x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Dincolo de scena

Dincolo de scena

de Cristina Andreea Catana    |    09 Iul 2005   •   00:00
Dincolo de scena

Restaurantele din Capitala sunt pregatite sa primeasca vedete de la Hollywood. Van Damme este una dintre ele. Iar concluzia lui a fost ca mancarea este excelenta.

De cele mai multe ori, suntem tentati sa credem ca atunci cand vine vorba de mancare, vedetele - fie ele din tara, fie din strainatate - sunt foarte mofturoase. De curand, am descoperit ca ele stramba din nas doar din pricina faptului ca tin la silueta si la sanatatea lor. Celebrul actor Jean Claude Van Damme a ales ca in timpul sederii lui in Romania sa manance la restaurant. Nu la unul singur, ci la mai multe, cu nume sonore. Noi nu am putut sta de vorba decat pe unul dintre bucatarii care au avut onoarea sa pregateasca o cina pentru "soldatul universal". Emotionat si de noi, si de vizita actorului de la Hollywood, Joseph Hadad ne-a povestit cu lux de amanunte seara pe care Van Damme a petrecut-o in restaurantul in care el este bucatar-sef.

ETICHETA. In primul rand, am aflat ca actorul tine foarte mult la tinuta atunci cand iese sa ia masa in oras. "Cand l-am invitat, nu i-am spus ce fel de restaurant este si a venit in blugi si tricou. Cand a vazut ca toata lumea este la cravata si sacou, s-a simtit rusinat. A promis ca data viitoare va avea o tinuta potrivita."

Meniul l-a ales chiar Jean Claude Van Damme, chiar daca gazda se pregatise cu tot ce avea mai bun pentru a-l incanta pe renumitul actor. Numai ca acesta a ales doar carne de peste, pentru ca silueta nu ii permite sa manance orice. "Carpacio de ton cu ghimbir" a fost preparatul pe care actorul l-a servit ca aperitiv. Si restul cinei a constat tot in preparate din peste. Vedeta americana nu a cerut desert, motivand ca ar acumula prea multe calorii. Dar nu a refuzat un pahar cu vin. Nu a ales unul din podgoriile autohtone, ci unul italienesc, care este preferatul lui. Cina s-a terminat cu un esspreso scurt, indulcit cu zaharina, evident.

POPULAR. La sfarsit, toata lumea a putut face poze alaturi de atleticul actor. "In filme este serios, agresiv. Nu este adevarat. Este un om foarte deschis, rade mult. A vorbit cu ospatarii ca un client obisnuit", spune bucatarul-sef. Nu am aflat ce bacsis a lasat, insa Hadad spune ca nu se putea ca Van Damme sa sara aceasta "etapa" a iesitului la restaurant.

Daca la Vernescu, Van Damme a mancat, la Capsa s-a retras intr-o pauza de filmare pentru cateva sucuri si cafele. "A stat vreo patru ore la bar si a consumat diverse produse de acolo. In restaurant nu a intrat", ne spune Dan Dulciu, marketing manager.
×
Subiecte în articol: gastronomie van damme