x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Ciorbă de şprot

Ciorbă de şprot

12 Noi 2010   •   00:00
Ciorbă de şprot
6016-136929-untitled1.jpg● Ingrediente: 50 g fidea, 500 g şprot, 200 g mazăre, un morcov, două cepe, un ardei gras, o felie de ţelină, 4 roşii, 300 g ciuperci, 100 ml ulei de floarea-soarelui, 500 ml borş, sare, piper, pătrunjel, ardei iute, fasole păstăi murată.

● Mod de preparare:
1
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe sau se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.

2 Ciupercile se spală, se taie  jumătăţi sau se lasă întregi dacă sunt mici. Şprotul se spală în mai multe ape reci şi se pune într-un bol.

3 Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pun legumele, se călesc zece minute, apoi se toarnă într-o oală în care fierb doi litri de apă.

4 Se condimentează, se adaugă ma­zărea şi se fierb 20 de mi­nute. Roşiile se spală, se dau prin ră­zătoare şi se toarnă în oală. Se adau­gă cozi de pătrunjel întregi, peş­tii şi borşul.

5 Se dă focul la minimum şi se fierbe ciorba cinci minute. Se adaugă fideaua ruptă bucăţele, se continuă fierberea, şi înain­te de a opri focul se verifică de gust şi se condimentează.

● Sfat: Se serveşte caldă, simplă, cu ardei iute sau fasole păstăi murată.
● Băutura: Ţuică

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din peste