Foto În doar douã zile petrecute împreunã la Minitel, Andi reuşeşte, o datã în plus, sã îşi consolideze statutul de ispitã supremã, pericol iminent şi rival incontestabil în rândul bãrbãţilor de la...

Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci

Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci
Ingrediente: 500 g ciuperci, 320 g orez pentru rizotto, o ceapă, 30 g unt, un litru supă de legume, 5 linguri vin alb, 3 linguri parmezan, 2 căței de usturoi, 4 fire pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare,...

Fetița Cameliei Potec a trecut printr-o perioadă GREA din cauza unei „bacterii necunoscute”

Fetița Cameliei Potec a trecut printr-o perioadă GREA din cauza unei „bacterii necunoscute”
În toamna anului trecut, Camelia Potec, fosta campioană olimpică de la Atena,  a devenit pentru prima oară mamă, la vârsta de 36 de ani, când a născut o fetiță superbă. Sportiva a născut pe 4...
Serviciul de email marketing furnizat de