x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Crăciun made in Italy

0
Autor: Diana Radu 21 Dec 2007 - 00:00
Crăciun made in Italy

Cum sărbătoresc francezii Crăciunul? Dar ruşii? Dar nemţii? Noi am reuşit să aflăm povestea Crăciunului in Italia. De la doi "italieni vero". Aşa că v-o spunem şi vouă.

Cum sărbătoresc francezii Crăciunul? Dar ruşii? Dar nemţii? Noi am reuşit să aflăm povestea Crăciunului in Italia. De la doi "italieni vero". Aşa că v-o spunem şi vouă.

"In aşteptarea Crăciunului" - aşa a fost denumit evenimentul de la 19 decembrie, care a avut loc intr-un restaurant cu specific italian din Bucureşti. Evenimentul, susţinut de organizaţia Slow Food, a avut ca scop promovarea preparatelor italieneşti tradiţionale din oraşul Bisceglie. Cei doi bucătari care s-au ocupat de meniu, Giuseppe Frizzale şi Mario Musci sunt membri ai "Echipei de şefi Dolmen".

ORIGINAR. "In Romănia sunt cunoscute doar căteva dintre măncărurile clasice italieneşti. Măncărurile pregătite in casele ţăranilor italieni cu ocazia Sărbătorilor, ca şi intreaga bucătărie tradiţională, rămăn in continuare necunoscute. Noi incercăm să schimbăm această situaţie", ne-a declarat Giuseppe Frizzale, unul dintre doi bucătarii şefi de la restaurantul Tre Archi. "Trebuie menţionat că atăt ingredientele folosite, căt şi vinurile, au fost aduse din Italia, iar mesele au fost decorate, in stil tradiţional, cu fructe şi seminţe", a adăugat Mario Musci, cel de-al doilea bucătar-şef al restaurantului. Entuziaşti, cei doi bucătari italieni ne-au explicat că vor să facă o tradiţie din acest eveniment.

TRADIŢII. Meniul conceput de cei doi bucătari respectă tradiţiile de Crăciun: Olive nere e taralli (măsline negre şi covrigei napolitani), Frittule (preparat pe bază de pizza, prăjit in ulei, cu mozzarella şi fasole), Minestra verde in terra cotta (preparat din legume şi carne), Tubettini alle cozze (paste cu midii), Baccala’ con olive nere e patate (peşte cu măsline negre şi cartofi), iar ca desert, Panettone alla grila con crema de all’arancia (panetone la grătar cu cremă de portocale roşii). Fiecare oraş italian are particularităţile sale culinare, iar meniul creat la Bucureşti este inspirat de gastronomia din Bisceglie. La miezul nopţii, italienii participă la slujba de Crăciun, iar la intoarcere se impart cadourile. La 25 decembrie, sărbătoarea continuă, tot in familie.

Minestra verde

Mario Musci ne-a explicat că preparatul-vedetă de pe masa de Crăciun este Minestra verde in terracotta.

Tot de la bucătar am aflat că acesta se pregăteşte din legume (100 g conopidă, 100 g broccoli şi aceeaşi cantitate de tulpină de anghinare), 100 g chifteluţe din carne de vită, 50 g salam picant, două ouă bătute, 50 g brănză de oaie, ulei de măsline, sare şi piper negru. Se fierb legumele, apoi se pun in tavă. Se fac trei straturi din broccoli, conopidă, anghinare, chifteluţe, felii de salam picant, ouă bătute şi brănză rasă.

Compoziţia se ţine la cuptor 10 minute, la temperatura de 180 grade. Preparatul trebuie servit cald, alături de "un vin roşu tare", după cum ne recomandă Giuseppe Frizzale.

diana.radu@jurnalul.ro

Citeşte mai multe despre:   gastronomie

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

(P) Vara investim în sisteme de încălzire și pregătim casa - ce aveţi de făcut

(P) Vara investim în sisteme de încălzire și pregătim casa - ce aveţi de făcut
Principiul romanului gospodar este de a face vara sanie și iarna car. Așadar acum este și momentul oportun de a investi în sistemul de încălzire și în componentele acestuia. Curățarea caloriferelor face parte...

Avertismentul specialiștilor pentru vacanța la mare. Evitați all inclusive și piscine

Avertismentul specialiștilor pentru vacanța la mare. Evitați all inclusive și piscine
Mulți români se gândesc să meargă în vacanță în această vară și fac pregătiri speciale pentru acest eveniment. Pe lângă bagajele obișnuite ei trebuie să ia în plus măști de protecție și...

Prezentator surpriză pentru cel de-al șaselea sezon Burlacul

Prezentator surpriză pentru cel de-al șaselea sezon Burlacul
Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul îl va regăsi pe artistul Răzvan Fodor în ipostaza de prezentator, în curând, la Antena 1.  Un burlac cu care s-a împrietenit repede și gândul că îl va...

Adaptare la noile reguli: pachet turistic și test COVID inclus 

Adaptare la noile reguli: pachet turistic și test COVID inclus 
Galerie Foto În ultimele zile au suferit atât agențiile de turism, cât și românii care vor să plece în vacanță în Grecia, după ce această țară a hotărât să le impună românilor accesul doar dacă au un test...

Predealul e mai accesibil în această vară

Predealul e mai accesibil în această vară
Galerie Foto Vremurile și vremea vin în ajutorul vacanțelor perfece la munte, în România. Prețurile au scăzut, la fel și gradul de ocupare, în zone care până acum erau foarte aglomerate și scumpe. Predealul, de exemplu,...

CFR Călători a suplimentat numărul locurilor în trenuri în acest week-end

CFR Călători a suplimentat numărul locurilor în trenuri în acest week-end
CFR Călători a suplimentat cu 23.000 numărul de locuri în trenurile care circulă spre și dinspre litoral, Valea Prahovei și Moldova, datorită cererii mari de transport. Trenurile care...

Noi restricții la intrarea în Ungaria. Românii vor intra în carantină timp de 14 zile

Noi restricții la intrarea în Ungaria. Românii vor intra în carantină timp de 14 zile
Ungaria impune noi restricții la intrarea în țară, începând de miercuri, a anunțat ministrul Gergely Gulyás. Măsurile intervin pentru limitarea răspândirii pandemimei de coronavirus. România a...

Lista completă a centrelor medicale unde românii se pot testa de COVID-19 pentru a pleca în Grecia

Lista completă a centrelor medicale unde românii se pot testa de COVID-19 pentru a pleca în Grecia
Ministerul Sănătății a publicat, duminică, lista completă a centrelor din țară unde românii pot face testul molecular pentru infecția cu COVID-19, necesar pentru petrecerea concediului în...

Rute alternative pentru turiștii care se întorc în Capitală de pe litoral și de pe Valea Prahovei

Rute alternative pentru turiștii care se întorc în Capitală de pe litoral și de pe Valea Prahovei
În această după-amiază este de așteptat ca turiștii care au fost în week-end pe litoral sau în stațiunile de pe Valea Prahovei să se întoarcă în Capitală. Prin urmare, drumurile rutiere se vor...

UPDATE Intrarea în Grecia este interzisă în următoarele zile. Testul COVID-19 negativ și la chartere

UPDATE Intrarea în Grecia este interzisă în următoarele zile. Testul COVID-19 negativ și la chartere
După ce autoritățile de la Atena au decis să le impună turiștilor români, care ajung pe cale rutieră în Grecia, prezentarea unui test negativ la infecția cu COVID-19, acestea iau în calcul...

Doru Dinu Glăvan, reales Președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

Doru Dinu Glăvan, reales Președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România
Doru Dinu Glăvan a obținut un nou mandat ,pentru perioada 2020-2024, la conducerea UZPR, organizația profesională reprezentativă a ziariștilor. Adunarea Generală  s-a desfășurat în condiții statutare , s

Norvegia menține restricțiile de călătorie pentru români. Este permis accesul turiștilor din 20 de state UE

Norvegia menține restricțiile de călătorie pentru români. Este permis accesul turiștilor din 20 de state UE
Norvegia ridică restricțiile de călătorie din 15 iulie pentru 20 de state europene. României îi sunt însă menținute interdicțiile, transmite Reuters. Printre țările libere la circulația persoanelor s...

Coreea de Sud impune noi restricții. Ce trebuie să știe turiștii

Coreea de Sud impune noi restricții. Ce trebuie să știe turiștii
Coreea de Sud impune tuturor persoanelor care vin din state unde infecțiile cu COVID-19 sunt ridicate să prezinte rezultate negative la testul Real Time PCR, transmite Reuters. Măsura se va aplica din 13 iulie, iar...

Avertisment pentru turiștii români. Grecia ar putea închide granițele

Avertisment pentru turiștii români. Grecia ar putea închide granițele
Autoritățile elene intenționează să închidă granițele dacă numărul de infectări cu COVID-19 crește la peste 100 de cazuri pe zi. Acestea avertizează că turiștii depistați pozitiv cu coronavirus la...

Actrița Ilona Brezoianu în culisele X Factor, în curând, pe AntenaPlay

Actrița Ilona Brezoianu în culisele X Factor, în curând, pe AntenaPlay
Galerie Foto În timp ce Ștefan Bănică, Loredana, Delia și Florin Ristei vor căuta factorul X în cel de-al nouălea sezon, la Antena 1, cei de acasă vor intra în culisele emisiunii cu ajutorul actriței Ilona...
Serviciul de email marketing furnizat de