x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Chef Paul Siserman vă recomandă: Vită înăbușită în vin roșu bourguignon

0
Autor: Georgiana Ionita 17 Iun 2016 - 12:37
Chef Paul Siserman vă recomandă: Vită înăbușită în vin roșu bourguignon
Vezi galeria foto

Pentru acest weekend, vă propun să ne întoarcem în timp. Cu mult înapoi, pe vremea când Biserica Catolică devenea o putere, când Islamul îşi ridica și el forțele, în perioada Cruciadelor, dar și în cea în care arta și arhitectura înfloreau dând lumii stiluri precum cel gotic. Da, ați intuit perfect: ne întoarcem în Evul Mediu. Din acea perioadă își trage originea o celebră rețetă: Beef Bourguignon. Pe atunci, era o mâncare a țăranilor. Numele și l-a luat după celebra regiune franceză Bourgogne.

Iubitorii vinurilor bune știu că din această parte a Franței provin unele dintre cele mai bune colecții. Cei pasionați și de mâncare, o asociază cu rețete precum ”coq au vin” și ”beef bourguignon”.

Prima mențiune a Beef Bourguignon în cărțile de bucate a fost făcută însă în 1903, de către Chef Auguste Escoffier. Mult mai târziu a fost rafinată și adusă la rang de mâncare pentru haute cuisine, așa cum o știm astăzi. Mulți dintre voi, cu siguranță, cunoașteți acest preparat și datorită Juliei Child, care a reușit să îl transforme în operă de artă în “Mastering the Art of French Cooking”.

Vă asigur de un lucru: acest preparat este extrem de delicios și poate deveni o provocare culinară pentru oricine îl va degusta. Cei care îl gătesc au nevoie doar de o serie de ingrediente, să știe modul de preparare și să pună multă pasiune în bucătărie.

Așadar, iată care sunt ingredientele:

– rasol de vită 600 g

– lardon/bacon 150 g

– morcovi 2 buc. (175 g)

– ceapă 3 buc. (210 g)

– usturoi 3 căței (13 g)

– unt (65% grăsime) 50 g

– făină 30 g

– vin roșu 350 ml

– supă instant de vită 300 ml

– ciuperci champignon 250 g

– tijă de țelină 100 g

– pastă de tomate 1 lingură cu vârf (50 g)

– cimbru 1 lingură rasă

– pătrunjel

– dafin 4-5 foi

– sare, piper

Mod de preparare:

Căliți lardon-ul într-o cratiță fără niciun fel de grăsime. Amestecând din când în când, lăsați cam 5-7 minute, la foc potrivit. Scoateți cu o spumieră bucățelele rumenite. Între timp, tăiați carnea de vită în bucăți (se taie perpendicular pe fibră) și dați-le prin făina amestecată cu un pic de sare și de piper. Bucățelele de vită trebuie să fie acoperite cu un strat uniform. Rumeniți ușor carnea în grăsimea lăsată de lardon/bacon, având grijă să o întoarceți pe toate părțile. Scoateți carnea pe o farfurie. Topiți untul și puneți două dintre cepe, tăiate felii.

Când ceapa s-a înmuiat puțin, adăugați morcovii (tăiați rondele) și cea de-a treia ceapă, tăiată în sferturi. Adăugați tija de țelină, tocată mărunt , și usturoiul. Mai lăsați 5-6 minute, amestecând din când în când.

Puneți înapoi în cratiță bucățelele rumenite de vită. Adăugați vinul roșu și amestecați ușor, având grijă să “curățați” eventualele bucățele “lipite” pe pereții sau fundul acesteia (“deglaze” în engleză sau “deglacer” în franceză).  Adăugați supa de vită și lardonul rumenit. Amestecați bine și acoperiți cratița, la foc foarte mic, circa 2 ore. Verificați, din când în când, nivelul sosului.

Puneți cimbrul, pătrunjelul, dafinul și pasta de tomate. Omogenizați și adăugați ciupercile, curățate și tăiate felii. Mai lăsați circa 20 de minute, după care opriți focul.

Fierbinte cu paste merge de minune!

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman (InkChef)

Citeşte mai multe despre:   beef bourguignon,   Chef Paul Siserman

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Reţeta zilei: Ciocolată de casă cu rodie

Reţeta zilei: Ciocolată de casă cu rodie
Ingrediente: 80 g cacao, 160 g sirop de arţar, 70 g ulei de cocos, două rodii, o linguriţă de sare de mare Mod de preparare: Adaugă cacaua, siropul de arţar şi uleiul de cocos într-un bol înalt şi...

Aurel şi Adrian şi-au tãiat brãţãrile şi şi-au tatuat numele ispitelor

Aurel şi Adrian şi-au tãiat brãţãrile şi şi-au tatuat numele ispitelor
Galerie Foto Sezonul cu cele mai rapide cãderi îşi ispitã şi-a reconfirmat statutul din nou, asearã, la Insula Iubirii. Dupã o primã ceremonie care a conţinut cele mai multe veşti din câte a avut Insula vreodatã, în...

Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul de la Antena 1

Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul de la Antena 1
Galerie Foto Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul, noul proiect produs de Ruxandra Ion pentru Antena 1.  Dorian Popa revine în echipa Ruxandrei Ion la cinci ani de când a făcut parte...

Vara vine mai devreme în sudul Spaniei

Vara vine mai devreme în sudul Spaniei
Galerie Foto Amplasarea geografică şi clima favorabilă turismului estival fac din zona de sud a Spaniei locul perfect pentru vacanţele de vară timpurii. La fel ca în Grecia sau în Cipru, vara începe aici la sfârşitul lunii...

Snagovul se reinventează, după 100 de ani

Snagovul se reinventează, după 100 de ani
Galerie Foto Zona verde, încărcată de istorie şi de legende, de lângă Bucureşti, Snagovul aducea în jur de 20.000 de turişti în fiecare duminică, în perioada interbelică. Şi-a păstrat faima şi numărul mare de...

Jurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu își aleg echipele  sezonului special Chefi la cuțite

Jurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu își aleg echipele   sezonului special Chefi la cuțite
Galerie Foto Ultima ediție de jurizări pe nevăzute din sezonul special Chefi la cuțite, dedicat familiilor, va fi difuzată diseară, de la 20:00, pe Antena 1. Pe ultima sută de metri, echipele care vor trece prin emoțiile...

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. 100 de idei pentru sms-uri, felicitări și urări

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. 100 de idei pentru sms-uri, felicitări și urări
Din totalul celor 1,8 milioane de români care îşi aniversează ziua onomastică pe 21 mai, aproximativ 1,1 milioane sunt femei şi circa 640.000 sunt bărbaţi. Dintre femei, circa 880.000 de femei poarta numele de El...

Reţeta zilei: Salată cretană

Reţeta zilei: Salată cretană
Ingrediente: 1 roşie mare, 1 castravete, ½ ceapă roşie, 1/4 legătură pătrunjel, 2-3 frunze busuioc, 1 lingură cu vârf măsline (în ulei), 1 linguriţă cu vârf capere (în sare), 4 felii feta, oregano...

Industria modei din Italia, afectată de tensiunile comerciale globale

Industria modei din Italia, afectată de tensiunile comerciale globale
Veniturile industriei modei au crescut cu doar 0,2% în primul trimestru din 2019, pe fondul tensiunilor comerciale globale, a anunţat luni Camera Naţională de Comerţ din Industria Modei (CNMI), transmite...

Florin Gheorghe, ultimul finalist iUmor

Florin Gheorghe, ultimul finalist iUmor
Florin Gheorghe este câştigãtorul celei de-a 12-a ediții ”iUmor” din acest sezon și va merge în marea finală alături de Trupa Mici, Serghei Dîm, Doi Degeaba, George Ţintã, Magdalena Chihaia, Irena...

Sacrificiul, noul serial produs de Ruxandra Ion va începe în toamnă la Antena 1

Sacrificiul, noul serial produs de Ruxandra Ion va începe în toamnă la Antena 1
Sacrificiul este numele noului proiect pe care Ruxandra Ion îl va produce pentru Antena 1. Serialul, ce urmează a fi difuzat în toamna acestui an,  este un “family drama” cu un scenariu original 100%, bazat...

Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă

Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă
Dorești să îți reînnoiești garderoba de primăvară-vară și nu știi ce se poartă sau ai nevoie de câteva idei care să te inspire în întocmirea listei de cumpărături? Zapatos îți vine în ajutor cu...

Andi pune pe jar imaginaţia a trei dintre concurente 

Andi pune pe jar imaginaţia a trei dintre concurente 
Galerie Foto În doar douã zile petrecute împreunã la Minitel, Andi reuşeşte, o datã în plus, sã îşi consolideze statutul de ispitã supremã, pericol iminent şi rival incontestabil în rândul bãrbãţilor de la...

Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci

Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci
Ingrediente: 500 g ciuperci, 320 g orez pentru rizotto, o ceapă, 30 g unt, un litru supă de legume, 5 linguri vin alb, 3 linguri parmezan, 2 căței de usturoi, 4 fire pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare,...

Fetița Cameliei Potec a trecut printr-o perioadă GREA din cauza unei „bacterii necunoscute”

Fetița Cameliei Potec a trecut printr-o perioadă GREA din cauza unei „bacterii necunoscute”
În toamna anului trecut, Camelia Potec, fosta campioană olimpică de la Atena,  a devenit pentru prima oară mamă, la vârsta de 36 de ani, când a născut o fetiță superbă. Sportiva a născut pe 4...
Serviciul de email marketing furnizat de