x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Concurs - Capitală culinară

Concurs - Capitală culinară

de Cristina Andreea Calin    |    06 Iul 2007   •   00:00

Sibiul este capitala culturală europeană, dar işi depăşeşte condiţia cu fiecare eveniment pe care il organizează. Concursurile culinare nu lipsesc, toată lumea fiind conştientă de faptul că gastronomia este una dintre cele mai gustoase arte.


ARTĂ. Una dintre aceste competiţii este organizată de Benoit Hermouet, bucătar-şef la restaurantul "La Mirabelle", din Lucon şi Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor şi Cofetarilor din Romănia. In prima parte au concurat 12 bucătari care au trebuit să prepare un fel de măncare tradiţional romănesc pe bază de varză, un desert care să aibă la bază lichiorul de cafea specific franţuzesc Kamok. Etapa a doua a concursului, care va avea loc la 17 iulie, va presupune prepararea unui fel de măncare romănesc pe bază de miel. Acesta trebuie pregătit in spirit contemporan. Prezentarea spatei de miel şi a garniturilor de legume se va face pe un singur platou pentru patru persoane. Bucătarul va alege un vin romănesc pe care il va prezenta publicului. De asemenea, vor avea de creat o reţetă pe bază de lichior Kamok , care va fi prezentat pe şase farfurii individuale. Premiile vor fi pe măsura efortului şi a talentului bucătarilor. Maeştrii de pe primele două locuri vor avea parte de o săptămănă profesională la Lucon. Căştigătorul locului intăi va mai primi şi o cupă a Trofeului Culinar Franco-Roman "Richelieu".

×
Subiecte în articol: gastronomie