x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cu Eva în bucătărie...

Cu Eva în bucătărie...

de Magda Cristina Ursache    |    15 Apr 2011   •   18:25
Cu Eva în bucătărie...
Sursa foto: Valerie Macon/AFP/Mediafax

Eva a scris o carte de bucate. Eva’s Kitchen. Şi nu doar cu reţete din mere, deşi toţi Adamii lumii n-ar fi zis „nu”, dacă ea, Eva Longoria, i-ar fi îmbiat să muşte din fructul biblic.

Eva a divorţat. Nu de Adam, fireşte, ci de Tony Parker, baschetbalistul NBA.

Eva nu e o „nevastă disperată”. Adică e, dar numai în filmul cu pricina, unde joacă unul dintre rolurile principale. În rest, este, cum o tot spune presei americane, „Fine. I’m fine”. Adică se simte bine. Numai că jurnaliştii nu prea cred asta şi o tot acuză că se foloseşte de valul de simpatie (sau de „milă”) provocat de divorţ, ca să-şi vândă cartea de bucate. Şi dacă ar fi aşa? Eva e o fată frumoasă, care tocmai a aflat că bărbaţii sunt ca nişte mere, pe care le aru­nci dacă sunt viermănoase. Ori le cureţi şi faci din ele ceva de mâncare. Poate un desert, ca să te îndulceşti după amăreala despărţirii. După care scrii o carte de bucate şi pleci în turneu de promovare... Ce promovezi? Cartea, fata... ce importanţă are? (Doar n-o să fii o „nevastă disperată” toată viaţa, Eva, când sunt atâţia Adami pe pământ! Numai buni de dus în bucătăria mătuşii Elsa, unde se mănâncă atât de bine! Sau la mătuşa Didi. Ori la mătuşa Edna, cea care deţine secretele adevăratei tortilla. Ştim noi, Eva – tot tu ne-ai spus-o – că de la mătuşile tale ai luat reţetele alea grozave!)

Cât despre tine, Tony, băiatule, tu te-ai lins pe bot! Şi ce mătuşi vrednice are Eva! N-au învăţat-o ele, aşa cum se cuvine oricărei tinere „latino” cu accente sudisto-texane, să pregătească cele mai bune tortilla? Mari sau mici, groase sau subţiri, numai bune de muiat în sosuri iuţi ori de-nvelit umpluturi halucinante... Va fi fiind Eva o fată frumoasă, celebră pe-acolo, pe la Holywood, dar acasă la mătuşile Elsa, Didi, Edna, nu este decât nepoata care trebuie să mânuiască repede aluatul de tortilla. Practică, practică şi iar practică! Numai aşa ajungi să pui la copt o tortilla cu o mână, în vreme ce cu cealaltă răsuceşti altă foaie fierbinte, în mijlocul căreia tocmai ai aşezat umplutura de fasole fiartă şi carne de vită la grătar, tăiată mărunţel.

×
Subiecte în articol: culinar