x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Chef Paul Siserman vă recomandă: Vită înăbușită în vin roșu bourguignon

0
Autor: Georgiana Ionita 17 Iun 2016 - 12:37
Chef Paul Siserman vă recomandă: Vită înăbușită în vin roșu bourguignon
Vezi galeria foto

Pentru acest weekend, vă propun să ne întoarcem în timp. Cu mult înapoi, pe vremea când Biserica Catolică devenea o putere, când Islamul îşi ridica și el forțele, în perioada Cruciadelor, dar și în cea în care arta și arhitectura înfloreau dând lumii stiluri precum cel gotic. Da, ați intuit perfect: ne întoarcem în Evul Mediu. Din acea perioadă își trage originea o celebră rețetă: Beef Bourguignon. Pe atunci, era o mâncare a țăranilor. Numele și l-a luat după celebra regiune franceză Bourgogne.

Iubitorii vinurilor bune știu că din această parte a Franței provin unele dintre cele mai bune colecții. Cei pasionați și de mâncare, o asociază cu rețete precum ”coq au vin” și ”beef bourguignon”.

Prima mențiune a Beef Bourguignon în cărțile de bucate a fost făcută însă în 1903, de către Chef Auguste Escoffier. Mult mai târziu a fost rafinată și adusă la rang de mâncare pentru haute cuisine, așa cum o știm astăzi. Mulți dintre voi, cu siguranță, cunoașteți acest preparat și datorită Juliei Child, care a reușit să îl transforme în operă de artă în “Mastering the Art of French Cooking”.

Vă asigur de un lucru: acest preparat este extrem de delicios și poate deveni o provocare culinară pentru oricine îl va degusta. Cei care îl gătesc au nevoie doar de o serie de ingrediente, să știe modul de preparare și să pună multă pasiune în bucătărie.

Așadar, iată care sunt ingredientele:

– rasol de vită 600 g

– lardon/bacon 150 g

– morcovi 2 buc. (175 g)

– ceapă 3 buc. (210 g)

– usturoi 3 căței (13 g)

– unt (65% grăsime) 50 g

– făină 30 g

– vin roșu 350 ml

– supă instant de vită 300 ml

– ciuperci champignon 250 g

– tijă de țelină 100 g

– pastă de tomate 1 lingură cu vârf (50 g)

– cimbru 1 lingură rasă

– pătrunjel

– dafin 4-5 foi

– sare, piper

Mod de preparare:

Căliți lardon-ul într-o cratiță fără niciun fel de grăsime. Amestecând din când în când, lăsați cam 5-7 minute, la foc potrivit. Scoateți cu o spumieră bucățelele rumenite. Între timp, tăiați carnea de vită în bucăți (se taie perpendicular pe fibră) și dați-le prin făina amestecată cu un pic de sare și de piper. Bucățelele de vită trebuie să fie acoperite cu un strat uniform. Rumeniți ușor carnea în grăsimea lăsată de lardon/bacon, având grijă să o întoarceți pe toate părțile. Scoateți carnea pe o farfurie. Topiți untul și puneți două dintre cepe, tăiate felii.

Când ceapa s-a înmuiat puțin, adăugați morcovii (tăiați rondele) și cea de-a treia ceapă, tăiată în sferturi. Adăugați tija de țelină, tocată mărunt , și usturoiul. Mai lăsați 5-6 minute, amestecând din când în când.

Puneți înapoi în cratiță bucățelele rumenite de vită. Adăugați vinul roșu și amestecați ușor, având grijă să “curățați” eventualele bucățele “lipite” pe pereții sau fundul acesteia (“deglaze” în engleză sau “deglacer” în franceză).  Adăugați supa de vită și lardonul rumenit. Amestecați bine și acoperiți cratița, la foc foarte mic, circa 2 ore. Verificați, din când în când, nivelul sosului.

Puneți cimbrul, pătrunjelul, dafinul și pasta de tomate. Omogenizați și adăugați ciupercile, curățate și tăiate felii. Mai lăsați circa 20 de minute, după care opriți focul.

Fierbinte cu paste merge de minune!

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman (InkChef)

Citeşte mai multe despre:   beef bourguignon,   Chef Paul Siserman

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Cum se curăţă pielea întoarsă

Cum se curăţă pielea întoarsă
De câte ori nu ţi s-a întâmplat să încerci din răsputeri să prelungeşti viaţa unei perechi de încălţăminte din piele întoarsă deja uzată? Dacă vrei să păstrezi cât mai mult piesele din acest...

Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară

Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară
Ingrediente: 150 g ciocolată neagră, 30 g unt, 2 ouă, 50 g zahăr pudră, o linguriţă vanilie, 50 ml frişcă, o lingură făină, cacao, piper roz (cât să presari pe deasupra prăjiturii) pentru sos: 50 g...

Andreea Bălan, despre rolul de mamă: “Sunt tolerantă și foarte jucăușă”

Andreea Bălan, despre rolul de mamă: “Sunt tolerantă și foarte jucăușă”
Galerie Foto Artistă de succes și femeie împlinită, Andreea Bălan mărturisește că viața i s-a schimbat total de când a devenit părinte. Invitată în emisiunea “CulTOUR”, aceasta face mărturisiri importante...

Rețeta zilei: Tort cu cremă mascarpone

Rețeta zilei: Tort cu cremă mascarpone
Ingrediente: 30 ml Amaretto 400 g Ciocolata cu lapte 125 g Zahar pudră 400 g Mascarpone 1 buc Blat de tort 1 buc Tableta lapte/amăruie dupa Friscă la tub 1 ceasca Espresso 5 buc Ouă Mod de...

Atenționare de călătorie MAE: Regatul Spaniei - Cod portocaliu de vânt și precipitații în Comunitatea Andaluzia

Atenționare de călătorie MAE: Regatul Spaniei - Cod portocaliu de vânt și precipitații în Comunitatea Andaluzia
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică de Stat - AEMET a emis un cod portocaliu de fenomen...

Ionuț Gojman, prins în vraja Nicoletei: ”Cred că și Cătălin Meșter s-a îndrăgostit de nebunia ei”

Ionuț Gojman, prins în vraja Nicoletei: ”Cred că și Cătălin Meșter s-a îndrăgostit de nebunia ei”
Nicoleta Dragne a acceptat rolul de ispită pentru a doua oară, după ce în sezonul cu numărul 3 a reușit să dezbine unul din cele mai solide cupluri: Nicoleta Molnar și Cătălin Meșter. Cu toate acestea, la...

Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro

Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro
O mică fermă organică din Sud-Vestul Spaniei produce cea mai scumpă șuncă de porc din lume. Un jambon întreg, adică un picior de porc, costă 4.100 de euro. Aceasta a intrat în Cartea...

 “Zilele Dobrogei”

 “Zilele Dobrogei”
În perioada 14 - 17 noiembrie, la Pavilionul Expoziţional Constanţa au loc “Zilele Dobrogei”, la 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria mamă. Expoziţia cu vânzare va reuni producători de produse...

Mara Bănică, despre incidentul violent în care a fost implicat fiul său, la școală: ”Dima a avut niște probleme după acea lovitură”

Mara Bănică, despre incidentul violent în care a fost implicat fiul său, la școală: ”Dima a avut niște probleme după acea lovitură”
Jurnalista Mara Bănică a trecut, de curând, printr-o întâmplare tulburătoare, fiul ei fiind bătut la școală de învățătoare. Despre acest incident violent, despre consecințele lui, dar și despre...

Festivalului Internaţional de Tango Argentinian

Festivalului Internaţional de Tango Argentinian
Timişoara va fi în acest sfârşit de săptămână gazda Festivalului Internaţional de Tango Argentinian care va reuni peste patru sute de dansatori din peste zece ţări, campioni mondiali şi europeni la tango...

Festivalul Marii Uniri, sâmbătă şi duminică, în Parcul Crângaşi

Festivalul Marii Uniri, sâmbătă şi duminică, în Parcul Crângaşi
Festivalul Marii Uniri va avea loc sâmbătă şi duminică, între orele 12,00-18,00, în Parcul Crângaşi, la eveniment fiind prezenţi comercianţii din raionul Hînceşti, dar şi ansambluri folclorice din România...

Diana Dumitrescu: ”Când am fost convinsă că relația mea cu Alin e în regulă, am decis să ne luăm un câine”

Diana Dumitrescu: ”Când am fost convinsă că relația mea cu Alin e în regulă, am decis să ne luăm un câine”
Galerie Foto Diana Dumitrescu este o mare iubitoare de animale și vorbește pe larg despre această pasiune a ei cu Andra Trandaș, sâmbătă, de la ora 13.00, în cadrul emisiunii ”Stăpânii vedetelor”, de la Antena...

Delia a cântat suspendată la o înălțime de 7 metri în prima seară a show-ului „Acadelia”

Delia a cântat suspendată la o înălțime de 7 metri în prima seară a show-ului „Acadelia”
Galerie Foto Un show la înălțime, din toate punctele de vedere! Asta se poate spune despre prima seară a concertului „Acadelia”, când spectatorii Sălii Palatului au putut vedea rezultatul muncii Deliei și-a echipei ei din...

Cum îți dai seama că cineva minte

Cum îți dai seama că cineva minte
În timp ce mulți pot identifica minciunile bazându-se pe limbajul corpului, devine mai greu când cuplurile vorbesc prin mesaje. Așadar, experta în dragoste Louanne Ward, a alcătuit o listă cu cele nouă indicii...

Reţeta zilei:Rulouri de vită cu ardei

Reţeta zilei:Rulouri de vită cu ardei
Ingrediente: 700 g carne de vită, 1 linguriță de oregano uscat, sare și piper proaspăt măcinat, 2 linguri ulei de măsline extra-virgin, 2 ardei grași, tăiați felii, parmezan răzuit Mod de preparare: Carnea...
Serviciul de email marketing furnizat de