x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Chef Paul Siserman vă recomandă: Pork belly cu unt de păstârnac și mere murate

0
Autor: Georgiana Ionita 10 Iun 2016 - 14:23
Chef Paul Siserman vă recomandă: Pork belly cu unt de păstârnac și mere murate
Vezi galeria foto

Pentru că este week-end și poate aveți invitați la masă, vă invit să îi surprindeți cu o rețetă extrem de gustoasă, care are la bază ”pork belly” (burta de porc), un ingredient extrem de apreciat în bucătăriile internaționale.

Deși este folosit foarte mult mai ales în Asia, face parte din multe rețete europene. În SUA, cel mai apreciat bacon este obținut din burta de porc. În Anglia, ”pork belly” a devenit popular în timpuri mai recente iar acum este servit în multe meniuri mai ales ca starter sau main course. Acest trend englezesc se datorează în mare măsură popularității acestui ingredient în China și Korea. De exemplu, unele dintre cele mai populare mâncăruri chinezești au la bază “pork belly”.

Ceea ce aș vrea să subliniez este faptul că gustul rețetelor care au la baza acest ingredient se datorează cantității mari de grăsime conținută în tăietura cărnii.

Așadar, haideți să vedem cum putem găti Pork Belly cu unt de păstârnac și mere murate. Este o combinație plină de savoare, care în farfurie încântă si ochiul, amețind papilele printr-o combinație de gusturi.

Pentru o porție destinată unui număr de 4 persoane, aveți nevoie de:

Bacon (burtă de porc) cu tot cu șorici – 1 kg.

 Ulei de măsline

 Sare, Piper

Mix de condimente de iarnă - Coriandru, fenel, usturoi, nucșoară, cardamom, cuișoare, chimion

Usturoi - 1 măciulie

Ceapă – 1 buc. mare

Stoc de pui sau apă – 250 ml

Păstârnac – 700 gr.

Unt - 1 pachet

Lapte - 1lt

Mere - 1 buc

Oțet de mere - 8 linguri

Zahăr praf – 100 gr.

2 frunze de baby spanac

Modul de preparare:

Se crestează șoriciul în formă de romburi și se masează cu ulei de măsline și sare de mare. Nu fiți zgârciți cu acestea J. Se lasă să se odihnească puțin cât timp amestecați într-un mojar toate condimentele: coriandru, fenel, usturoi, nucșoară, cardamom, cuișoare, chimion.

Dacă doriți, puteți să le trageți la tigaie înainte de a da la mojar semințele; în acest fel își vor accentua aromele. După ce au fost zdrobite în mojar, luați condimentele și masați bucata de carne peste toată suprafața, având grijă să intre și în crestăturile făcute.

Ceapa se taie felii mai groase și se pune în tavă peste care adaugăm carnea cu șoricul în sus. Se adaugă stocul și se dă la cuptor 30 de minute, la 250 grade. Așa vom avea un șoric frumos, auriu și crocant.

Apoi se dă focul mai mic: să fie undeva pe la 160 -180C. Lăsați-l așa pentru 2 ore. Aveți grijă ca, din când în când, să mai turnați din supă aceea peste el, astfel carnea va fi fragedă.

După ce au trecut cele 2 ore, lăsați-l să lenevească puțin. Se servește cu garnitura aleasă.

Păstârnacul se fierbe în lapte aromat cu cardamom. Se scoate într-o sită, pentru a se scurge. Apoi se adaugă pachetul de unt și se dă în blender printr-o sită. În acest mod ajungeți la finețea și textura aproximativă a untului.

Merele le tăiați la mandolin, după ce au fost spălate și s-a scos cotorul. Se pun într-un vas în care se adaugă apoi oțetul și zahărul. În maxim 45 de minute, la temperatura camerei, merele se murează.

Pentru decor, folosiți frunzele de spanac.

Sunt sigur că veți oferi un adevărat festin culinar, obținând complimente din partea celor dragi. Spor și poftă bună!

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman (InkChef)

 

 

Citeşte mai multe despre:   Pork belly,   Paul Siserman,   Chef Paul Siserman

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Reţeta zilei: Ciocolată de casă cu rodie

Reţeta zilei: Ciocolată de casă cu rodie
Ingrediente: 80 g cacao, 160 g sirop de arţar, 70 g ulei de cocos, două rodii, o linguriţă de sare de mare Mod de preparare: Adaugă cacaua, siropul de arţar şi uleiul de cocos într-un bol înalt şi...

Aurel şi Adrian şi-au tãiat brãţãrile şi şi-au tatuat numele ispitelor

Aurel şi Adrian şi-au tãiat brãţãrile şi şi-au tatuat numele ispitelor
Galerie Foto Sezonul cu cele mai rapide cãderi îşi ispitã şi-a reconfirmat statutul din nou, asearã, la Insula Iubirii. Dupã o primã ceremonie care a conţinut cele mai multe veşti din câte a avut Insula vreodatã, în...

Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul de la Antena 1

Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul de la Antena 1
Galerie Foto Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul, noul proiect produs de Ruxandra Ion pentru Antena 1.  Dorian Popa revine în echipa Ruxandrei Ion la cinci ani de când a făcut parte...

Vara vine mai devreme în sudul Spaniei

Vara vine mai devreme în sudul Spaniei
Galerie Foto Amplasarea geografică şi clima favorabilă turismului estival fac din zona de sud a Spaniei locul perfect pentru vacanţele de vară timpurii. La fel ca în Grecia sau în Cipru, vara începe aici la sfârşitul lunii...

Snagovul se reinventează, după 100 de ani

Snagovul se reinventează, după 100 de ani
Galerie Foto Zona verde, încărcată de istorie şi de legende, de lângă Bucureşti, Snagovul aducea în jur de 20.000 de turişti în fiecare duminică, în perioada interbelică. Şi-a păstrat faima şi numărul mare de...

Jurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu își aleg echipele  sezonului special Chefi la cuțite

Jurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu își aleg echipele   sezonului special Chefi la cuțite
Galerie Foto Ultima ediție de jurizări pe nevăzute din sezonul special Chefi la cuțite, dedicat familiilor, va fi difuzată diseară, de la 20:00, pe Antena 1. Pe ultima sută de metri, echipele care vor trece prin emoțiile...

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. 100 de idei pentru sms-uri, felicitări și urări

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. 100 de idei pentru sms-uri, felicitări și urări
Din totalul celor 1,8 milioane de români care îşi aniversează ziua onomastică pe 21 mai, aproximativ 1,1 milioane sunt femei şi circa 640.000 sunt bărbaţi. Dintre femei, circa 880.000 de femei poarta numele de El...

Reţeta zilei: Salată cretană

Reţeta zilei: Salată cretană
Ingrediente: 1 roşie mare, 1 castravete, ½ ceapă roşie, 1/4 legătură pătrunjel, 2-3 frunze busuioc, 1 lingură cu vârf măsline (în ulei), 1 linguriţă cu vârf capere (în sare), 4 felii feta, oregano...

Industria modei din Italia, afectată de tensiunile comerciale globale

Industria modei din Italia, afectată de tensiunile comerciale globale
Veniturile industriei modei au crescut cu doar 0,2% în primul trimestru din 2019, pe fondul tensiunilor comerciale globale, a anunţat luni Camera Naţională de Comerţ din Industria Modei (CNMI), transmite...

Florin Gheorghe, ultimul finalist iUmor

Florin Gheorghe, ultimul finalist iUmor
Florin Gheorghe este câştigãtorul celei de-a 12-a ediții ”iUmor” din acest sezon și va merge în marea finală alături de Trupa Mici, Serghei Dîm, Doi Degeaba, George Ţintã, Magdalena Chihaia, Irena...

Sacrificiul, noul serial produs de Ruxandra Ion va începe în toamnă la Antena 1

Sacrificiul, noul serial produs de Ruxandra Ion va începe în toamnă la Antena 1
Sacrificiul este numele noului proiect pe care Ruxandra Ion îl va produce pentru Antena 1. Serialul, ce urmează a fi difuzat în toamna acestui an,  este un “family drama” cu un scenariu original 100%, bazat...

Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă

Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă
Dorești să îți reînnoiești garderoba de primăvară-vară și nu știi ce se poartă sau ai nevoie de câteva idei care să te inspire în întocmirea listei de cumpărături? Zapatos îți vine în ajutor cu...

Andi pune pe jar imaginaţia a trei dintre concurente 

Andi pune pe jar imaginaţia a trei dintre concurente 
Galerie Foto În doar douã zile petrecute împreunã la Minitel, Andi reuşeşte, o datã în plus, sã îşi consolideze statutul de ispitã supremã, pericol iminent şi rival incontestabil în rândul bãrbãţilor de la...

Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci

Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci
Ingrediente: 500 g ciuperci, 320 g orez pentru rizotto, o ceapă, 30 g unt, un litru supă de legume, 5 linguri vin alb, 3 linguri parmezan, 2 căței de usturoi, 4 fire pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare,...

Fetița Cameliei Potec a trecut printr-o perioadă GREA din cauza unei „bacterii necunoscute”

Fetița Cameliei Potec a trecut printr-o perioadă GREA din cauza unei „bacterii necunoscute”
În toamna anului trecut, Camelia Potec, fosta campioană olimpică de la Atena,  a devenit pentru prima oară mamă, la vârsta de 36 de ani, când a născut o fetiță superbă. Sportiva a născut pe 4...
Serviciul de email marketing furnizat de