x close
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Cum alegem vinul potrivit pentru masa de Paşte

0
03 Apr 2018 - 17:04
Cum alegem vinul potrivit pentru masa de Paşte

Alegerea vinului este întotdeauna o provocare, indiferent că pregătim o masă festivă sau o simplă cină în familie.Vinul poate ruina ore întregi de trudă în bucătărie, dacă nu este ales în ton cu preparatele de pe masă sau poate salva reputaţia unei gospodine, în cazul în care gustul acestuia este mult superior bucatelor din farfurie. Şi pentru că tot ne aflăm la câteva zile distanţă de Sărbătorile Pascale, iată câteva sfaturi de care trebuie să ţineţi cont atunci când plecaţi în căutarea băuturilor potrivite pentru mesele zilelor următoare!

 

 

„Preparatele din carne de miel merg foarte bine asociate cu vinuri roşii catifelate, cu arome de fructe si aciditate ridicată). Pe de alta parte, la masa pe care predomină carnea de porc, trebuie sa asezam un vin roşu. Preparatele din carne de vită merg foarte bine asociate tot cu vinuri roşii corpolente, tari. In schimb, recomand ca preparatele din carne de pasăre sa fie asociate cu vinuri albe seci. La desert merge de minune vinul spumant sau vinurile cu arome de fructe, cu aciditate medie”, declara specialistul Livia Gîrboiu.

 

“Vinul potrivit evidenţiază mâncarea şi, în acelaşi timp, ceea ce avem în farfurie subliniază o calitate a vinului. Spre exemplu, dacă pe masă se servesc preparate uşoare, gătite la aburi, cât mai naturale şi eventual raw vegane, vinul potrivit trebuie să fie unul uşor, fructat, cu aciditate scăzută, iar aici aş putea recomanda sortimentele fresh, proaspete, nematurate. În schimb, pe măsură ce procesul de preparare al mâncării se complică – coacere, frigere, fierbere, etc., vinul care trebuie pus în pahare trebuie să fie unul greu, bogat în taninuri, vinuri corpolente, cu aciditate medie sau ridicată, aromate, condimentate şi maturate”, completeaza specialistul.

 

 

Spune-mi ce pui pe masă, ca să-ţi spun ce vin să alegi!

 

  • La servirea gustărilor, a antreurilor sau înaintea lor, în cadrul socializărilor dinaintea mesei, se recomandă vinurile uşoare, vinurile albe, seci, şampania sau vinurile albe demiseci şi cele roze.

 

  • Preparetele de bază merg perfect cu vinurile roşii, aşadar: la carnea albă se recomandă vinuri roşii, uşoare, buchetoase; la carnea roşie se recomandă vinuri roşii pline, puternice, generoase; la carnea de vânat se recomandă vinuri seci, vechi de calitate superioară.

 

  • La servirea brânzeturilor se continuă cu vinul de la preparatul de bază, în principiu roşu, iar excepţie ar fi la servirea unor sortimente de brânză cum ar fi telemeaua de oi, la care se serveşte vinuri roze sau albe.

 

  • La servirea deserturilor se recomandă vinurile dulci, licioroase, semidulci, parfumate.

 

  • Carnea de vită, miel, rata, iepure şi peşte gras ca somonul, tonul, peştele spadă, butterfish sunt cele mai potivite pentru a degusta un vin roşu, greu, bogat în arome şi aspru.

 

  • Un deliciu devine şi desertul unde puteţi să vă delectaţi cu prăjituri bogate în ciocolată şi fructe de pădure. Trebuie doar să-ţi doreşti o gură de vin roşu catifelat, cu arome profunde de vanilie lângă fiecare liguriţă dintr-un sufleu cu ciocolată.

 

  • Vinul spumant roze sau vinul roze se poate asorta cu preparate culinare mai grele: găteli din carne de raţă, purceluş de lapte, peşte gras sau scoici şi brânzeturi proaspete din lapte de capră sau oaie, pizza, mâncare chinezească şi thailandeză.

 

Citeşte mai multe despre:   masa de paste

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Muzeul Satului Bucovinean de la Suceava

Muzeul Satului Bucovinean de la Suceava
Situat în imediata apropiere a Cetății Sucevei, Muzeul Satului Bucovinean reflectă organizarea și activitatea complexă a satului tradițional, arhitectura vernaculară a gospodăriilor și a construcțiilor...

Reţeta zilei: Pui în stil thailandez

Reţeta zilei: Pui în stil thailandez
Ingrediente: 4 piepți de pui fără piele, un dovleac, o vânătă,o lingură ulei de rapiță, 3 linguri fulgi de cocos, 4 linguri pesmet, un ou, 300 gr roșii cherry, 2 linguri pastă roșie de curry, câteva...

VIDEO - Practicanții sporturilor extreme au parte de o nouă distracție

VIDEO - Practicanții sporturilor extreme au parte de o nouă distracție
Noua Zeelandă a devenit și mai atractivă pentru fanii sporturilor extreme dupa inaugurarea celei mai mari catapulte care aruncă oamenii peste munții din sudul țării, în apropierea Queenstown. După ce a...

Radu Vâlcan schimbă aproape 50 de ținute la ”Temptation Island – Insula iubirii”

Radu Vâlcan schimbă aproape 50 de ținute la ”Temptation Island – Insula iubirii”
Ritmul alert de filmări presupune nu doar multe ore de muncă și drumuri între cele două insule pentru Radu Vâlcan, gazda emisiunii ”Temptation Island – Insula iubirii”, ce va avea premiera pe 3 septembrie,...

Muzeul Judeţean de Istorie Braşov

Muzeul Judeţean de Istorie Braşov
Una dintre cele mai importante instituţii culturale publice ale judeţului Braşov este Muzeul Judeţean de Istorie, care deţine cel mai vast patrimoniu istoric mobil al Braşovului. Cele 159.255 de piese ale colecţii...

Daniela Crudu a plecat doar cu strictul necesar în Madagascar. Colegii s-au speriat cât cântăreau bagajele ei

Daniela Crudu a plecat doar cu strictul necesar în Madagascar. Colegii s-au speriat cât cântăreau bagajele ei
Drumul de peste 11.000 de kilometri până în Madagascar nu a speriat-o pe Daniela Crudu, care și-a dorit să își asigure o viață ușoară în ”Ultimul Trib” cu orice sacrificiu. Simpatica brunetă a plecat...

4 reguli sănătoase de urmat în dormitor

4 reguli sănătoase de urmat în dormitor
Dacă vrei nu doar un somn liniștit, ci și un corp puternic, de afectat de o serie întreagă de boli, atunci e bine să ții seama de aceste 4 reguli sănătoase de urmat în dormitor, recomandate de dr. Lisa...

Staţiuni balneare. Mofetele de la Băile Balvanyos

Staţiuni balneare. Mofetele de la Băile Balvanyos
Băile Balvanyos sunt situate la numai zece kilometri distanță față de Lacul Sfânta Ana, la o altitudine de aproape 900 de metri, în Munții Bodoc (Carpații de Curbură), aproape de orașul Sfântu Gheorghe, în...

Bucovina, locul unde începe povestea satului tradițional

Bucovina, locul unde începe povestea satului tradițional
Galerie Foto Nordul României este preferat de turiștii români și străini care caută liniștea satului tradițional, cultura populară și mănăstirile unice prin arhitectura și picturile lor murale. Gastronomia este o...

Adela Diaconu: ”Recomand Brașovul ca destinația turistică numărul 1 în România” 

Adela Diaconu: ”Recomand Brașovul ca destinația turistică numărul 1 în România” 
Vedeta postului Nova Tv, Adela Diaconu, premiată la ”Romanian Fashion Awards”, pentru ”Cea mai buna emisiune de fashion si lifestyle”, recomandă Brașovul ca destinația turistică numărul 1 a...

33 de amenzi de circulatie in doar patru ore!

33 de amenzi de circulatie in doar patru ore!
Ajuns in concediu la Dubai, un turist britanic a inchiriat o masina si, nestiind probabil regulile locale de circulatie, a primit 33 de amenzi pentru depasire de viteza in doar patru ore.    In...

REȚETA ZILEI: Cartofi dulci la cuptor 

REȚETA ZILEI: Cartofi dulci la cuptor 
Ingrediente: 2 cartofi dulci, 1 linguriță oregano uscat, sare, piper, 2-3 linguri ulei.  Mod de preparare: Se curăță cartofii și se taie bețișoare. Se presară sare, se adaugă piper negru...

Sibiu: S-a reluat circulaţia pe Transfăgărăşan

Sibiu: S-a reluat circulaţia pe Transfăgărăşan
Circulaţia rutieră a fost reluată luni, la ora 16.00, pe ambele sensuri pe DN 7C, Transfăgărăşan, între Bâlea Cascadă şi Cârţişoara, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al...

Printul Harry s-a certat cu socrul sau la telefon!

Printul Harry s-a certat cu socrul sau la telefon!
Thomas Markle, fiul ducesei de Sussex, Meghan, a povestit ca printul Harry l-a sunat cand era in spital, dupa infarctul suferit, cerandu-i explicatii pentru publicarea in presa a fotografiilor din perioada de pregatire...

Genisti pe Transfăgărăşan. Nu se circula între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă

Genisti pe Transfăgărăşan. Nu se circula între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă
Şoferii nu vor putea circula luni, timp de patru ore, pe Transfăgărăşan, între Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, unde o echipă pirotehnică va detona o stâncă care pune în pericol traficul rutier, a anunţat...
Serviciul de email marketing furnizat de