x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Diversitate - Degustari si tehnologie

Diversitate - Degustari si tehnologie

de Veronica Guzun    |    Cristina Andreea Catana    |    05 Noi 2005   •   00:00
Diversitate - Degustari si tehnologie

In perioada 2-6 noiembrie 2005, Romexpo gazduieste trei manifestari expozitionale internationale, in cadrul carora puteti degusta lactate, produse de panificatie si preparate de cofetarie.

In perioada 2-6 noiembrie 2005, Romexpo gazduieste trei manifestari expozitionale internationale: "Indagra", "Expodrink" si "All Pack".

Pavilioanele care gazduiesc Indagra sunt pline de tentatii culinare: produse de panificatie si patiserie, torturi si prajituri, mezeluri, produse din peste si vegetariene. Expozantii s-au gandit si la pofticiosi, asa ca majoritatea ofera spre degustare cateva dintre produsele pe care le expun. In acest an, "expozitia este intr-adevar internationala. Reprezentantii Turciei au facut furori cu atatea sortimente de masline", a constatat Ildiko Varadi-Erdos, director editorial revista Brutarul, partener- media al evenimentului. Pe langa Turcia, au mai fost prezenti expozanti din 27 de tari: Austria, Belgia, Bulgaria, Finlanda, Franta, Italia etc. Pavilioanele destinate Indagra 2005 au gazduit si masini, utilaje si tehnologii pentru industria alimentara. Evenimentul este un prilej de lansare pe piata de produse noi. Astfel, conform Romexpo, la Indagra 2005, 68% dintre participanti si-au expus ultimele noutati.

FARA CUPA. Anul acesta a lipsit "Cupa Brutarului". Ildiko Varadi-Erdos spune ca "este pacat ca anul acesta nu s-a mai intamplat, pentru ca in strainatate acest lucru se petrece anual. Brutarii au targuri specializate, dedicate doar lor, in cadrul carora exista si concursuri de gen".

BAUTURA. Expo Drink 2005 vine sa completeze evenimentul dedicat industriei alimentare. In premiera a fost organizat un "Salon de vinuri", in cadrul caruia au fost expuse vinuri produse in Romania. Nici nu lipsesc degustarile, insa pentru a preveni ca "unii dintre vizitatori sa se aghezmuiasca prea mult, organizatorii au decis ca fiecare expozant sa organizeze degustarile la ore diferite si chiar in zile diferite", ne-a spus Alina Elefterie, reprezentant al uneia dintre firmele viticole participante la Expo Drink 2005. Pentru ca anul trecut s-a bucurat de un succes real, si in acest an a avut loc un Concurs de Bauturi Alcoolice, organizat de Romexpo SA, Asociatia Degustatorilor din Romania si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara.

Daca celalalte doua evenimente s-au adresat si publicului larg, All Pack 2005 a fost menit sa atraga profesionisti din domeniul ambalajelor si echipamentelor de ambalat. Vizitatorii au avut de ales dintre produsele expuse de cele 38 de firme straine si 126 romanesti participante.

DE TOATE PENTRU TOTI
In cadrul Salonului Alimentar de la Indagra puteti degusta produse din cele mai diverse: produse lactate, produse de panificatie, preparate din peste si produse de cofetarie. Sunt insa si standuri unde doar vazul si mirosul vor fi hranite: torturi de nunta, figurine din zahar ars, produse de panificatie cu tot felul de adaosuri, produse de patiserie. Chiar daca nu le puteti gusta, reprezentantii firmelor care le comercializeaza va stau la dispozitie cu informatii legate de sediu, modul de preparare, locul unde sunt comercializate, astfel incat nu va dura mult pana va veti satisface pofta. Unii dintre expozanti au incercat sa atraga vizitatorii cu muzica antrenanta sau cu majorete. Cel mai usor le-a fost celor care aveau expuse dulciuri in ambalaje viu colorate, care ii atrag pe copii ca un magnet.
×
Subiecte în articol: produse gastronomie