x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ciocolata cu "aromă" de Brukenthal lansată de Ziua Naţională

Ciocolata cu "aromă" de Brukenthal lansată de Ziua Naţională

de Gabriela Boeriu    |    02 Dec 2008   •   00:00

Cu ocazia Zilei Naţionale, Muzeul Naţional Brukenthal din Sibiu şi-a lansat propria ciocolată.



Muzeul sibian este primul din ţara noastră şi printre puţinele din Europa care are propria ciocolată, aceasta fiind produsă de cea mai cunoscută fabrică de artizanat de ciocolată din România, societatea Pralin din Cisnădie.

"Este o premieră pentru un muzeu din România. Noi tot vorbim de cultura ciocolatei. Ciocolata pentru cultură este primul demers", a declarat, cu prilejul lansării, patronul Pralin Cisnădie, Florin Bălan. El a promis că ciocolata Brukenthal se va putea cumpăra atât la Sibiu, în toate secţiile muzeului, cât şi la Bucureşti.

Ciocolata Brukenthal este un produs nou, dar nu şi o noutate în Palatul Brukenthal. Practic, produsul s-a întors, după secole, în Palatul baronului Brukenthal, fost guvernator al Transilvaniei, care avea aici propria cafetărie şi ciocolaterie.

×
Subiecte în articol: gastronomie