x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

"Cultivaţi-vă valorile!"

0
13 Iun 2007 - 00:00

In 1990 a venit pentru prima dată in Romănia. Nu avea prea multe cuvinte de laudă despre ceea ce a găsit aici şi nici despre vinurile pe care le-a degustat. "Puneau prea mult zahăr in ele sau erau prea acre. Nu aveaţi ce să faceţi cu ele!" După 17 ani de la prima vizită, părerea marelui degustător de vinuri John Salvi s-a schimbat. "Cu vinurile pe care le faceţi acum puteţi ieşi in lume şi este foarte important să cultivaţi soiurile autohtone.

In 1990 a venit pentru prima dată in Romănia. Nu avea prea multe cuvinte de laudă despre ceea ce a găsit aici şi nici despre vinurile pe care le-a degustat. "Puneau prea mult zahăr in ele sau erau prea acre. Nu aveaţi ce să faceţi cu ele!" După 17 ani de la prima vizită, părerea marelui degustător de vinuri John Salvi s-a schimbat. "Cu vinurile pe care le faceţi acum puteţi ieşi in lume şi este foarte important să cultivaţi soiurile autohtone. Merlotul şi Cabernetul de aici nu or să fie mai bune decăt ale francezilor!", mi-a spus degustătorul la un pahar de Mustoasă de Măderat.

Potenţial uriaş pentru vinurile romăneşti

John Salvi crede că Romănia are un potenţial extraordinar pentru producerea unor vinuri de calitate. Avem avantajul pămăntului şi al tradiţiei in viniviticultură. "Acum mai mult ca oricănd, in contextul globalizării, Romănia trebuie să mizeze pe valorile autohtone. Pe piaţa vinurilor au pătruns sud-americanii şi neo-zeelandezii, care vin cu produse bune, la preţuri accesibile", explică Salvi principiile după care ar trebui să funcţioneze piaţa vinurilor din Romănia. Mai mult, el spune că secretul succesului acestor ţări este chiar cultivarea soiurilor autohtone şi producerea de vinuri care nu se mai găsesc in nici o altă parte a lumii.

Expertul in vinuri a colindat toată lumea şi a degustat poate sute de sortimente de vinuri. I-a rămas in minte Feteasca noastră, despre care vorbeşte cu respect. Spune că este unul dintre vinurile bune ale lumii, care poate concura cu brio la orice concurs internaţional de profil.

Oenolog

John Salvi şi-a inceput cariera de oenolog la celebra universitate din Bordeaux, in urmă cu 35 de ani. De-a lungul timpului, acesta a văndut, a produs şi a degustat vin cu toată dragostea pe care această licoare nobilă o cere. A fost invitat la cele mai mari concursuri de vinuri din lume pentru a juriza. Publică articole in reviste de specialitate, redactează ghiduri de călătorie pentru zonele viniviticole ale lumii, uneori fiind chiar ghid. Pentru că vinul merge cel mai bine cu o măncare deosebită, John Salvi este membru al Institutului Francez de Gastronomie. Este afiliat la majoritatea asociaţiilor viniviticole din Europa. Pentru toate acestea a primit cea mai mare distincţie care poate fi obţinută de cineva in acest domeniu: Master of Wine.

Citeşte mai multe despre:   reporter in vie

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Săptămâna Modei de la Milano - Prezentarea casei Fendi, un omagiu adus designerului Karl Lagerfeld

Săptămâna Modei de la Milano - Prezentarea casei Fendi, un omagiu adus designerului Karl Lagerfeld
Casa de modă italiană Fendi şi-a luat adio de la directorul ei de creaţie, Karl Lagerfeld, joi, la Milano, unde a prezentat ultima colecţie vestimentară creată de acesta, în cadrul unui show considerat un veritab...

Reţeta zilei: Rulouri  din piept de pui cu cașcaval și șuncă

INGREDIENTE 500 g piept de pui 200 g șuncă 200 g cașcaval sare piper negru măcinat lingură ulei de măsline 100 g pesmet 100g făină 2ouă Bateți cu făcălețul fiecare felie de...

Burberry și hanoracul care trimite la ideea de sinucidere

Burberry și hanoracul care trimite la ideea de sinucidere
Burberry şi-a cerut scuze pentru că a inclus în prezentarea sa de la London Fashion Week un hanorac a cărui glugă era strânsă cu un şnur gros, prins într-o manieră care aducea aminte de un nod de...

Reţeta zilei: Prăjitură cu ananas şi nuci

Reţeta zilei: Prăjitură cu ananas şi nuci
Ingrediente: 8 ouă, 10 linguri făină, 6-8 linguri zahăr, 2 linguri cacao, praf de copt, 200 g compot ananas, 3 linguri sirop ananas, 100 g nuci, 30 g fulgi midgale (opţional), praf de sare, 3 linguri zahăr...

Top 10 locuri din România pe care nu trebuie să le ratezi (GALERIE FOTO)

Top 10 locuri din România pe care nu trebuie să le ratezi (GALERIE FOTO)
Noi, cei care încă simţim româneşte, ar trebui să fim recunoscători divinităţii pentru darul de preţ numit simplu: România. O țară binecuvântată! Faptul că ne-am născut şi am crescut într-un cadru...

Top 10 lucruri pe care o femeie trebuie sa le aiba intotdeauna in geanta

Top 10 lucruri pe care o femeie trebuie sa le aiba intotdeauna in geanta
 Dacă a fi pregătit pentru orice este mantra ta, atunci știi că geanta este vehiculul prin care îți trăiești viața – mult mai mult decât doar un loc pentru a ține banii și cheile. Indiferent dacă...

Top 10 cele mai ciudate granițe din lume

Top 10 cele mai ciudate granițe din lume
Graniţa este o linie imaginară care separă două state. Graniţa este marcată de cele mai dese ori prin panouri pe care scrie „Bine ai venit în… ” şi pe care sunt menţionate cele două state alăturate....

Scena misterelor, cu Dan Negru, începe din 28 februarie, la Antena 1

Scena misterelor, cu Dan Negru, începe din 28 februarie, la Antena 1
Galerie Foto Joi, 28 februarie, de la ora 20.00, măștile invadează România, la Scena misterelor, cel mai nou show al Antenei 1, prezentat de Dan Negru. La Scena misterelor, două tabere formate din zece vedete se vor lupta în...

Mihai Bendeac: ”Cum ar fi să câștige Viorica Dăncilă iUmor?”

Mihai Bendeac: ”Cum ar fi să câștige Viorica Dăncilă iUmor?”
Galerie Foto O actriță din Republica Moldova a reușit să își intre atât de bine în rol la iUmor, emisiune care va avea premiera celui de-al șaselea sezon sâmbăta aceasta, de la ora 20.00, la Antena 1, încât a fost...

Reţeta zilei: Tocană de pește

Reţeta zilei: Tocană de pește
Ingrediente: 2 linguri ulei, 2 cepe tocate, o lingură boia dulce, o lingura boia iute, 2 lingurițe pastă de roșii, 2 lingurițe sare, 1,5 kg pești diferiți (păstrăv, știucă) spălați și tăiați în...

Saramura lipovenească de peşte din Marea Neagră

Saramura lipovenească de peşte din Marea Neagră
Reţetele tradiţionale de saramură de peşte diferă, de la o zonă la alta, în funcţie de specificul local şi de tipurile de peşte care se folosesc. În satele de pescari de la malul mării, saramura se prepară,...

„Early booking” la preţuri foarte bune, de Paşte şi 1 Mai

„Early booking” la preţuri foarte bune, de Paşte şi 1 Mai
Galerie Foto Târgul de Turism al României, care se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 21-24 februarie, vine cu oferte speciale pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele, iar vedetele agenţiilor sunt pachetele turi...

Reţeta zilei: Negresă

Reţeta zilei: Negresă
Ingrediente:  200g unt 250g zahăr 2 ouă 200g ciocolată topită 100g făină 3 linguri cacao esență vanilie truffle cu cacao Mod dereparare: Untul topit îl amestecăm cu zahărul....

Sfaturi pentru economisirea apei

Sfaturi pentru economisirea apei
Deși în țara noastră există apă din belșug, este totuși bine să nu o risipești. Pe de o parte protejezi mediul de poluare, iar pe de altă parte îți reduci costurile de consum. Lucrurile pe care le poți...

Figurinele-elefant aduc noroc şi bani. Obiecte care aduc bunăstarea

Figurinele-elefant aduc noroc şi bani. Obiecte care aduc bunăstarea
Figurinele-elefant aduc noroc, fericire şi bani, dacă sunt amplasate în locurile corecte. Tu știi, de exemplu, ce rol au cele de la ușa de la intrare? Statueta unui elefant aflată în apropiere de uşa de la int...
Serviciul de email marketing furnizat de