x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Chef Paul Siserman recomandă Tagliatelle cu Pesto alla Genovese și piept de pui

0
04 Sep 2016 - 15:37
Chef Paul Siserman recomandă Tagliatelle cu Pesto alla Genovese și piept de pui
Vezi galeria foto

Nu ai cum să nu iubești Italia. Dincolo de frumusețea regiunilor sale, istoria te fascinează la tot pasul. Nu doar “calci pe istorie”, dar în multe situații o și mănânci. Cu siguranță ați savurat Pesto, fie că ați făcut-o stând la masa unui restaurant în vreun oraș situat în zona Mării Mediterane, fie a unuia cu specific italian. Ei bine, acest preparat este o comoară a bucătăriei mediteraneene, iar povestea lui începe în Italia Evului Mediu. Deși nu în vremea lui Cristofor Columb, unul dintre cei mai cunoscuți nativi din Liguria. În perioada medievală exista un sos care poate fi numit predecesorul Pesto. Pe numele lui  “agliata”, avea la bază usturoi. Acest ingredient a jucat timp de secole un rol crucial în nutriția populației din Liguria, mai ales a marinarilor. Iar aceștia erau mulți, dat fiind faptul că Genova și Liguria au tradiție maritimă de secole.

Undeva în anul 1860 apare o rețetă de pesto similara cu cea cunoscută azi, publicată de către Giovanni Battista Ratto în “La Cuciniera Genovese” – despre care se spune că ar a fi prima și cea mai completă carte de gastronomie din Regiunea Liguria. Tot prin jurul anului 1800 se face referire la adăugarea și câtorva frunze de busuioc în rețeta originală, fapt care poate avea la bază influențele arabo-persane.

În Liguria se spune despre acest sos că are și rol afrodiziac. Pesto este printre cele mai cunoscute și răspandite sosuri din întreaga lume. De-a lungul timpului, rețeta a rămas la fel, cel puțin când vine vorba despre sosul preparat acasă de către gospodine. Însă, nu trebuie să omitem faptul că fiecare familie din zonă are propria rețetă pentru Pesto alla Genovese. Ca să se facă un adevărat Pesto, genovezii iau un mojar de marmură, un pistil din lemn și ... un munte de rabdare.

Haideți să vedem cum îl puteți prepara și voi acasă, pentru a-l adauga la Tagliatelle cu piept de pui.

Pesto alla Genovese

Ingrediente:

Usturoi - 1 cațel

Sare de mare 

Ulei extravirgin de măsline 100 ml

Busuioc frunze 100 gr

Pecorino răzuit 30 gr

Muguri de pin 30 gr

Parmigiano reggiano răzuit 70 g

 

Preparare:

Se pun ingredientele într-un blender vertical și se amestecă până la obținerea unei paste omogene. Se poate păstra mai multe zile în frigider, acoperit cu o peliculă de ulei de măsline, dar se poate și congela.

Tagliatelle

Ingrediente:

150 gr tagliatelle proaspete (sau 250 grame uscate)

3 linguri sos pesto

110 gr piept de pui

2-3 linguri ulei de măsline

50 grame pecorino romano (sau parmezan)

piper proaspăt măcinat

Preparare:

Puneți la fiert o oală cu multă apă (2-3 lt) cu sare. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor. În paralel, incalziți uleiul de măsline într-o tigaie. Opriți focul și încălziți în ulei sosul pesto.

Pieptul de pui îl tăiați bucăți, îl codimentați și îl trageți la tigaie într-o lingură de ulei.

Scurgeți pastele și amestecați-le cu sosul din tigaie.

Presarați pecorino ras deasupra. Adaugați pieptul de pui.

Pastele cu pesto se servesc cu piper proaspăt măcinat.

Pastele proaspete se fierb cam 2-3 minute, cele uscate cam 7-8 minute. Verificați eticheta. Pastele proaspete nu se fierb al dente. Pastele nu le mai clatiți cu apă rece pentru a permite sosului să adere la amidonul de pe paste.

Dacă folosim paste care nu au în componență ou și omitem pieptul de pui din preparat, putem avea un delicios produs vegetarian!

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman

(InkChef)

Citeşte mai multe despre:   Chef Paul Siserman,   Tagliatelle cu Pesto alla Genovese ,   pui,   piept de pui

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Reţeta zilei: Ciocolată de casă cu rodie

Reţeta zilei: Ciocolată de casă cu rodie
Ingrediente: 80 g cacao, 160 g sirop de arţar, 70 g ulei de cocos, două rodii, o linguriţă de sare de mare Mod de preparare: Adaugă cacaua, siropul de arţar şi uleiul de cocos într-un bol înalt şi...

Aurel şi Adrian şi-au tãiat brãţãrile şi şi-au tatuat numele ispitelor

Aurel şi Adrian şi-au tãiat brãţãrile şi şi-au tatuat numele ispitelor
Galerie Foto Sezonul cu cele mai rapide cãderi îşi ispitã şi-a reconfirmat statutul din nou, asearã, la Insula Iubirii. Dupã o primã ceremonie care a conţinut cele mai multe veşti din câte a avut Insula vreodatã, în...

Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul de la Antena 1

Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul de la Antena 1
Galerie Foto Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul, noul proiect produs de Ruxandra Ion pentru Antena 1.  Dorian Popa revine în echipa Ruxandrei Ion la cinci ani de când a făcut parte...

Vara vine mai devreme în sudul Spaniei

Vara vine mai devreme în sudul Spaniei
Galerie Foto Amplasarea geografică şi clima favorabilă turismului estival fac din zona de sud a Spaniei locul perfect pentru vacanţele de vară timpurii. La fel ca în Grecia sau în Cipru, vara începe aici la sfârşitul lunii...

Snagovul se reinventează, după 100 de ani

Snagovul se reinventează, după 100 de ani
Galerie Foto Zona verde, încărcată de istorie şi de legende, de lângă Bucureşti, Snagovul aducea în jur de 20.000 de turişti în fiecare duminică, în perioada interbelică. Şi-a păstrat faima şi numărul mare de...

Jurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu își aleg echipele  sezonului special Chefi la cuțite

Jurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu își aleg echipele   sezonului special Chefi la cuțite
Galerie Foto Ultima ediție de jurizări pe nevăzute din sezonul special Chefi la cuțite, dedicat familiilor, va fi difuzată diseară, de la 20:00, pe Antena 1. Pe ultima sută de metri, echipele care vor trece prin emoțiile...

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. 100 de idei pentru sms-uri, felicitări și urări

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. 100 de idei pentru sms-uri, felicitări și urări
Din totalul celor 1,8 milioane de români care îşi aniversează ziua onomastică pe 21 mai, aproximativ 1,1 milioane sunt femei şi circa 640.000 sunt bărbaţi. Dintre femei, circa 880.000 de femei poarta numele de El...

Reţeta zilei: Salată cretană

Reţeta zilei: Salată cretană
Ingrediente: 1 roşie mare, 1 castravete, ½ ceapă roşie, 1/4 legătură pătrunjel, 2-3 frunze busuioc, 1 lingură cu vârf măsline (în ulei), 1 linguriţă cu vârf capere (în sare), 4 felii feta, oregano...

Industria modei din Italia, afectată de tensiunile comerciale globale

Industria modei din Italia, afectată de tensiunile comerciale globale
Veniturile industriei modei au crescut cu doar 0,2% în primul trimestru din 2019, pe fondul tensiunilor comerciale globale, a anunţat luni Camera Naţională de Comerţ din Industria Modei (CNMI), transmite...

Florin Gheorghe, ultimul finalist iUmor

Florin Gheorghe, ultimul finalist iUmor
Florin Gheorghe este câştigãtorul celei de-a 12-a ediții ”iUmor” din acest sezon și va merge în marea finală alături de Trupa Mici, Serghei Dîm, Doi Degeaba, George Ţintã, Magdalena Chihaia, Irena...

Sacrificiul, noul serial produs de Ruxandra Ion va începe în toamnă la Antena 1

Sacrificiul, noul serial produs de Ruxandra Ion va începe în toamnă la Antena 1
Sacrificiul este numele noului proiect pe care Ruxandra Ion îl va produce pentru Antena 1. Serialul, ce urmează a fi difuzat în toamna acestui an,  este un “family drama” cu un scenariu original 100%, bazat...

Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă

Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă
Dorești să îți reînnoiești garderoba de primăvară-vară și nu știi ce se poartă sau ai nevoie de câteva idei care să te inspire în întocmirea listei de cumpărături? Zapatos îți vine în ajutor cu...

Andi pune pe jar imaginaţia a trei dintre concurente 

Andi pune pe jar imaginaţia a trei dintre concurente 
Galerie Foto În doar douã zile petrecute împreunã la Minitel, Andi reuşeşte, o datã în plus, sã îşi consolideze statutul de ispitã supremã, pericol iminent şi rival incontestabil în rândul bãrbãţilor de la...

Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci

Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci
Ingrediente: 500 g ciuperci, 320 g orez pentru rizotto, o ceapă, 30 g unt, un litru supă de legume, 5 linguri vin alb, 3 linguri parmezan, 2 căței de usturoi, 4 fire pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare,...

Fetița Cameliei Potec a trecut printr-o perioadă GREA din cauza unei „bacterii necunoscute”

Fetița Cameliei Potec a trecut printr-o perioadă GREA din cauza unei „bacterii necunoscute”
În toamna anului trecut, Camelia Potec, fosta campioană olimpică de la Atena,  a devenit pentru prima oară mamă, la vârsta de 36 de ani, când a născut o fetiță superbă. Sportiva a născut pe 4...
Serviciul de email marketing furnizat de