x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Delicii in fiecare dimineaţă

0
Autor: Simona Chiriac 20 Iul 2007 - 00:00
Delicii in fiecare dimineaţă Jurnalul Foto/

Pentru zilele lipsite de energie există intotdeauna o soluţie. Pregătiţi ceva cu totul special, ceva care să cuprindă neapărat printre ingrediente şi un ou sau două

Pentru zilele lipsite de energie există intotdeauna o soluţie. Pregătiţi ceva cu totul special, ceva care să cuprindă neapărat printre ingrediente şi un ou sau două.

Vi se pare prea mare efortul? Găndiţi-vă insă la căt de bine vă veţi simţi după aceea. Mai ales dacă, in loc de clasicele ochiuri, omlete şi ouă fierte veţi pregăti ceva nou-nouţ. Nu aveţi nevoie de o carte de bucate!

IDEI. Dacă este să invăţăm de la alţii, francezii pregătesc dimineaţa ceea ce ei numesc "oeufs en cocotte". Se folosesc pentru aceasta vase pentru copt de mărime mică (de obicei din lut sau ceramică), in care să incapă doar oul şi alte căteva ingrediente. Dacă vă grăbiţi, incălziţi un pic vasele in cuptor, apoi ungeţi-le cu unt. In fiecare vas in parte se sparge un ou, apoi se presară sare şi piper. Pentru ca oul să rămănă moale şi pufos, puteţi să-i aşezaţi deasupra unt, smăntănă, brănză rasă, sos de roşii, şunculiţă afumată sau ierburi aromate. Se pun vasele in cuptorul preincălzit, timp de cel mult un sfert de oră. Sunt gata atunci cănd gălbenuşul este semi-moale. Pentru cei care preferă şunca, reţeta următoare va fi pe placul lor. Feliuţele de şuncă (kaizer sau bacon) se prăjesc pe grătar. După ce s-au rumenit, fără să se intărească insă, se lasă un pic pe un şervet absorbant. In fiecare vas de ceramică sau de lut se aşază căteva felii de şuncă, astfel incăt să fie acoperiţi pereţii in intregime. Se pune căte un ou, se presară condimente şi se aşază deasupra un cubuleţ de unt. Se ţin in cuptor pănă cănd oul este gata. Se răstoarnă pe o farfurie şi se servesc cu salată.

ALTE REŢETE. Pentru romantici, reţeta următoare este cu totul specială: "Norişori din ouă". Se iau şase felii de păine (de preferat rotunde) şi se prăjesc. Şase albuşuri se bat spumă pănă cănd se intăresc. Cu ajutorul unei linguri se pune pe fiecare felie de păine compoziţia de albuşuri, in formă circulară. In mijloc se aşază gălbenuşul crud. Se sărează sau se piperează după gust. Se lasă in cuptor pănă cănd ouăle sunt gata. Pe un platou se aşază feliile de păine şi se ornează cu sosuri diverse (maioneză, smăntănă, de usturoi) sau ierburi aromate. Crochetele din ouă se potrivesc celor care vor să-şi savureze micul dejun in faţa televizorului. Nu sunt chiar atăt de dificil de preparat, deşi aveţi nevoie de ceva timp. Mai intăi se fierb şase ouă tari, apoi se toacă mărunt. Pe foc se amestecă două linguri de unt cu trei linguri de făină, apoi se adaugă 250 ml lapte. Se amestecă incon-

tinuu pănă cănd compoziţia se ingroaşă. Se adaugă condimentele (nucşoară, sare, piper, ghimbir) şi ouăle tocate. Se lasă deoparte să se răcească, apoi se formează rulouri de mărimea dorită. Se trec prin ou bătut, apoi prin pesmet şi se prăjesc in ulei. Se servesc cu smăntănă.

Ouă Benedict

Ingrediente: patru felii de păine prăjită, patru felii de şuncă, patru ouă, pătrunjel, sos olandez.

Preparare: Şunca se prăjeşte intr-o tigaie şi apoi se lasă pe un şervet să se elimine grăsimea in exces. Intr-o oală unsă cu ulei se toarnă suficient de multă apă căt să acopere ouăle şi să nu se lipească de fund. Cănd clocoteşte apa se sparg cele patru ouă, apoi se reduce focul şi se acoperă oala cu un capac. Cănd sunt gata, se scot din oală. Pe o farfurie se aşază o felie de păine, deasupra şunca, oul şi sosul olandez. Acesta din urmă se prepară pe foc, amestecănd trei gălbenuşuri cu o lingură de suc de lămăie. Se adaugă 100 g unt şi o jumătate de cană de vin. Se amestecă foarte bine, apoi se condimentează cu o frunză de dafin, sare, piper şi o lingură de oţet. Se ţine pe foc pănă cănd se ingroaşă.

Citeşte mai multe despre:   cănd,   gastronomie,   ouă,   ou

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Bryan Adams în concert la Cluj Napoca

Bryan Adams în concert la Cluj Napoca
Superstarul canadian Bryan Adams a cucerit inimile clujenilor cu vocea și chitara sa. Iar de această dată expresia este foarte departe de a fi doar un clișeu. Anunțat în urmă cu doar două luni, concertul de...

Dorian Popa, moment incredibil pe scena iUmor: “Am stat în sicriu, cu capacul închis, 20 minute!”

Dorian Popa, moment incredibil pe scena iUmor:  “Am stat în sicriu, cu capacul închis, 20 minute!”
Simion Ștefan, mentalistul despre care se spune că poate intra în mintea oricărui om revine în cea mai nouã ediţie iUmor, difuzatã mâine searã, de la 20:00, la Antena 1. Artistul nu vine singur, ci împreunã c...

Oase – probleme mari cu căldura în Asia Express

Oase – probleme mari cu căldura în Asia Express
Galerie Foto Rolul de coprezentator nu este lipsit de “surprize” pentru un proiect ca Asia Express, iar Oase a simțit asta pe propria piele. Una din zilele de filmare a avut loc la celebrul Vulcan Pinatubo, un vulcan activ de pe...

Harry și Megan au publicat o fotografie cu fiul lor, Archie, cu ocazia zilei de naștere a prințului Charles

Harry și Megan au publicat o fotografie  cu fiul lor, Archie, cu ocazia zilei de naștere a prințului Charles
Ducele şi ducesa de Sussex au publicat o nouă fotografie a fiului lor, Archie, împreună cu Harry şi prinţul de Wales, pentru a marca împlinirea vârstei de 71 de ani de către bunicul său, Charles. Fotografia...

Antena 1 lanseazã campania Ajut eu

Antena 1 lanseazã campania Ajut eu
La împlinirea a 26 de ani de existenţã pe piaţa media din România, Antena 1 lanseazã campania Ajut eu, un punct de întâlnire al oamenilor care au nevoie de ajutor, cu cei care îl pot acorda. Astfel, pe 29...

Alina Ceușan și Carmen Grebenișan despre Asia Express: “Tot ce se întâmplă aici e la un alt nivel”

Alina Ceușan și Carmen Grebenișan despre Asia Express: “Tot ce se întâmplă aici e la un alt nivel”
Galerie Foto Alina Ceușan și Carmen Grebenișan au lăsat lumea digitală și au plecat în aventura vieții lor în cel de-al treilea sezon Asia Express, show ce va începe la Antena 1 în primăvara anului viitor. Deși aveau...

Chef Scãrlãtescu a pierdut încã un concurent din echipa mov. Emisiunea, lider detaşat de audienţã

 Chef Scãrlãtescu a pierdut încã un concurent din echipa mov. Emisiunea, lider detaşat de audienţã
Galerie Foto Cea de-a doua confruntare a show-ului culinar “Chefi la cuțite” a fost marţi seară lider incontestabil de audiență, pe toate segmente de public. Emisiunea prezentată de Gina Pistol a adunat în fața micilor ec...

Neatza transmite live din cel mai mare centru logistic din Sud-Estul Europei

Neatza transmite live din cel mai mare centru logistic din Sud-Estul Europei
Galerie Foto Se cunosc de mai bine de 30 de ani şi tot de atunci îi leagã o frumoasã prietenie. Au acumulat împreunã mii de ore de transmisiuni în direct şi sute de ediţii speciale, au bifat premierã dupã premierã şi...

Robert de Niro, impresionat de tehnologia care l-a întinerit pentru rolul din "The Irishman"

Robert de Niro, impresionat de tehnologia care l-a întinerit pentru rolul din "The Irishman"
Noile tehnologii de modificare facială îl ajută pe Robert De Niro să arate cu zeci de ani mai tânăr în noul film Netflix "The Irishman", însă actorul american recunoaşte că este îngrijorat că îmbătrâneşt...

Nico despre experiența Asia Express: “Am emoții în fiecare zi”

Nico despre experiența Asia Express: “Am emoții în fiecare zi”
Galerie Foto Nico a plecat împreună cu fiica ei, Alexandra, pe Drumul Comorilor în cel de-al treilea sezon Asia Express. Chiar dacă avea o idee despre ce urmează să se întâmple, cursa a luat-o prin surprindere. “E o...

Financial Times va avea o femeie redactor șef, după demisia veteranului Lionel Barber

Financial Times va avea o femeie redactor șef, după demisia veteranului Lionel Barber
Lionel Barber va demisiona în ianuarie 2019 din funcţia de redactor şef al publicaţiei britanice Financial Times (FT), încheind un mandat de 14 ani. Cele mai important evenimente din această perioadă au...

Echipa FreeStay, juraţii celui de-al doilea battle Chefi la cuţite

Echipa FreeStay, juraţii celui de-al doilea battle Chefi la cuţite
Galerie Foto Dupã o primã confruntare pe echipe şi un prim duel în care chef Cãtãlin Scãrlãtescu a pierdut deja primul om din echipa mov, seara de marţi le va aduce celor 20 de concurenţi rãmaşi în lupta pentru marele...

Prima confruntare pe echipe ”Chefi la cuțite”, lider absolut de audiență. Primul concurent eliminat, din echipa lui chef Scãrlãtescu

Prima confruntare pe echipe ”Chefi la cuțite”, lider absolut de audiență. Primul concurent eliminat, din echipa lui chef Scãrlãtescu
Galerie Foto Prima confruntare pe echipe a clasat cel mai iubit show culinar ca lider detașat de piață pe toate categoriile de public, în intervalul 19.59-23.51 în care a fost difuzat. Cei din fața micilor ecrane au urmărit...

Pachete speciale la Bansko, pentru sporturile de iarnă

Pachete speciale la Bansko, pentru sporturile de iarnă
Galerie Foto În timp ce România așteaptă dezvoltarea infrastructurii, Bulgaria urcă, în fiecare an, în topul celor mai bine vândute destinații de iarnă. Pachetele turistice pentru stațiunea Bansko sunt din ce în ce mai...

Valea Prahovei rămâne în topul preferințelor pentru sărbătorile de iarnă

Valea Prahovei rămâne în topul preferințelor pentru sărbătorile de iarnă
Galerie Foto România ar putea fi o țară 100% turistică, însă acest lucru este greu de realizat, mai ales acolo unde autoritățile locale și proprietarii de hoteluri nu vor să se promoveze. Deși pare imposibil, sunt zone...
Serviciul de email marketing furnizat de