x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cina dintre ani

Cina dintre ani

de Cristina Andreea Catana    |    27 Dec 2005   •   00:00
Cina dintre ani

Masa pe care o pregatim pentru noaptea dintre ani necesita foarte multa atentie. Pregatirile trebuie sa inceapa cu cateva zile inainte, mai ales daca avem nevoie de ingrediente speciale pentru preparate.
Meniul trebuie stabilit cu o saptamana inainte, avand grija si de preferintele celor invitati. O masa cu specific romanesc nu o sa dea niciodata gres. Asa incat, daca alegeti sa va ospatati invitatii cu piftie, carnati, sarmale, caltabosi si alte asemenea bucate, veti fi la inaltimea evenimentului. Nu trebuie uitat insa de latura moderna a gastronomiei. Tacamuri si vesela speciale, cu motive specifice acestei seri, lumanari pe masa si, nu in ultimul rand, aranjarea mancarurilor pe farfurii. Gospodinelor nu trebuie sa le fie teama de jocul de culori. Gogosarii strecurati cu grija pe platourile de aperitive, frunzele de salata drept pat pentru fripturi, bucatelele de morcovi introduse in aspic vor da un plus de culoare si de rafinament mesei. Daca alegeti sa preparati ceva modern, cu ingrediente exotice, interesati-va inainte daca oaspetilor le plac. In caz contrar, riscati sa va lasati invitatii flamanzi.

Piesa de rezistenta a mesei trebuie sa fie tortul. Fie ca il cumparati, fie ca il pregatiti in casa, trebuie sa tineti cont de antreuri, de felul de baza. Daca acestea au avut in compozitie grasimi foarte multe, evitati sa serviti un tort din ciocolata. Inainte de desert, este indicat sa gustati un consomme si o bautura digestiva pentru a va putea bucura de desert asa cum trebuie.

×
Subiecte în articol: gastronomie