x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Reteta de weekend: Desert fără gluten de la Chef Paul Siserman

0
Autor: Georgiana Ionita 02 Iul 2016 - 14:45

În ultima vreme, multe persoane au optat pentru o dietă din care au exclus glutenul. Și nu mă refer la cei diagnosticați cu boala celiacă. Medicii susțin că și cei care doresc să evite senzația de balonare, disconfortul abdominal și alte probleme de digestie trebuie să aibă o alimentație fără gluten. Glutenul este o proteină care se găsește în cereale cu spic precum grâu, hamut, orz, secară, fiind greu de digerat.

Nu voi emite opinii nici pro gluten, nici contra. Am decis să vă ofer o rețetă de Desert fără gluten aducându-mi aminte de o declarație a celebrului tenismen sârb Novak Djokovic, făcută dupa ce medicul i-a eliminat glutenul din alimentație, ca urmare a faptului că la analize s-a dovedit că sportivul era sensibil la acesta. El spunea la acea vreme că medicul a făcut o treabă foarte bună, mai ales că din momentul în care a schimbat alimentația nu doar că a pierdut în greutate, dar a simțit că mișcarea îi era mai rapidă, simțindu-se într-o formă fizică foarte bună. De altfel, în anul 2011 Djokovic a avut parte de cel mai bun sezon în tenis. Coincidență sau nu, asta decideți voi.

Așadar, iată cum puteți prepara acest desert fără gluten.

Pentru blat, aveți nevoie de:

200 de grame de gălbenușuri de ou

35 de grame de zahăr

35 de grame de albuș de ou

135 g unt

135 g de migdale curățate

 

Pentru crocantul de migdale:

200 de grame de migdale curățate

35 de grame de zahăr pudră

1 vârf de cuțit de sare

Apă, după cum este necesar

 

Pentru sosul de mango:

1 mango

sirop de zahăr, după gust

 

Pentru jeleu de yuzu:

250 ml de suc de yuzu

1 linguriță de agar-agar

 

Pentru sosul de mentă:

200 ml smântână de frișcă

mentă proaspătă

 

În procesul de gătire, se începe cu blatul. Bateți gălbenușurile până devin cremoase, apoi începeți să încorporați încet zahărul.

Între timp, bateți spumă albușurile și topiți untul. Apoi puneți migdalele într-un procesor, mixați până devin foarte fine și adăugați untul topit și gălbenușurile. Albușurile le bateți spumă și încorporați cu o paletă – ușor, din exterior spre interior.

Ungeți o formă cu puțin unt și puneți compusul la 160’C până se coace.

Crocantul se face în felul următor:

În procesor adăugam ingredientele și mixăm până ajungem la o pastă omogenă și densă. Întindeți pasta pe o foaie de copt și puneți-o în cuptor, lângă blat, până devine crocantă.

În timp ce cuptorul coace, trecem la sosul de mango. Se prepară siropul prin dizolvarea într-o oală mică a unei cantități egale de zahăr și apă. Mango se curăță scoțând sâmburele și crestând pe interior coaja, apoi miezul se pune în procesor împreună cu siropul de zahăr și se obține un sos dens.

Pentru jeleul de yuzu  (Yuzu amintește la gust de grapefruit, dar oarecum și de mandarină, fiind acrișor-amărui. Nu este mâncat decât rareori ca fruct, în schimb este foarte mult folosit în bucătăria japoneză la fel cum este folosită lămâia în bucătăria europeană, de exemplu. Din yuzu se face oțet și marmeladă sau este folosit și ca ingredient al prăjiturilor. Se va amesteca sucul de yuzu cu agar-agar și apoi se aduce la fierbere, amestecând constant. Puneți să se răcească într-un recipient până când se îngroașă. Atunci când se va întări, se taie cuburi sau sub forma pe care o preferați.

În cele din urmă, sosul de mentă este la fel de simplu de făcut ca restul preparatului:

Jumătate din smântâna de frișcă se pune în blender, alături de mentă, și jumătate se bate până la obținerea unei cantități de frișcă densă. Apoi se amestecă cu cea cu mentă și se omogenizează.

Pentru montaj, procedați în felul următor:

Sosul de mango îl întindeți în farfurie, blatul căldut îl puneți în mijloc, apoi crocantul tăiat în forma blatului, adăugați jeleul și apoi crema fină de mentă. J

Până data viitoare, fiți inspirați în bucătărie și în viață!

Chef Paul Siserman (InkChef)

 

Citeşte mai multe despre:   Chef Paul Siserman,   desert,   desert fara gluten,   food

 

Ştiri din .ro


PUBLICITATE
 





Mai multe titluri din categorie

Reţeta zilei: Ciocolată de casă cu rodie

Reţeta zilei: Ciocolată de casă cu rodie
Ingrediente: 80 g cacao, 160 g sirop de arţar, 70 g ulei de cocos, două rodii, o linguriţă de sare de mare Mod de preparare: Adaugă cacaua, siropul de arţar şi uleiul de cocos într-un bol înalt şi...

Aurel şi Adrian şi-au tãiat brãţãrile şi şi-au tatuat numele ispitelor

Aurel şi Adrian şi-au tãiat brãţãrile şi şi-au tatuat numele ispitelor
Galerie Foto Sezonul cu cele mai rapide cãderi îşi ispitã şi-a reconfirmat statutul din nou, asearã, la Insula Iubirii. Dupã o primã ceremonie care a conţinut cele mai multe veşti din câte a avut Insula vreodatã, în...

Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul de la Antena 1

Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul de la Antena 1
Galerie Foto Dorian Popa și Gabi Ciocan fac parte din distribuția serialului Sacrificiul, noul proiect produs de Ruxandra Ion pentru Antena 1.  Dorian Popa revine în echipa Ruxandrei Ion la cinci ani de când a făcut parte...

Vara vine mai devreme în sudul Spaniei

Vara vine mai devreme în sudul Spaniei
Galerie Foto Amplasarea geografică şi clima favorabilă turismului estival fac din zona de sud a Spaniei locul perfect pentru vacanţele de vară timpurii. La fel ca în Grecia sau în Cipru, vara începe aici la sfârşitul lunii...

Snagovul se reinventează, după 100 de ani

Snagovul se reinventează, după 100 de ani
Galerie Foto Zona verde, încărcată de istorie şi de legende, de lângă Bucureşti, Snagovul aducea în jur de 20.000 de turişti în fiecare duminică, în perioada interbelică. Şi-a păstrat faima şi numărul mare de...

Jurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu își aleg echipele  sezonului special Chefi la cuțite

Jurații Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu își aleg echipele   sezonului special Chefi la cuțite
Galerie Foto Ultima ediție de jurizări pe nevăzute din sezonul special Chefi la cuțite, dedicat familiilor, va fi difuzată diseară, de la 20:00, pe Antena 1. Pe ultima sută de metri, echipele care vor trece prin emoțiile...

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. 100 de idei pentru sms-uri, felicitări și urări

Mesaje de Sfinții Constantin și Elena. 100 de idei pentru sms-uri, felicitări și urări
Din totalul celor 1,8 milioane de români care îşi aniversează ziua onomastică pe 21 mai, aproximativ 1,1 milioane sunt femei şi circa 640.000 sunt bărbaţi. Dintre femei, circa 880.000 de femei poarta numele de El...

Reţeta zilei: Salată cretană

Reţeta zilei: Salată cretană
Ingrediente: 1 roşie mare, 1 castravete, ½ ceapă roşie, 1/4 legătură pătrunjel, 2-3 frunze busuioc, 1 lingură cu vârf măsline (în ulei), 1 linguriţă cu vârf capere (în sare), 4 felii feta, oregano...

Industria modei din Italia, afectată de tensiunile comerciale globale

Industria modei din Italia, afectată de tensiunile comerciale globale
Veniturile industriei modei au crescut cu doar 0,2% în primul trimestru din 2019, pe fondul tensiunilor comerciale globale, a anunţat luni Camera Naţională de Comerţ din Industria Modei (CNMI), transmite...

Florin Gheorghe, ultimul finalist iUmor

Florin Gheorghe, ultimul finalist iUmor
Florin Gheorghe este câştigãtorul celei de-a 12-a ediții ”iUmor” din acest sezon și va merge în marea finală alături de Trupa Mici, Serghei Dîm, Doi Degeaba, George Ţintã, Magdalena Chihaia, Irena...

Sacrificiul, noul serial produs de Ruxandra Ion va începe în toamnă la Antena 1

Sacrificiul, noul serial produs de Ruxandra Ion va începe în toamnă la Antena 1
Sacrificiul este numele noului proiect pe care Ruxandra Ion îl va produce pentru Antena 1. Serialul, ce urmează a fi difuzat în toamna acestui an,  este un “family drama” cu un scenariu original 100%, bazat...

Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă

Ce se poartă în vara anului 2019? Articole de îmbrăcăminte și încălțăminte pe care trebuie să le ai în garderobă
Dorești să îți reînnoiești garderoba de primăvară-vară și nu știi ce se poartă sau ai nevoie de câteva idei care să te inspire în întocmirea listei de cumpărături? Zapatos îți vine în ajutor cu...

Andi pune pe jar imaginaţia a trei dintre concurente 

Andi pune pe jar imaginaţia a trei dintre concurente 
Galerie Foto În doar douã zile petrecute împreunã la Minitel, Andi reuşeşte, o datã în plus, sã îşi consolideze statutul de ispitã supremã, pericol iminent şi rival incontestabil în rândul bãrbãţilor de la...

Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci

Rețeta zilei: Rizotto cu ciuperci
Ingrediente: 500 g ciuperci, 320 g orez pentru rizotto, o ceapă, 30 g unt, un litru supă de legume, 5 linguri vin alb, 3 linguri parmezan, 2 căței de usturoi, 4 fire pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline, sare,...

Fetița Cameliei Potec a trecut printr-o perioadă GREA din cauza unei „bacterii necunoscute”

Fetița Cameliei Potec a trecut printr-o perioadă GREA din cauza unei „bacterii necunoscute”
În toamna anului trecut, Camelia Potec, fosta campioană olimpică de la Atena,  a devenit pentru prima oară mamă, la vârsta de 36 de ani, când a născut o fetiță superbă. Sportiva a născut pe 4...
Serviciul de email marketing furnizat de