x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cultură şi tradiţie.

Cultură şi tradiţie.

de Maria Belu    |    13 Iun 2011   •   14:32

Cea de-a zecea editie a Targului Ecoagris, ce s-a desfasurat in Parcul Bisericii Toma Cozma, din Iasi (in perioada 10-12 iunie), i-a adunat, ca de fiecare data, pe cei mai importanti producatori si furnizori de produse traditionale, ecologice si naturale din mai multe judete ale tarii, dar si din strainatate. Evenimentul, organizat de Bioma Agro Ecology Co, a debutat cu un moment de rugaciune oficiat de un sobor de preoti, apoi grupul de copii de la Scoala Generala din Calinesti Maramures, alaturi de Grupul Folcloric "Zori de zi' din Vadu Izei, Maramures, au sustinut un spectacol de cantece si dansuri populare romanesti. In standuri 30 de expozanti, din tara, dar si din Bulgaria si Elvetia, i-au imbiat pe cumparatori cu bucate alese, mestesugit preparate dupa retete traditionale, cu miere, dar si cu insecticide si ierbicide ecologice, amelioratori si fertiliozatori pentru agricultura ecologica etc.

In cadrul targului s-au desfasurat, vineri si sambata, cursuri de gatit pentru copii. Astfel, vineri, trei clase cu elevi de la ciclul I-IV, de la Liceul "Negruzzi', din Iasi, au preparat, impreuna cu Rodica Tiplea, producator din Maramures, o prajitura traditionala cu mar, desert ce a fost oferit spre degustare celor prezenti in targ. Sambata, trei clase cu elevi de gimnaziu, de la Licul de Informatica "Grigore Moisil', din Iasi, au gatit, indrumati de aceeasi gospodina din Maramures, sarmale traditionale maramuresene din carne de porc, din care, dupa ce au fost gatite, s-au ospatat toti expozantii prezenti in Parcul Bisericii Toma Cozma.

Editia jubiliara a Ecoagris, s-a incheiat duminica, in jurul pranzului, cu un spectacol folcloric sustinut de grupurile de elevi din Maramures. "Este ultima editie de dinanintea vacantei de vara. Ne vom reintalni in luna septembrie (in perioada 23-25), cand vom sarbatori un an de Ecoagris. Am obsevat ca interesul producatorilor, dar si al cumparatorilor a crescut de la editie la editie. A fost o idee frumoasa ce s-a dezvoltat in interesul tuturor', a spus Vasilica Onofrei, reprezentant al organizatorilor.

×
Subiecte în articol: targ culinar