x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Chef Paul Siserman vă recomandă "Roquefort Salată de pere cu nuci și brânză"

0
20 Aug 2016 - 15:05
Chef Paul Siserman vă recomandă "Roquefort Salată de pere cu nuci și brânză"
Vezi galeria foto

Pentru acest weekend, când și vremea pare că are chef să fie precum omul de știință în laborator, vă propun și eu … tot știință.

Cum ar fi dacă în aceeași farfurie am amesteca un pic de grăsime cu sarea și cu acidul? Haideți să vedem.

Se ia brânza cunoscuta sub denumirea de Roquefort – ea fiind responsabilă de partea grasă și sărată. Se adaugă perele, ideale pentru un strop de aciditate. Se contribuie cu dulceața obținută prin gătirea perelor asezonate cu miere, se adaugă nuci, care vor oferi senzația de crocant, iar pentru desăvârșirea gustului o serie de alte ingrediente.

 ”Et voilà!, cum spun francezii, știința își produce efecte la nivel de gust într-o salată extrem de delicioasă, pe numele său... "Roquefort Salată de pere cu nuci și brânză".

Însă, ceea ce fascinează la această rețetă nu este doar combinația explozivă de gusturi care amețesc papilele gustative, ci și faptul că are la bază ingredient pline de … istorie!

Brânza Roquefort există de peste 2.000 de ani și se spune că era preferata lui Charlemagne, care o și denumise ”brânza regilor și a papilor”.

Cât despre cum a apărut ea, legenda îi atribuie o origine amoroasă. Se spune că un tânăr oier și-a lăsat bucățile de brânză și pâinea într-o peșteră, plecând în urmărirea unei frumoase fecioare.

După câteva luni, întors în acel loc și-a dat seama că deși brânza mucegăise, ea era delicioasă.

Adevarăt sau nu, cert este că Roquefort reprezintă una dintre cele mai populare brânzeturi din Franța. Este încă produsă în peșteri, iar ceii nteresați, care vizitează țara Regelui Soare, pot să vadă aceste locații.

Și cum lângă o brânză încărcată cu atât de multă istorie nu se putea pune orice fel de fruct, iată că nici perele nu sunt mai prejos! Despre ele se spune că ar fi apărut în Asia Centrală, fiind cultivate pentru prima oară în China cu 4.000 de ani Î.H. În Franța, ele au ajuns undeva prin secolul al XVI-lea fiind popularizate de către Ludovic al XIV-lea.

Haideți să vedem care sunt toate ingredientele necesare preparării acestei rețete fabuloase:

            salată verde mixtă 200 gr

            roșii cherry 100 gr

            pâine toast 100 gr

            Roquefort 50 gr

            pere 150 gr

            miez de nucă 20 gr

            vin alb 20 ml

            miere  20 gr

           

pentru Dressing:

             iaurt  1 bucata

             portocală  1 bucata

             muștar dijon  10 gr

             busuioc 10 gr.

 

Mod de preparare:

Perele se fierb în vin cu puțină miere. Nuca se prăjește puțin. Crutoanele se rumenesc cu Roquefort și se condimentează. Într-un blander, se amestecă toate ingredientele pentru dressing.

Da, atât de simplu și atât de delicios!

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman

(InkChef)


 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Cum se curăţă pielea întoarsă

Cum se curăţă pielea întoarsă
De câte ori nu ţi s-a întâmplat să încerci din răsputeri să prelungeşti viaţa unei perechi de încălţăminte din piele întoarsă deja uzată? Dacă vrei să păstrezi cât mai mult piesele din acest...

Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară

Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară
Ingrediente: 150 g ciocolată neagră, 30 g unt, 2 ouă, 50 g zahăr pudră, o linguriţă vanilie, 50 ml frişcă, o lingură făină, cacao, piper roz (cât să presari pe deasupra prăjiturii) pentru sos: 50 g...

Andreea Bălan, despre rolul de mamă: “Sunt tolerantă și foarte jucăușă”

Andreea Bălan, despre rolul de mamă: “Sunt tolerantă și foarte jucăușă”
Galerie Foto Artistă de succes și femeie împlinită, Andreea Bălan mărturisește că viața i s-a schimbat total de când a devenit părinte. Invitată în emisiunea “CulTOUR”, aceasta face mărturisiri importante...

Rețeta zilei: Tort cu cremă mascarpone

Rețeta zilei: Tort cu cremă mascarpone
Ingrediente: 30 ml Amaretto 400 g Ciocolata cu lapte 125 g Zahar pudră 400 g Mascarpone 1 buc Blat de tort 1 buc Tableta lapte/amăruie dupa Friscă la tub 1 ceasca Espresso 5 buc Ouă Mod de...

Atenționare de călătorie MAE: Regatul Spaniei - Cod portocaliu de vânt și precipitații în Comunitatea Andaluzia

Atenționare de călătorie MAE: Regatul Spaniei - Cod portocaliu de vânt și precipitații în Comunitatea Andaluzia
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică de Stat - AEMET a emis un cod portocaliu de fenomen...

Ionuț Gojman, prins în vraja Nicoletei: ”Cred că și Cătălin Meșter s-a îndrăgostit de nebunia ei”

Ionuț Gojman, prins în vraja Nicoletei: ”Cred că și Cătălin Meșter s-a îndrăgostit de nebunia ei”
Nicoleta Dragne a acceptat rolul de ispită pentru a doua oară, după ce în sezonul cu numărul 3 a reușit să dezbine unul din cele mai solide cupluri: Nicoleta Molnar și Cătălin Meșter. Cu toate acestea, la...

Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro

Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro
O mică fermă organică din Sud-Vestul Spaniei produce cea mai scumpă șuncă de porc din lume. Un jambon întreg, adică un picior de porc, costă 4.100 de euro. Aceasta a intrat în Cartea...

 “Zilele Dobrogei”

 “Zilele Dobrogei”
În perioada 14 - 17 noiembrie, la Pavilionul Expoziţional Constanţa au loc “Zilele Dobrogei”, la 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria mamă. Expoziţia cu vânzare va reuni producători de produse...

Mara Bănică, despre incidentul violent în care a fost implicat fiul său, la școală: ”Dima a avut niște probleme după acea lovitură”

Mara Bănică, despre incidentul violent în care a fost implicat fiul său, la școală: ”Dima a avut niște probleme după acea lovitură”
Jurnalista Mara Bănică a trecut, de curând, printr-o întâmplare tulburătoare, fiul ei fiind bătut la școală de învățătoare. Despre acest incident violent, despre consecințele lui, dar și despre...

Festivalului Internaţional de Tango Argentinian

Festivalului Internaţional de Tango Argentinian
Timişoara va fi în acest sfârşit de săptămână gazda Festivalului Internaţional de Tango Argentinian care va reuni peste patru sute de dansatori din peste zece ţări, campioni mondiali şi europeni la tango...

Festivalul Marii Uniri, sâmbătă şi duminică, în Parcul Crângaşi

Festivalul Marii Uniri, sâmbătă şi duminică, în Parcul Crângaşi
Festivalul Marii Uniri va avea loc sâmbătă şi duminică, între orele 12,00-18,00, în Parcul Crângaşi, la eveniment fiind prezenţi comercianţii din raionul Hînceşti, dar şi ansambluri folclorice din România...

Diana Dumitrescu: ”Când am fost convinsă că relația mea cu Alin e în regulă, am decis să ne luăm un câine”

Diana Dumitrescu: ”Când am fost convinsă că relația mea cu Alin e în regulă, am decis să ne luăm un câine”
Galerie Foto Diana Dumitrescu este o mare iubitoare de animale și vorbește pe larg despre această pasiune a ei cu Andra Trandaș, sâmbătă, de la ora 13.00, în cadrul emisiunii ”Stăpânii vedetelor”, de la Antena...

Delia a cântat suspendată la o înălțime de 7 metri în prima seară a show-ului „Acadelia”

Delia a cântat suspendată la o înălțime de 7 metri în prima seară a show-ului „Acadelia”
Galerie Foto Un show la înălțime, din toate punctele de vedere! Asta se poate spune despre prima seară a concertului „Acadelia”, când spectatorii Sălii Palatului au putut vedea rezultatul muncii Deliei și-a echipei ei din...

Cum îți dai seama că cineva minte

Cum îți dai seama că cineva minte
În timp ce mulți pot identifica minciunile bazându-se pe limbajul corpului, devine mai greu când cuplurile vorbesc prin mesaje. Așadar, experta în dragoste Louanne Ward, a alcătuit o listă cu cele nouă indicii...

Reţeta zilei:Rulouri de vită cu ardei

Reţeta zilei:Rulouri de vită cu ardei
Ingrediente: 700 g carne de vită, 1 linguriță de oregano uscat, sare și piper proaspăt măcinat, 2 linguri ulei de măsline extra-virgin, 2 ardei grași, tăiați felii, parmezan răzuit Mod de preparare: Carnea...
Serviciul de email marketing furnizat de