x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Colac cu cremă

Colac cu cremă

01 Noi 2010   •   00:00
Colac cu cremă
5997-135373-untitled1.jpg● Ingrediente: 500 g făină, 25 g drojdie, 250 ml iaurt simplu, două ouă, două pliculeţe zahăr vanilinat, 80 g zahăr tos, sare, 50 g unt, 300 g gem de gutui, două linguri cu cacao, o linguriţă cu ghimbir ras, 3 g scorţişoară, sos de mentă

● Mod de preparare:
1
Într-un bol se pune iaurtul cald, se amestecă bine cu drojdia dizolvată în puţină apă călduţă şi un ou. Se adaugă un praf de sare, zahărul tos, untul topit şi răcit şi zahărul vanilinat.

2 Se amestecă totul până se di­zol­vă zahărul, apoi se toarnă pes­te făină şi se frământă până se ob­ţine un aluat omogen. Se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit circa 45 de minute la loc cald.

3 Într-un bol separat se ames­tecă gemul de gutui cu scor­ţi­şoara, ghimbirul ras şi cacaua până devin ca o cremă.

4 Se încinde aluatul într-o foaie potrivit de groasă, se unge cu crema de gem şi cacao, se rulează şi se aşază sub formă de colac într-o tavă.

5 Se lasă la cald 15-20 de minute, se unge cu ou bătut şi se introduce în cuptorul încins.

6 Se coace la foc mediu până când dacă introducem o scobi­toare în aluat aceasta iese uscată.

● Sfat: Se serveşte caldă sau rece, simplă sau cu sos de mentă.
● Băutura: Cappuccino

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate dulci