x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Dieta centenarilor. Ce să mănânci ca să trăiești o sută de ani

Dieta centenarilor. Ce să mănânci ca să trăiești o sută de ani

13 Dec 2016   •   11:17
 Dieta centenarilor. Ce să mănânci ca să trăiești o sută de ani

Multe dintre persoanele care ajung la veritabila vârstă de 100 de ani își duc traiul în Japonia sau Italia. Oamenii de știință spun că alimentația sănătoasă este secretul care stă la bază longevității, scrie clickpentrufemei.ro.

Evită preparatele din carne preambalate din comerț

Pentru că aceste produse sunt bogate în sodiu, din dieta celor care trăiesc 100 de ani lipsesc preparatele din carne preambalate. Nu doar că acestea au un conținut mare de sodiu, dar Organizația Mondială a Sănătății  a avertizat în nenumărate rânduri că acestea sunt cancerigene. O trecere în revistă a mai mult de 800 de studii arată că un consum de 50 de grame de carne procesată-echivalentul a aproximativ două felii -poate crețte riscul de cancer de colon cu 18%.

Consumă multe fibre

Pentru a menține intestinul sănătos, centenarii mănâncă legume verzi bogate în fibre și cereale. Fibrele previn constipația prin mărirea în volum a scaunului. În plus, cerealele au un rol important în ținerea la distanță a problemelor cardiace, precum și în reducerea tensiunii arteriale și a inflamației.
Își fac pofta de dulce

Între prânz și cină, cei care au o viață lungă consumă ca gustare ceva dulce, de exemplu, o bucată de ciocolată. Seara, în schimb, evită să se îndulcească cu plăcinte, prăjituri și budinci. O cercetare recentă arată că un consum moderat de ciocolată neagră scade riscul de insuficiență cardiacă și tratează stresul.

×
Subiecte în articol: dieta centenarilor regim mancare