x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Reteta de weekend: Desert fără gluten de la Chef Paul Siserman

0
Autor: Georgiana Ionita 02 Iul 2016 - 14:45

În ultima vreme, multe persoane au optat pentru o dietă din care au exclus glutenul. Și nu mă refer la cei diagnosticați cu boala celiacă. Medicii susțin că și cei care doresc să evite senzația de balonare, disconfortul abdominal și alte probleme de digestie trebuie să aibă o alimentație fără gluten. Glutenul este o proteină care se găsește în cereale cu spic precum grâu, hamut, orz, secară, fiind greu de digerat.

Nu voi emite opinii nici pro gluten, nici contra. Am decis să vă ofer o rețetă de Desert fără gluten aducându-mi aminte de o declarație a celebrului tenismen sârb Novak Djokovic, făcută dupa ce medicul i-a eliminat glutenul din alimentație, ca urmare a faptului că la analize s-a dovedit că sportivul era sensibil la acesta. El spunea la acea vreme că medicul a făcut o treabă foarte bună, mai ales că din momentul în care a schimbat alimentația nu doar că a pierdut în greutate, dar a simțit că mișcarea îi era mai rapidă, simțindu-se într-o formă fizică foarte bună. De altfel, în anul 2011 Djokovic a avut parte de cel mai bun sezon în tenis. Coincidență sau nu, asta decideți voi.

Așadar, iată cum puteți prepara acest desert fără gluten.

Pentru blat, aveți nevoie de:

200 de grame de gălbenușuri de ou

35 de grame de zahăr

35 de grame de albuș de ou

135 g unt

135 g de migdale curățate

 

Pentru crocantul de migdale:

200 de grame de migdale curățate

35 de grame de zahăr pudră

1 vârf de cuțit de sare

Apă, după cum este necesar

 

Pentru sosul de mango:

1 mango

sirop de zahăr, după gust

 

Pentru jeleu de yuzu:

250 ml de suc de yuzu

1 linguriță de agar-agar

 

Pentru sosul de mentă:

200 ml smântână de frișcă

mentă proaspătă

 

În procesul de gătire, se începe cu blatul. Bateți gălbenușurile până devin cremoase, apoi începeți să încorporați încet zahărul.

Între timp, bateți spumă albușurile și topiți untul. Apoi puneți migdalele într-un procesor, mixați până devin foarte fine și adăugați untul topit și gălbenușurile. Albușurile le bateți spumă și încorporați cu o paletă – ușor, din exterior spre interior.

Ungeți o formă cu puțin unt și puneți compusul la 160’C până se coace.

Crocantul se face în felul următor:

În procesor adăugam ingredientele și mixăm până ajungem la o pastă omogenă și densă. Întindeți pasta pe o foaie de copt și puneți-o în cuptor, lângă blat, până devine crocantă.

În timp ce cuptorul coace, trecem la sosul de mango. Se prepară siropul prin dizolvarea într-o oală mică a unei cantități egale de zahăr și apă. Mango se curăță scoțând sâmburele și crestând pe interior coaja, apoi miezul se pune în procesor împreună cu siropul de zahăr și se obține un sos dens.

Pentru jeleul de yuzu  (Yuzu amintește la gust de grapefruit, dar oarecum și de mandarină, fiind acrișor-amărui. Nu este mâncat decât rareori ca fruct, în schimb este foarte mult folosit în bucătăria japoneză la fel cum este folosită lămâia în bucătăria europeană, de exemplu. Din yuzu se face oțet și marmeladă sau este folosit și ca ingredient al prăjiturilor. Se va amesteca sucul de yuzu cu agar-agar și apoi se aduce la fierbere, amestecând constant. Puneți să se răcească într-un recipient până când se îngroașă. Atunci când se va întări, se taie cuburi sau sub forma pe care o preferați.

În cele din urmă, sosul de mentă este la fel de simplu de făcut ca restul preparatului:

Jumătate din smântâna de frișcă se pune în blender, alături de mentă, și jumătate se bate până la obținerea unei cantități de frișcă densă. Apoi se amestecă cu cea cu mentă și se omogenizează.

Pentru montaj, procedați în felul următor:

Sosul de mango îl întindeți în farfurie, blatul căldut îl puneți în mijloc, apoi crocantul tăiat în forma blatului, adăugați jeleul și apoi crema fină de mentă. J

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman (InkChef)

 

Citeşte mai multe despre:   Chef Paul Siserman,   desert,   desert fara gluten,   food

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Cum se curăţă pielea întoarsă

Cum se curăţă pielea întoarsă
De câte ori nu ţi s-a întâmplat să încerci din răsputeri să prelungeşti viaţa unei perechi de încălţăminte din piele întoarsă deja uzată? Dacă vrei să păstrezi cât mai mult piesele din acest...

Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară

Reţeta zilei: Negresă cu ciocolată şi sos de afine şi scorţişoară
Ingrediente: 150 g ciocolată neagră, 30 g unt, 2 ouă, 50 g zahăr pudră, o linguriţă vanilie, 50 ml frişcă, o lingură făină, cacao, piper roz (cât să presari pe deasupra prăjiturii) pentru sos: 50 g...

Andreea Bălan, despre rolul de mamă: “Sunt tolerantă și foarte jucăușă”

Andreea Bălan, despre rolul de mamă: “Sunt tolerantă și foarte jucăușă”
Galerie Foto Artistă de succes și femeie împlinită, Andreea Bălan mărturisește că viața i s-a schimbat total de când a devenit părinte. Invitată în emisiunea “CulTOUR”, aceasta face mărturisiri importante...

Rețeta zilei: Tort cu cremă mascarpone

Rețeta zilei: Tort cu cremă mascarpone
Ingrediente: 30 ml Amaretto 400 g Ciocolata cu lapte 125 g Zahar pudră 400 g Mascarpone 1 buc Blat de tort 1 buc Tableta lapte/amăruie dupa Friscă la tub 1 ceasca Espresso 5 buc Ouă Mod de...

Atenționare de călătorie MAE: Regatul Spaniei - Cod portocaliu de vânt și precipitații în Comunitatea Andaluzia

Atenționare de călătorie MAE: Regatul Spaniei - Cod portocaliu de vânt și precipitații în Comunitatea Andaluzia
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că Agenţia Meteorologică de Stat - AEMET a emis un cod portocaliu de fenomen...

Ionuț Gojman, prins în vraja Nicoletei: ”Cred că și Cătălin Meșter s-a îndrăgostit de nebunia ei”

Ionuț Gojman, prins în vraja Nicoletei: ”Cred că și Cătălin Meșter s-a îndrăgostit de nebunia ei”
Nicoleta Dragne a acceptat rolul de ispită pentru a doua oară, după ce în sezonul cu numărul 3 a reușit să dezbine unul din cele mai solide cupluri: Nicoleta Molnar și Cătălin Meșter. Cu toate acestea, la...

Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro

Cea mai scumpă șuncă de porc din lume se produce în Spania. O pulpă se vinde cu 4.100 de euro
O mică fermă organică din Sud-Vestul Spaniei produce cea mai scumpă șuncă de porc din lume. Un jambon întreg, adică un picior de porc, costă 4.100 de euro. Aceasta a intrat în Cartea...

 “Zilele Dobrogei”

 “Zilele Dobrogei”
În perioada 14 - 17 noiembrie, la Pavilionul Expoziţional Constanţa au loc “Zilele Dobrogei”, la 140 de ani de la revenirea Dobrogei la Patria mamă. Expoziţia cu vânzare va reuni producători de produse...

Mara Bănică, despre incidentul violent în care a fost implicat fiul său, la școală: ”Dima a avut niște probleme după acea lovitură”

Mara Bănică, despre incidentul violent în care a fost implicat fiul său, la școală: ”Dima a avut niște probleme după acea lovitură”
Jurnalista Mara Bănică a trecut, de curând, printr-o întâmplare tulburătoare, fiul ei fiind bătut la școală de învățătoare. Despre acest incident violent, despre consecințele lui, dar și despre...

Festivalului Internaţional de Tango Argentinian

Festivalului Internaţional de Tango Argentinian
Timişoara va fi în acest sfârşit de săptămână gazda Festivalului Internaţional de Tango Argentinian care va reuni peste patru sute de dansatori din peste zece ţări, campioni mondiali şi europeni la tango...

Festivalul Marii Uniri, sâmbătă şi duminică, în Parcul Crângaşi

Festivalul Marii Uniri, sâmbătă şi duminică, în Parcul Crângaşi
Festivalul Marii Uniri va avea loc sâmbătă şi duminică, între orele 12,00-18,00, în Parcul Crângaşi, la eveniment fiind prezenţi comercianţii din raionul Hînceşti, dar şi ansambluri folclorice din România...

Diana Dumitrescu: ”Când am fost convinsă că relația mea cu Alin e în regulă, am decis să ne luăm un câine”

Diana Dumitrescu: ”Când am fost convinsă că relația mea cu Alin e în regulă, am decis să ne luăm un câine”
Galerie Foto Diana Dumitrescu este o mare iubitoare de animale și vorbește pe larg despre această pasiune a ei cu Andra Trandaș, sâmbătă, de la ora 13.00, în cadrul emisiunii ”Stăpânii vedetelor”, de la Antena...

Delia a cântat suspendată la o înălțime de 7 metri în prima seară a show-ului „Acadelia”

Delia a cântat suspendată la o înălțime de 7 metri în prima seară a show-ului „Acadelia”
Galerie Foto Un show la înălțime, din toate punctele de vedere! Asta se poate spune despre prima seară a concertului „Acadelia”, când spectatorii Sălii Palatului au putut vedea rezultatul muncii Deliei și-a echipei ei din...

Cum îți dai seama că cineva minte

Cum îți dai seama că cineva minte
În timp ce mulți pot identifica minciunile bazându-se pe limbajul corpului, devine mai greu când cuplurile vorbesc prin mesaje. Așadar, experta în dragoste Louanne Ward, a alcătuit o listă cu cele nouă indicii...

Reţeta zilei:Rulouri de vită cu ardei

Reţeta zilei:Rulouri de vită cu ardei
Ingrediente: 700 g carne de vită, 1 linguriță de oregano uscat, sare și piper proaspăt măcinat, 2 linguri ulei de măsline extra-virgin, 2 ardei grași, tăiați felii, parmezan răzuit Mod de preparare: Carnea...
Serviciul de email marketing furnizat de