x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Chef Paul Siserman recomandă Tagliatelle cu Pesto alla Genovese și piept de pui

0
04 Sep 2016 - 15:37
Chef Paul Siserman recomandă Tagliatelle cu Pesto alla Genovese și piept de pui
Vezi galeria foto

Nu ai cum să nu iubești Italia. Dincolo de frumusețea regiunilor sale, istoria te fascinează la tot pasul. Nu doar “calci pe istorie”, dar în multe situații o și mănânci. Cu siguranță ați savurat Pesto, fie că ați făcut-o stând la masa unui restaurant în vreun oraș situat în zona Mării Mediterane, fie a unuia cu specific italian. Ei bine, acest preparat este o comoară a bucătăriei mediteraneene, iar povestea lui începe în Italia Evului Mediu. Deși nu în vremea lui Cristofor Columb, unul dintre cei mai cunoscuți nativi din Liguria. În perioada medievală exista un sos care poate fi numit predecesorul Pesto. Pe numele lui  “agliata”, avea la bază usturoi. Acest ingredient a jucat timp de secole un rol crucial în nutriția populației din Liguria, mai ales a marinarilor. Iar aceștia erau mulți, dat fiind faptul că Genova și Liguria au tradiție maritimă de secole.

Undeva în anul 1860 apare o rețetă de pesto similara cu cea cunoscută azi, publicată de către Giovanni Battista Ratto în “La Cuciniera Genovese” – despre care se spune că ar a fi prima și cea mai completă carte de gastronomie din Regiunea Liguria. Tot prin jurul anului 1800 se face referire la adăugarea și câtorva frunze de busuioc în rețeta originală, fapt care poate avea la bază influențele arabo-persane.

În Liguria se spune despre acest sos că are și rol afrodiziac. Pesto este printre cele mai cunoscute și răspandite sosuri din întreaga lume. De-a lungul timpului, rețeta a rămas la fel, cel puțin când vine vorba despre sosul preparat acasă de către gospodine. Însă, nu trebuie să omitem faptul că fiecare familie din zonă are propria rețetă pentru Pesto alla Genovese. Ca să se facă un adevărat Pesto, genovezii iau un mojar de marmură, un pistil din lemn și ... un munte de rabdare.

Haideți să vedem cum îl puteți prepara și voi acasă, pentru a-l adauga la Tagliatelle cu piept de pui.

Pesto alla Genovese

Ingrediente:

Usturoi - 1 cațel

Sare de mare 

Ulei extravirgin de măsline 100 ml

Busuioc frunze 100 gr

Pecorino răzuit 30 gr

Muguri de pin 30 gr

Parmigiano reggiano răzuit 70 g

 

Preparare:

Se pun ingredientele într-un blender vertical și se amestecă până la obținerea unei paste omogene. Se poate păstra mai multe zile în frigider, acoperit cu o peliculă de ulei de măsline, dar se poate și congela.

Tagliatelle

Ingrediente:

150 gr tagliatelle proaspete (sau 250 grame uscate)

3 linguri sos pesto

110 gr piept de pui

2-3 linguri ulei de măsline

50 grame pecorino romano (sau parmezan)

piper proaspăt măcinat

Preparare:

Puneți la fiert o oală cu multă apă (2-3 lt) cu sare. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor. În paralel, incalziți uleiul de măsline într-o tigaie. Opriți focul și încălziți în ulei sosul pesto.

Pieptul de pui îl tăiați bucăți, îl codimentați și îl trageți la tigaie într-o lingură de ulei.

Scurgeți pastele și amestecați-le cu sosul din tigaie.

Presarați pecorino ras deasupra. Adaugați pieptul de pui.

Pastele cu pesto se servesc cu piper proaspăt măcinat.

Pastele proaspete se fierb cam 2-3 minute, cele uscate cam 7-8 minute. Verificați eticheta. Pastele proaspete nu se fierb al dente. Pastele nu le mai clatiți cu apă rece pentru a permite sosului să adere la amidonul de pe paste.

Dacă folosim paste care nu au în componență ou și omitem pieptul de pui din preparat, putem avea un delicios produs vegetarian!

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman

(InkChef)

Citeşte mai multe despre:   Chef Paul Siserman,   Tagliatelle cu Pesto alla Genovese ,   pui,   piept de pui

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Cum se curăţă pielea întoarsă

Cum se curăţă pielea întoarsă
De câte ori nu ţi s-a întâmplat să încerci din răsputeri să prelungeşti viaţa unei perechi de încălţăminte din piele întoarsă deja uzată? Dacă vrei să păstrezi cât mai mult piesele din acest...

Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară

Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară
Ingrediente: 150 g ciocolată neagră, 30 g unt, 2 ouă, 50 g zahăr pudră, o linguriţă vanilie, 50 ml frişcă, o lingură făină, cacao, piper roz (cât să presari pe deasupra prăjiturii) pentru sos: 50 g...

Andreea Bălan, despre rolul de mamă: “Sunt tolerantă și foarte jucăușă”

Andreea Bălan, despre rolul de mamă: “Sunt tolerantă și foarte jucăușă”
Galerie Foto Artistă de succes și femeie împlinită, Andreea Bălan mărturisește că viața i s-a schimbat total de când a devenit părinte. Invitată în emisiunea “CulTOUR”, aceasta face mărturisiri importante...

Rețeta zilei: Tort cu cremă mascarpone

Rețeta zilei: Tort cu cremă mascarpone
Ingrediente: 30 ml Amaretto 400 g Ciocolata cu lapte 125 g Zahar pudră 400 g Mascarpone 1 buc Blat de tort 1 buc Tableta lapte/amăruie dupa Friscă la tub 1 ceasca Espresso 5 buc Ouă Mod de...

Atenționare de călătorie MAE: Regatul Spaniei - Cod portocaliu de vânt și precipitații în Comunitatea Andaluzia

Atenționare de călătorie MAE: Regatul Spaniei - Cod portocaliu de vânt și precipitații în Comunitatea Andaluzia
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică de Stat - AEMET a emis un cod portocaliu de fenomen...

Ionuț Gojman, prins în vraja Nicoletei: ”Cred că și Cătălin Meșter s-a îndrăgostit de nebunia ei”

Ionuț Gojman, prins în vraja Nicoletei: ”Cred că și Cătălin Meșter s-a îndrăgostit de nebunia ei”
Nicoleta Dragne a acceptat rolul de ispită pentru a doua oară, după ce în sezonul cu numărul 3 a reușit să dezbine unul din cele mai solide cupluri: Nicoleta Molnar și Cătălin Meșter. Cu toate acestea, la...

Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro

Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro
O mică fermă organică din Sud-Vestul Spaniei produce cea mai scumpă șuncă de porc din lume. Un jambon întreg, adică un picior de porc, costă 4.100 de euro. Aceasta a intrat în Cartea...

 “Zilele Dobrogei”

 “Zilele Dobrogei”
În perioada 14 - 17 noiembrie, la Pavilionul Expoziţional Constanţa au loc “Zilele Dobrogei”, la 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria mamă. Expoziţia cu vânzare va reuni producători de produse...

Mara Bănică, despre incidentul violent în care a fost implicat fiul său, la școală: ”Dima a avut niște probleme după acea lovitură”

Mara Bănică, despre incidentul violent în care a fost implicat fiul său, la școală: ”Dima a avut niște probleme după acea lovitură”
Jurnalista Mara Bănică a trecut, de curând, printr-o întâmplare tulburătoare, fiul ei fiind bătut la școală de învățătoare. Despre acest incident violent, despre consecințele lui, dar și despre...

Festivalului Internaţional de Tango Argentinian

Festivalului Internaţional de Tango Argentinian
Timişoara va fi în acest sfârşit de săptămână gazda Festivalului Internaţional de Tango Argentinian care va reuni peste patru sute de dansatori din peste zece ţări, campioni mondiali şi europeni la tango...

Festivalul Marii Uniri, sâmbătă şi duminică, în Parcul Crângaşi

Festivalul Marii Uniri, sâmbătă şi duminică, în Parcul Crângaşi
Festivalul Marii Uniri va avea loc sâmbătă şi duminică, între orele 12,00-18,00, în Parcul Crângaşi, la eveniment fiind prezenţi comercianţii din raionul Hînceşti, dar şi ansambluri folclorice din România...

Diana Dumitrescu: ”Când am fost convinsă că relația mea cu Alin e în regulă, am decis să ne luăm un câine”

Diana Dumitrescu: ”Când am fost convinsă că relația mea cu Alin e în regulă, am decis să ne luăm un câine”
Galerie Foto Diana Dumitrescu este o mare iubitoare de animale și vorbește pe larg despre această pasiune a ei cu Andra Trandaș, sâmbătă, de la ora 13.00, în cadrul emisiunii ”Stăpânii vedetelor”, de la Antena...

Delia a cântat suspendată la o înălțime de 7 metri în prima seară a show-ului „Acadelia”

Delia a cântat suspendată la o înălțime de 7 metri în prima seară a show-ului „Acadelia”
Galerie Foto Un show la înălțime, din toate punctele de vedere! Asta se poate spune despre prima seară a concertului „Acadelia”, când spectatorii Sălii Palatului au putut vedea rezultatul muncii Deliei și-a echipei ei din...

Cum îți dai seama că cineva minte

Cum îți dai seama că cineva minte
În timp ce mulți pot identifica minciunile bazându-se pe limbajul corpului, devine mai greu când cuplurile vorbesc prin mesaje. Așadar, experta în dragoste Louanne Ward, a alcătuit o listă cu cele nouă indicii...

Reţeta zilei:Rulouri de vită cu ardei

Reţeta zilei:Rulouri de vită cu ardei
Ingrediente: 700 g carne de vită, 1 linguriță de oregano uscat, sare și piper proaspăt măcinat, 2 linguri ulei de măsline extra-virgin, 2 ardei grași, tăiați felii, parmezan răzuit Mod de preparare: Carnea...
Serviciul de email marketing furnizat de