x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Desert cu orez şi fructe

Desert cu orez şi fructe

27 Oct 2010   •   00:00
Desert cu orez şi fructe
5990-135003-untitled1.jpg● Ingrediente: 150 g orez, două portocale, 200 g coacăze roşii, 100 g zahăr, zahăr vanilinat, 5 g scorţişoară, 700 ml lapte, 30 g miezuri de floarea-soarelui, 100 g mig­da­le, 100 g miez de nucă, 200 ml sos de ciocolată, sare, esenţă de migdale, pere

● Mod de preparare
1
Orezul se spală cu apă rece până ce aceasta rămâne limpede, apoi se pune la fiert cu apă cât să fie depăşit cu un deget.

2 Când este pe jumătate fiert se adaugă un sfert de linguriţă cu sare şi lapte dulce adăugat treptat.

3 Se lasă să fiarbă, se ia de pe foc, se adaugă zahărul tos, două pli­cu­leţe cu zahăr vanilinat, o linguriţă cu esenţă de migdale şi scorţişoara.

4 Se presară jumătate din mig­dale şi miezul de nucă tocate, se amestecă şi se pune în boluri.

5 Se aşază din loc în loc felii de portocală, se presară restul de migdale şi miez de nucă tocate şi miezurile de floarea-soarelui.

6 Se stropeşte totul cu sos de ciocolată, se aşază deasupra coacăzele roşii şi se serveşte orezul imediat sau se lasă să se răcească complet, apoi se ser­veşte.

● Sfat: Miezul de nucă se poate folosi şi prăjit cu puţin zahăr, dând orezului un gust de caramel.
● Băutura: Suc de fructe

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate dulci