x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Chef Paul Siserman vă recomandă: Pork belly cu unt de păstârnac și mere murate

0
Autor: Georgiana Ionita 10 Iun 2016 - 14:23
Chef Paul Siserman vă recomandă: Pork belly cu unt de păstârnac și mere murate
Vezi galeria foto

Pentru că este week-end și poate aveți invitați la masă, vă invit să îi surprindeți cu o rețetă extrem de gustoasă, care are la bază ”pork belly” (burta de porc), un ingredient extrem de apreciat în bucătăriile internaționale.

Deși este folosit foarte mult mai ales în Asia, face parte din multe rețete europene. În SUA, cel mai apreciat bacon este obținut din burta de porc. În Anglia, ”pork belly” a devenit popular în timpuri mai recente iar acum este servit în multe meniuri mai ales ca starter sau main course. Acest trend englezesc se datorează în mare măsură popularității acestui ingredient în China și Korea. De exemplu, unele dintre cele mai populare mâncăruri chinezești au la bază “pork belly”.

Ceea ce aș vrea să subliniez este faptul că gustul rețetelor care au la baza acest ingredient se datorează cantității mari de grăsime conținută în tăietura cărnii.

Așadar, haideți să vedem cum putem găti Pork Belly cu unt de păstârnac și mere murate. Este o combinație plină de savoare, care în farfurie încântă si ochiul, amețind papilele printr-o combinație de gusturi.

Pentru o porție destinată unui număr de 4 persoane, aveți nevoie de:

Bacon (burtă de porc) cu tot cu șorici – 1 kg.

 Ulei de măsline

 Sare, Piper

Mix de condimente de iarnă - Coriandru, fenel, usturoi, nucșoară, cardamom, cuișoare, chimion

Usturoi - 1 măciulie

Ceapă – 1 buc. mare

Stoc de pui sau apă – 250 ml

Păstârnac – 700 gr.

Unt - 1 pachet

Lapte - 1lt

Mere - 1 buc

Oțet de mere - 8 linguri

Zahăr praf – 100 gr.

2 frunze de baby spanac

Modul de preparare:

Se crestează șoriciul în formă de romburi și se masează cu ulei de măsline și sare de mare. Nu fiți zgârciți cu acestea J. Se lasă să se odihnească puțin cât timp amestecați într-un mojar toate condimentele: coriandru, fenel, usturoi, nucșoară, cardamom, cuișoare, chimion.

Dacă doriți, puteți să le trageți la tigaie înainte de a da la mojar semințele; în acest fel își vor accentua aromele. După ce au fost zdrobite în mojar, luați condimentele și masați bucata de carne peste toată suprafața, având grijă să intre și în crestăturile făcute.

Ceapa se taie felii mai groase și se pune în tavă peste care adaugăm carnea cu șoricul în sus. Se adaugă stocul și se dă la cuptor 30 de minute, la 250 grade. Așa vom avea un șoric frumos, auriu și crocant.

Apoi se dă focul mai mic: să fie undeva pe la 160 -180C. Lăsați-l așa pentru 2 ore. Aveți grijă ca, din când în când, să mai turnați din supă aceea peste el, astfel carnea va fi fragedă.

După ce au trecut cele 2 ore, lăsați-l să lenevească puțin. Se servește cu garnitura aleasă.

Păstârnacul se fierbe în lapte aromat cu cardamom. Se scoate într-o sită, pentru a se scurge. Apoi se adaugă pachetul de unt și se dă în blender printr-o sită. În acest mod ajungeți la finețea și textura aproximativă a untului.

Merele le tăiați la mandolin, după ce au fost spălate și s-a scos cotorul. Se pun într-un vas în care se adaugă apoi oțetul și zahărul. În maxim 45 de minute, la temperatura camerei, merele se murează.

Pentru decor, folosiți frunzele de spanac.

Sunt sigur că veți oferi un adevărat festin culinar, obținând complimente din partea celor dragi. Spor și poftă bună!

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman (InkChef)

 

 

Citeşte mai multe despre:   Pork belly,   Paul Siserman,   Chef Paul Siserman

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Cum se curăţă pielea întoarsă

Cum se curăţă pielea întoarsă
De câte ori nu ţi s-a întâmplat să încerci din răsputeri să prelungeşti viaţa unei perechi de încălţăminte din piele întoarsă deja uzată? Dacă vrei să păstrezi cât mai mult piesele din acest...

Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară

Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară
Ingrediente: 150 g ciocolată neagră, 30 g unt, 2 ouă, 50 g zahăr pudră, o linguriţă vanilie, 50 ml frişcă, o lingură făină, cacao, piper roz (cât să presari pe deasupra prăjiturii) pentru sos: 50 g...

Andreea Bălan, despre rolul de mamă: “Sunt tolerantă și foarte jucăușă”

Andreea Bălan, despre rolul de mamă: “Sunt tolerantă și foarte jucăușă”
Galerie Foto Artistă de succes și femeie împlinită, Andreea Bălan mărturisește că viața i s-a schimbat total de când a devenit părinte. Invitată în emisiunea “CulTOUR”, aceasta face mărturisiri importante...

Rețeta zilei: Tort cu cremă mascarpone

Rețeta zilei: Tort cu cremă mascarpone
Ingrediente: 30 ml Amaretto 400 g Ciocolata cu lapte 125 g Zahar pudră 400 g Mascarpone 1 buc Blat de tort 1 buc Tableta lapte/amăruie dupa Friscă la tub 1 ceasca Espresso 5 buc Ouă Mod de...

Atenționare de călătorie MAE: Regatul Spaniei - Cod portocaliu de vânt și precipitații în Comunitatea Andaluzia

Atenționare de călătorie MAE: Regatul Spaniei - Cod portocaliu de vânt și precipitații în Comunitatea Andaluzia
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică de Stat - AEMET a emis un cod portocaliu de fenomen...

Ionuț Gojman, prins în vraja Nicoletei: ”Cred că și Cătălin Meșter s-a îndrăgostit de nebunia ei”

Ionuț Gojman, prins în vraja Nicoletei: ”Cred că și Cătălin Meșter s-a îndrăgostit de nebunia ei”
Nicoleta Dragne a acceptat rolul de ispită pentru a doua oară, după ce în sezonul cu numărul 3 a reușit să dezbine unul din cele mai solide cupluri: Nicoleta Molnar și Cătălin Meșter. Cu toate acestea, la...

Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro

Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro
O mică fermă organică din Sud-Vestul Spaniei produce cea mai scumpă șuncă de porc din lume. Un jambon întreg, adică un picior de porc, costă 4.100 de euro. Aceasta a intrat în Cartea...

 “Zilele Dobrogei”

 “Zilele Dobrogei”
În perioada 14 - 17 noiembrie, la Pavilionul Expoziţional Constanţa au loc “Zilele Dobrogei”, la 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria mamă. Expoziţia cu vânzare va reuni producători de produse...

Mara Bănică, despre incidentul violent în care a fost implicat fiul său, la școală: ”Dima a avut niște probleme după acea lovitură”

Mara Bănică, despre incidentul violent în care a fost implicat fiul său, la școală: ”Dima a avut niște probleme după acea lovitură”
Jurnalista Mara Bănică a trecut, de curând, printr-o întâmplare tulburătoare, fiul ei fiind bătut la școală de învățătoare. Despre acest incident violent, despre consecințele lui, dar și despre...

Festivalului Internaţional de Tango Argentinian

Festivalului Internaţional de Tango Argentinian
Timişoara va fi în acest sfârşit de săptămână gazda Festivalului Internaţional de Tango Argentinian care va reuni peste patru sute de dansatori din peste zece ţări, campioni mondiali şi europeni la tango...

Festivalul Marii Uniri, sâmbătă şi duminică, în Parcul Crângaşi

Festivalul Marii Uniri, sâmbătă şi duminică, în Parcul Crângaşi
Festivalul Marii Uniri va avea loc sâmbătă şi duminică, între orele 12,00-18,00, în Parcul Crângaşi, la eveniment fiind prezenţi comercianţii din raionul Hînceşti, dar şi ansambluri folclorice din România...

Diana Dumitrescu: ”Când am fost convinsă că relația mea cu Alin e în regulă, am decis să ne luăm un câine”

Diana Dumitrescu: ”Când am fost convinsă că relația mea cu Alin e în regulă, am decis să ne luăm un câine”
Galerie Foto Diana Dumitrescu este o mare iubitoare de animale și vorbește pe larg despre această pasiune a ei cu Andra Trandaș, sâmbătă, de la ora 13.00, în cadrul emisiunii ”Stăpânii vedetelor”, de la Antena...

Delia a cântat suspendată la o înălțime de 7 metri în prima seară a show-ului „Acadelia”

Delia a cântat suspendată la o înălțime de 7 metri în prima seară a show-ului „Acadelia”
Galerie Foto Un show la înălțime, din toate punctele de vedere! Asta se poate spune despre prima seară a concertului „Acadelia”, când spectatorii Sălii Palatului au putut vedea rezultatul muncii Deliei și-a echipei ei din...

Cum îți dai seama că cineva minte

Cum îți dai seama că cineva minte
În timp ce mulți pot identifica minciunile bazându-se pe limbajul corpului, devine mai greu când cuplurile vorbesc prin mesaje. Așadar, experta în dragoste Louanne Ward, a alcătuit o listă cu cele nouă indicii...

Reţeta zilei:Rulouri de vită cu ardei

Reţeta zilei:Rulouri de vită cu ardei
Ingrediente: 700 g carne de vită, 1 linguriță de oregano uscat, sare și piper proaspăt măcinat, 2 linguri ulei de măsline extra-virgin, 2 ardei grași, tăiați felii, parmezan răzuit Mod de preparare: Carnea...
Serviciul de email marketing furnizat de