x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Coctail de legume

Coctail de legume

12 Noi 2010   •   00:00
Coctail de legume
6016-136927-untitled1.jpg● Ingrediente: un dovlecel, doi castraveţi verzi, 80 g boabe de secară, 80 g fasole mung, un morcov, doi ardei capia, un ardei iute mic, sos de soia, 100 ml ulei de măs­line, 80 ml oţet balsamic, piper, oregano, măsline, miez de nucă, roşii cherry.

● Mod de preparare:
1
Fasolea mung şi boabele de secară se clătesc cu apă rece, apoi se pun la înmuiat minimum trei ore. Se pun separat la fiert în apă cu sare, se fierb până se înmoaie, apoi se clătesc şi se pun la răcit într-o strecurătoare.

2 Dovlecelul se spală, se taie felii subţiri, apoi cubuleţe. Castraveţii verzi se spală, se curăţă de coajă, se taie jumătăţi, apoi felii subţiri.

3
Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe.

4 Ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie julien sau felii subţiri. Într-un bol se pune uleiul de măsline cu două linguri cu sosul de soia şi oţetul balsamic, piper după gust şi oregano tocat.

5 Se adaugă ardeiul iute curăţat de seminţe şi tocat mărunt. Se amestecă totul două minute, se toarnă peste legumele din vas, se amestecă bine şi se serveşte imediat.

● Sfat: La salată se mai pot adă­uga măsline feliate, miez de nucă tocat sau jumătăţi de roşii cherry.
● Băutura: Pinot Noir

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din legume